Helt vildt: Boligen der kurerer din højdeskræk

The Cliff House er ikke for sarte sjæle med frygt for højder. Boligen er nemlig placeret på en klippe ud over havet. 

The Cliff House er ikke for sarte sjæle. Boligen er placeret på en klippe med udsigt ud over havet i den australske stat Victoria. Ifølge arkitekterne skal denne bolig ses som en naturlig forlængelse af klippen snarere end en tilføjelse til landskabet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

The Cliff House er tænkt som en feriebolig bygget  fem moduler og er endnu kun et teoretisk projekt. Arkitekterne understreger dog, at projektet ville kunne føres ud i livet. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen er tænkt i fem etager eller moduller med adgang fra garagen øverst. Herfra fører en elevator til de underliggende etager, der rummer stue, køkken og diverse værelser – alle med store vinduespartier. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I designet er der naturligvis også tænkt på interiøret. For eksempel er indretningen meget minimalistisk for at sikre gennemsigtigheden og udsigten ud over havet i den australske stat Victoria.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ideen til The Cliff House opstod, efter flere australske kunder havde henvendt sig til Modscape med et ønske om at bygge mere ekstreme boliger tæt på kystområderne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

The Cliff House er 285 kvadratmeter stor og inddelt i fem etager. Boligen rummer nederst en terrasse, hvor du ikke kun har førsteparket til havudsigten, men også kan lade dig blæse godt og grundigt igennem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En 180 graders udsigt ud over havet ville nok tiltale de fleste. Til gengæld skal du bestemt ikke lide af højdeskræk, hvis du skal flytte ind i det nyeste påfund fra det australske arkitektfirma Modscape.

Se også: Det skjulte luksushus i bjergene

Med boligen The Cliff House har arkitekterne nemlig taget det klassiske ønske om havudsigt meget bogstaveligt. Og som navnet antyder, hænger boligen direkte på en klippevæg over havet i den australske stat Victoria. 

Se også: Kom indenfor i verdens dyreste lejlighed

The Cliff House er tænkt som en feriebolig og er endnu kun et teoretisk projekt. Arkitekterne understreger dog, at projektet ville kunne føres ud i livet.

- En almindelig konstruktion ville være utrolig omkostningsfuld, blandt andet på grund af beliggenheden. Boligen er derfor opbygget af præfabrikerede moduler, som bygges andre steder og transporteres til byggepladsen i sektioner, hvor de installeres med kraftige jernstolper, forklarer Melody Soan fra Modscape til iBoligen.dk. 

- Og hvorfor nyde udsigten fra toppen af klippen, når du kan gøre det fra siden, tilføjer hun.

En forlængelse af klippen
Boligen er tænkt i fem etager eller moduller med adgang fra garagen øverst. Herfra fører en elevator til de underliggende etager, der rummer stue, køkken og diverse værelser – alle med store vinduespartier. 

Selvfølgelig indeholder boligen også en terrasse, hvor du ikke kun har førsteparket til havudsigten, men også kan lade dig blæse godt og grundigt igennem.

I designet er der naturligvis også tænkt på interiøret. For eksempel er indretningen meget minimalistisk for at sikre gennemsigtigheden og udsigten. 

Se også: Rå funktionel bolig på kun 36 kvm

Ideen til The Cliff House opstod, efter flere australske kunder havde henvendt sig til Modscape med et ønske om at bygge mere ekstreme boliger tæt på kystområderne.

Ifølge arkitekterne skal denne bolig ses som en naturlig forlængelse af klippen snarere end en tilføjelse til landskabet.

Fakta om The Cliff House
Areal: 285 kvadratmeter
Designet: 2014
Arkitekter: Modscape

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks