Ikke for de generte: Glashus med kig til Øresund

Du skal ikke være genert, hvis du skal bo i dette hus, hvor store glasfacader omkranser stueplanet. Til gengæld er udsigtens ud også sikret.

Husets stueplan udført i glas og førstesal er beklædt med træ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligens form, der næsten ligner et y, betyder, at alle rum har samme udsigt - nemlig ud over Øresund.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ud over to synlige etager har boligen også et kælderniveau, der rummer både et soveværelse og en sauna.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Med et stueplan udført i glas og en førstesal i træ har arkitekterne valgt at kombinere materialer på utraditionel vis med de tunge elementer øverst og de lette nederst.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Møblerne, dette hjem er indrettet med, er lette, så de ikke står i vejen for den udsigt, de store glaspartier giver.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I det åbne stueplan, hvor en brændeovn sørger for varmen, er familiens køkken, spiseplads og stue placeret. På førstesalen er der tre soveværelser og en ekstra stue.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den arkitektoniske løsning med glas overlader ikke meget privatliv til beboerne, men sikrer samtidig udsigten ud over Øresund.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Elding Oscarsons bolig i Mölle i Sverige er kendetegnet ved store, rene linjer og gennemsigtighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Træet, arkitekterne har valgt at beklæde førstesalen med, er grove planker af douglasgran. Plankerne er ført hele vejen rundt og afbrydes kun af enkelte store vinduespartier.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Du skal ikke være genert, hvis du skal bo i dette hus, hvor store glasfacader omkranser stueplanet. Til gengæld er udsigtens ud over Øresund også sikret.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den store vindeltrappe, fører både op til boligens førstesal og kælderniveauet, der rummer et soveværelse og spa.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen skiller sig meget ud fra de omkringliggende. Både i form og valg af sammensætning af materialer. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Da arkitektfirmaet Elding Oscarson fik opgaven med at tegne dette hus i Mölle i Sverige, satte de sig for at vække den arkitektoniske og eksperimenterende tradition, der ifølge arkitekterne prægede byen i starten af det 20. århundrede.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset skulle kunne rumme en familie med mindst et barn. Elding Oscarson har valgt en planløsning i tre niveauer, med køkken, spiseplads og stue i stueplan, soveværelser på førstesalen og et soveværelse samt spa i kælderen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et helt særligt hus
Da arkitektfirmaet Elding Oscarson fik opgaven med at tegne dette hus i Mölle i Sverige, satte de sig for at vække den arkitektoniske og eksperimenterende tradition, der ifølge arkitekterne prægede byen i starten af det 20. århundrede.

- Sammen med kunden havde vi en ambition om at favne denne tradition og føre den ind i det 21. århundrede. Samtidig skulle huset tegnes, så det passede til en fordomsfri familie med et barn, forklarer arkitektduoen, der består af Jonas Elding og Johan Oscarson.

Resultatet er et hus, der skiller sig meget ud fra de omkringliggende. Og det ikke kun på grund af boligens y-form.

Med et stueplan udført i glas og en førstesal i træ har arkitekterne nemlig også valgt at kombinere materialer på utraditionel vis med de tunge elementer øverst og de lette nederst. 

Kontraster mødes
Træet, arkitekterne har valgt at beklæde førstesalen med, er grove planker af douglasgran. Plankerne er ført hele vejen rundt og afbrydes kun af enkelte store vinduespartier. 

I skarp kontrast til førstesalen er de store glaspartier, der omgiver hele stueplan. Denne arkitektoniske løsning overlader ikke meget privatliv til beboerne, men sikrer samtidig udsigten ud over Øresund.

- Bygningen udtrykker både kontrast og respekt for stedet, lyder det fra arkitekterne, der samtidig forklarer, at den noget specielle form betyder, at alle rum har samme udsigt nemlig ud over vandet.

I det åbne stueplan, hvor en brændeovn sørger for varmen, er familiens køkken, spiseplads og stue placeret. På førstesalen er der tre soveværelser og en ekstra stue.

Læs også: Strømlinet byhus midt i gammel bydel

Ud over de to synlige etager har boligen også et kælderniveau, der rummer både et soveværelse og en sauna.

Fakta om boligen | Beliggenhed: Mölle, Sverige | Areal: 300 kvadratmeter | Arkitekt: Elding Oscarso

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks