Se forvandlingen: Fra mørk 60'er til lys luksus

Huset er gennemrenoveret og forvandlet fra mørke 1960’er bolig til et moderne og lyst hjem med mastersuite og pool på øverste etage. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen består af tre niveauer. Nederst er flere værelser, i midten er stue og terrasse, mens mastersuiten med adgang til privat terrasse, pool og spa, er placeret øverst.  

Da ejerne købte boligen, var den i meget dårlig stand, til gengæld var udsigten betagende. Der skulle derfor både moderniseres og sikre udsigten ud over Sugarloaf Mountains på den ene side og Guanabarabugten med Kristusstatuen på den anden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Sådan så boligen ud, da ejerne købte boligen. Derfor hyrede de også arkitekter til at hjælpe med arbejdet med at retænke den.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der blev valgt at skabe tre niveauer centreret omkring en trappe, hvorover store ovenlysvinduer sikrer et naturligt lysindfald. Flere indvendige vægge blev også revet ned for at skabe større og lyse rum, mens flere udvendige blev erstattet med glasfacader, der også kan åbnes op.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Glasgulvet er lavet for at sikre, at lyset strømmer gennem de enkelte etager.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I en del af stuen er der i loftet åbnet op mod poolen på øverste etage. Når solens stråler rammer vandet, reflekteres det smukke lyseblå lys derfor i stuen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ejerne ønskede også et bedre lysindfald. Det sikrede arkitekterne blandt andet ved flere ovenlysvinduer og ved at erstatte flere vægge med glaspartier.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De tre niveauer, boligen er opdelt i, er rummer nederst flere værelser, der især bruges af gæster, placeret. I midten er stue og terrasse, mens mastersuiten her - der i øvrigt også rummer spa - er placeret øverst. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det var den fantastiske udsigt ud over Rio de Janeiros Sugarloaf Mountains på den ene side og Guanabarabugten med Kristusstatuen på den anden, der fik ejerne til at falde for denne bolig i Brasilien. Hvem ville ikke gerne vågne op til dette kig?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På øverste etage er en lille pool placeret. I stuen under er der åbnet op med glas, så vandet fra poolen reflekteres i rummet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen, der emmer af luksus og opfylder de fleste behov, er renoveret, så de gennemgående materialer er sten og træ. Det skaber ifølge arkitekterne bag et godt samspil mellem landskab og interiør.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De tre niveauer, boligen er opdelt i, er rummer nederst flere værelser, der især bruges af gæster, placeret. I midten er stue og terrasse, mens mastersuiten med adgang til privat terrasse, pool og spa, er placeret øverst.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at sikre mere naturligt lys i boligen var det nødvendigt for arkitekterne at ændre boligens eksisterende struktur. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I en del af stuen er der i loftet åbnet op mod poolen på øverste etage. Når solens stråler rammer vandet, reflekteres det smukke lyseblå lys derfor i stuen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arkitekterne har gjort meget for at sikre den fantastiske udsigt. Uanset hvor du er i boligen, har du derfor et smukt view ud, forsikrer arkitekterne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ejerne ønskede en bolig, hvor de på en og samme tid kunne have mange gæster eller logerende og et privatliv. Det har arkitekterne forsøgt at imødekomme med en opdeling, hvor det private soveværelse er øverst og de sociale niveauer med gæsteværelser og stue er i midten og på nederste niveau.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Studio Arthur Casas har forvandlet denne mørke 1960’er bolig til et moderne og lyst hjem med mastersuite og pool på øverste etage.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er lagt meget arbejde i at renovere boligen, men slutresultatet er også imponerende.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det var den fantastiske udsigt ud over Rio de Janeiros Sugarloaf Mountains på den ene side og Guanabarabugten med Kristusstatuen på den anden, der fik ejerne til at falde for denne bolig i Brasilien.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Øverste etage rummer både mastersuiten, spa og pool. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

To formidable udsigter
Det var den fantastiske udsigt ud over Rio de Janeiros Sugarloaf Mountains på den ene side og Guanabarabugten med Kristusstatuen på den anden, der fik ejerne til at falde for denne bolig i Brasilien.

Boligen, der er fra 1960’erne, trængte dog til en kærlig hånd, da ejerne købte den i 2008, og derfor hyrede de arkitektfirmaet Studio Arthur Casas til at gennemrenovere den.

Læs også: Huset med gigantisk åben glasfacade

Målet var dels at sikre den betagende udsigt, dels at få mere lys ind i boligen.

- For at opnå det, var det nødvendigt med store ændringer af den eksisterende struktur. Det udfordrede os både i forhold til teknik og logistik, fortæller Raphael Franca fra Studio Arthur Casas.

Gennemlyste sektioner
Arkitekterne valgte at skabe tre niveauer centreret omkring en trappe, hvorover store ovenlysvinduer sikrer et naturligt lysindfald. Flere indvendige vægge blev også revet ned for at skabe større og lyse rum, mens flere udvendige blev erstattet med glasfacader, der også kan åbnes op. 

I en del af stuen, der ligger på det mellemste niveau, skaber en åbning op mod poolen på øverste etage desuden smukke lyseblå refleksioner i rummet, når solens stråler rammer vandet.

Se videoen af lejligheden her

- Uanset hvor du er i boligen, er udsigten ganske enkelt fremragende, lyder det fra Raphael Franca. 

De tre niveauer, boligen er opdelt i, rummer en række naturlige sektioner. Nederst er en flere værelser, der især bruges af gæster, placeret. I midten er stue og terrasse, mens mastersuiten med adgang til privat terrasse, pool og spa, er placeret øverst. Herfra er der også udsigt til Corcovado og Kristusstatuen.

- Ejerne ønskede en bolig, hvor de på en og samme tid kunne have mange gæster eller logerende og et privatliv. Det har vi forsøgt at imødekomme med denne opdeling, siger Raphael Franca.

Boligen, der emmer af luksus og opfylder de fleste behov, er renoveret, så de gennemgående materialer er sten og træ.

- Det giver et godt samspil mellem landskab og interiør, siger Raphael Franca til iBOLIGEN.dk

Fakta om boligen | Beliggenhed: Rio de Janeiro, Brasilien | Areal: 667 kvadratmeter | Arkitekt: Studio Arthur Casas 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.