Genial løsning: Når hus og have går i et

Tre kubiske kasser forbundet af to arealer med fleksible glaspartier var løsningen for denne familie, der ønskede hus i forlængelse af haven.

Familien ønskede et hjem, hvor bolig og have ligger i harmonik forlængelse af hinanden. Løsningen blev tre kubiske kasser forbundet af to arealer med glaspartier, der kan åbnes op.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arealet, der forbinder forældresoveværelse og køkken, fungerer som stue og kan åbnes op i de mange varme måneder.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Familiens køkken og spiseplads er placeret i den midterste kasse. Ligesom alle de øvrige rum er murstenene her malet hvide.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arealet mellem køkken og børnenes legeområde fungerer som husets entre, men kan også åbnes helt op.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det lille forældresoveværelse ligger i stueetagen i en af de tre kasser. Over soveværelset – der selvfølgelig har udgang til haven, er der placeret et lille kontor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De tre kubiske kasser, der er fundet af to fleksible arealer, er en genial måde at forbinde inde- og udeliv.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen og den tilhørende pool er opført i røde sten, mens alle karme er lavet af samme slags træ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Poolen i haven er opført i de samme rød sten, som selve huset.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ønsket var en bolig med en naturlig forlængelse til haven. Men samtidig en bolig med reelle vægge med plads til kunst – og her en bogreol, der næsten gør det ud for en installation.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arealet mellem køkken og forældrenes soveværelse kan åbnes helt op og fungerer dermed som en veranda i sommerperioden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I arealerne mellem de tre bokse er de rå mursten beholdt for at understøtte fornemmelsen af at være udendørs.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

 I Valget af både udvendige og indvendige materialer er med til at skabe en harmonisk bolig, hvor man har følelsen af, inde og ude går i et.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

 

En naturlig forlængelse mellem hus og have var et af de store ønsker, ejerne af denne bolig havde, da de henvendte sig til arkitektgruppen Harquitectes. 

Samtidig ønskede familien, der havde erhvervet grunden i Sant Cugat nær Barcelona, ikke den klassiske løsning med mange store glaspartier, som ellers havde været et oplagt valg.

Arkitekterne havde nemlig med et kunstsamlerpar at gøre. 

- De ønskede reelle vægge til kunsten, så det byggede vi, lyder det fra Harquitectes, der dog også sneg et par glaspartier ind i designet.

Løsningen blev nemlig tre kubiske kasser opført i røde sten, der alle er forbundet af glaspartier. 

Kubiske kasser
Mellem kasserne har arkitekterne sørget for at skabe opholdsarealer, der kan fungere som en del af boligen, når glaspartierne er lukket til, og som flyder sammen med haven, når de er åbnet op.   

Den første af de tre kubiske kasser, der alle er i to etager, er tænkt som en børneafdeling, og indeholder tre værelser øverst og et stort legerum i stuen. Den anden boks, der ligger i midten, rummer køkken og spisepladsen, mens den sidste – forældredelen – rummer kontor på øverste etage og soveværelse nederst.

De to arealer mellem kasserne har begge en naturlig funktion, der spiller sammen med denne opdeling. 

Naturlige materialer
Mellem børneafdelingen og køkkenet fungerer arealet nemlig som husets indgang, mens den anden og større – mellem køkken og soveværelse – fungerer som stue.

- Men det er i sagens natur ikke en almindelig stue, for om sommeren er den mere en veranda, lyder det fra Harquitectes.

Indvendig er boligens vægge alle malet hvide, og både vindues- og dørkarme er udført i træ. 

Valget af både udvendige og indvendige materialer er med til at skabe en harmonisk bolig og understøtte ideen om et hjem, der går i et med haven og de naturlige materialer udenfor.

Fakta om boligen
Beliggenhed: Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Størrelse: 323 kvadratmeter
Byggeår: 2013
Arkitekter: Harquitectes 

LÆS OGSÅ: Boligreportage, Glashuset med kig til Øresund

 

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks