Portugisisk skønhed på oprindelige mure

Oprindelig møder moderne i denne bolig i det sydlige Portugal. Boligen er nemlig konstrueret på resterne af nogle gamle stenmure, der er typiske for området.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen her er opført på de oprindelige mure, der var på den grund, som ejerne overtog i 2008. I den nye, moderne version er murene på smukt vis integreret i den hvidpudsede betonkonstruktion.

Målet var at finde et passende kompromis mellem moderne arkitektur og den oprindelige byggeteknik, der ses i området. Resultatet er en bolig, hvor elementer og materialer, der findes i den lokale arkitektur, er brugt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Poolen i bunden af haven er et moderne must i den portugisiske sommer. Og fra huset ligner den nærmest en arkitektonisk installation på den grønne plæne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Solens stråler kan nydes på de mange hyggelige solhjørner, arkitekten har skabt omkring huset. Blandt andet er der anlagt en lille terrasse foran boligen, hvorfra der også er udsigt ud over den smukke omgivende natur. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En høj betonmur skærmer på den ene side af poolen, så naboerne ikke kan kigge ind, ligesom den fungerer som brusehjørne, hvor beboerne kan skylle sig før og efter svømmeturen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Poolens konstruktion er udført i beton ligesom selve boligen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den synlige beton og de hvide vægge oven på de oprindelige sten skaber en smuk kontrast i den intense og konstante Algarvesol.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Udsigtens fra husets terrasse er ikke dårlig. Ud over den lokkende pool, kan de grønne marker og enge også skimtes i det fjerne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det klare vand lokker på de mange varme dage, og var da også et must, da arkitekten skulle tegne boligen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hele førstesalen er konstrueret, så det fra værelserne er muligt at lukke op og træde ud på den omkransende altan. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Indenfor er boligen delt logisk op med køkken og stue placeret i stueetagen og med boligens tre soveværelser og et kontor på førstesalen. I begge etager går det rå betongulv og de hvidpudsede vægge igen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Store glaspartier på førstesalen sikrer, at der fra værelserne er udsigt ud over det omgivende landskab.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mødet mellem den moderne arkitektur og den mere klassiske byggeteknik i området går igen som en rød tråd i designet af denne bolig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det hvidpudsede beton og de oprindelige stenmure, som arkitekten valgte at integrere, skaber en smuk kontrast.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

At bo her må være som en lang ferie. Den store, hvidkalkede betonbygning, der er skabt oven på en allerede eksisterende stenkonstruktion, emmer af luksus og sydlandsk elegance.

Det må også have været visionerne om et slutresultat som dette, der fik ejerne til at købe grunden i 2008. Da de erhvervede den, var den bolig, der stod der, nemlig langt fra beboelig.

- Men stenmuren var så interessant, at vi valgte at beholde den og inkludere den i designet, fortæller arkitekten bag boligen, der ligger i Sargacal, som er en lille by i kommunen Lagos i det sydlige Portugal.

LÆS OGSÅ: Huset på klippen

Mødet mellem den moderne arkitektur og den mere klassiske byggeteknik i området er da også netop en af de ting, der kendetegner denne bolig, og som går igen som en rød tråd i designet.

- Huset er blevet redesignet efter moderne standarder, men med brug af elementer og materialer, der findes i den lokale arkitektur. Målet var at finde et godt kompromis mellem de to ting, forklarer arkitekten.

Solhjørner
En af de moderne elementer, der – med den skarpe Algarvesol – er blevet tilføjet som et must, er den store pool i bunden af haven.

Poolen er ligesom selve boligen udført i beton og skabt med en høj mur til den ene side, som både fungerer som afskærmning mod naboerne og som et lille brusehjørne, hvor beboerne kan skylle sig, inden de tager en tur i det klare vand.

LÆS OGSÅ: Rene linjer og små hyggekroge

Solens stråler kan også nydes på de mange hyggelige solhjørner, arkitekten har skabt omkring huset. Blandt andet er der anlagt en lille terrasse foran boligen, hvorfra der også er udsigt ud over landskabet og den smukke omgivende natur. Boligen rummer desuden en altan på førstesalen.

Indenfor er boligen delt logisk op med fællesarealerne så som køkken og stue placeret i stueetagen og med boligens tre soveværelser og et kontor på første sal.


Fakta om boligen
Beliggenhed: Sargacal i Lagos, Portugal
Byggeår: 2011
Arkitekter: Mario Martins Atelier

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.