Plads til leg og læring: Huset med skæve former

En multifunktionel trappe er med til at kæde børne- og voksenafdeling sammen i denne anderledes og skæve bolig.

Skæve og anderledes former er det, der kendetegner denne bolig fra arkitektfirmaet Moon Hoon.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vinduerne er udført i forskellige geometriske former – det skaber et helt specielt look både inde og ude.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nederst i børneafdelingen fungerer boligens trappe som en kæmpe bogreol i fællesrummet. Her er der samtidig placeret et stort skrivebord, så de fire børn kan sidde og læse og studere.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hele underetagen er skabt til børnene – her er det to af drengenes soveværelse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På vej op mod voksenafdelingen er trappen i den ene side skabt som en rutsjebane – en indendørs legeplads til de mange børn.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vinduerne i boligen sidder lavt. I de koreanske huse bliver gulvet nemlig ofte brugt som møbel, og derfor skal udsigten være perfekt, uden at man behøver at rejse sig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Trappen er en genial måde at bringe leg og læring sammen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Samtidig er trappen smukt udført, så den i materialevalg passer til resten af boligens interiør.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Samtidig er trappen smukt udført, så den i materialevalg passer til resten af boligens interiør.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset er i sit udtryk let, hvilket understreges af de åbne planer og vinduerne mellem rummene som her.

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den øverste etage er forældreetagen. Her kan de trække sig tilbage, når de har brug for en smule ro.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fællesarealet mellem børne- og voksenafdelingen rummer blandt andet køkkenet her.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Udsigten ud over byen er sikret ved en lille altan – og selvfølgelig de mange vinduer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen rummer både en børneafdeling nederst og en voksenafdeling øverst. Mellem voksen- og børneafdelingen er fællesarealer med køkken og stue.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et hjem med plads til både leg og læring.
Det var det ønske, arkitektfirmaet Moon Hoon blev stillet overfor, da de skulle tegne boligen.

Boligen, der stod færdig i 2011, er ejet af et lærerpar med fire børn – hvilket er en smule usædvanligt i Korea, hvor de bor.

- De ønskede en bolig, hvor den nederste etage var skabt til børnene, og hvor den øverste var til dem selv. De havde allerede været i kontakt med en anden arkitekt, men uden at få netop den løsning, som de ønskede. De gjorde derfor meget ud af at understrege, at designet skulle være legende og kreativt, fortæller arkitekten bag.

LÆS OGSÅ: Designhus skjult bag planter og pool på taget

Resultatet er en bolig med skæve former og et klart anderledes udtryk. Allerede udefra er man ikke i tvivl om, at der er tale om et specielt hus.

Lave vinduer
Huset ligger på en skrå grund med udsigt ud over byen. For at sikre denne udsigt har arkitekten sørget for en lille altan samt flere vinduer i forskellige, kreative geometriske former, som kun er med til at understrege boligens anderledes design.

Vinduerne sidder lavt, hvilket har en helt praktisk funktion.

- Koreanske huse er gulvopvarmet, og ofte bliver gulvene brugt som et møbel i højere grad end sofaer og stole. Vinduerne er placeret lavt med det for øje. På den måde skal beboerne nemlig ikke rejse sig op for at nyde den betagende udsigt, fortæller arkitekten.

Funktionel trappe
Indenfor har arkitekten imødekommet ønsket om to særskilte afdelinger – en til børnene og en til forældrene.

Det, der kæder de to afdelinger sammen, er dog samtidig boligens varemærke. Trappen i midten er nemlig ikke lavet som en helt almindelig trappe.

Nederst i børneafdelingen fungerer den som en kæmpe bogreol i fællesrummet. Her er der samtidig placeret et stort skrivebord, så de fire børn kan sidde og læse og studere.

På vej op mod voksenafdelingen er trappen i den ene side skabt som en rutsjebane – en indendørs legeplads til de mange børn.

- Den multifunktionelle trappe bringer med sin rutsjebane aktiv energi til huset. Ikke kun til børnene, men også forældrene, som også er vilde med den, fortæller arkitekterne.

Fakta om boligen
Beliggenhed: Chungbuk, Korea
Størrelse: 209 kvadratmeter
Byggeår: 2011
Arkitekter: Moon Hoon 

LÆS OGSÅ: Skandinavisk design træhus med plads til at rulleskøjte

 

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks