Nytænkt design: Langt fra et klassisk rækkehus

Det, der fra vejen ligner et klassisk tofamiliers-hus, overrasker på alle måder fra den anden side. Designet er genialt og perfekt til de sydlandske temperaturer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I enden af de to længer er der etableret et nødvendigt skyggeområde. Her kan beboerne sidde, når solen er for skarp, uden at skulle rykke helt ind i boligen.

Fra sydsiden er det ikke til at se, at de to huse munder ud i et. Designet er på en gang kreativt og smukt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De to haver er anlagt nogenlunde ens med pool, træterrasser og et lækkert grønt areal udenom.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De to længer rummer boligernes stuer, og er begge i to etager. I denne bolig udnyttes førstesalen til et lille kontor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Aftensmaden nydes ofte på denne lille terrasse, der er etableret midt inde i boligen. Endnu en anderledes og kreativ løsning.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra sydsiden emmer boligen af sydlandsk elegance – og hvem har ikke lyst til at lægge sig ved poolen her?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at sikre beboernes privatliv er haverne omkranset af mure i lyse sten.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Samme sten er brugt til resten af boligen, der også rummer familiernes to carporte her.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den smarte trækonstruktion foran værelserne, der vender ud mod haven på sydsiden, gør, at beboerne kan undgå solen, når den står på sit højeste.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligerne er genialt tænkt med en klassisk bygning fra fronten og en anderledes og kreativ løsning på sydsiden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det klassiske rækkehus får kamp til stregen af arkitekt Romano Adolini, der her har skabt et anderledes, men genialt tænkt tofamiliers-hus.

Huset ligger i Civita Castellana i Italien på kanten af et industriområde, og ligner fra vejen et almindeligt sammenbygget hus, hvor de to familier, der bor der, har hver deres carport og hver deres indgang. 

LÆS OGSÅ: Se forvandlingen: Fra mørk 60'er til lys luksus

Men bygningen er langt fra traditionelt.

Hvide længer
Huset munder nemlig ud i to længer, der i stedet for at ligge parallelt er placeret lidt skævt af hinanden. Længerne, der er opført i hvidpudset beton, står som en smuk og skarp kontrast til det øvrige byggeri, der er holdt i lyse sten.

Som en forlængelse af disse har arkitekterne desuden etableret to swimmingpools, hvor beboerne kan tage en tiltrængt dukkert på de mange varme dage, men som selvfølgelig også har en rent visuel effekt.

- Visuelt giver den retlinede swimmingpool, der samtidig er med til at udvide den hvide bygning, nemlig en følelse af kontinuitet, forklarer arkitekterne bag.

Smukke pool-områder
Udenfor, hvor de to swimmingpools er anlagt, er de to haver adskilt af en mur, som på den måde sikrer de to familiers privatliv.

Rundt om pool-området er der på begge grunde etableret træterrasser, hvor solen kan nydes, og grønne arealer, hvor familiens børn kan lege, og som boligens værelser også vender ud mod.

Et nødvendigt skyggeområde er etableret i de hvide længer, hvor beboelsesarealet først begynder et stykke inde – selvfølgelig med et stort glasparti, der kan åbnes helt op, som front. 

Inde i begge boliger, er der også etableret to små terrasseområder med direkte kig til himlen. Perfelt placeret til når aftensmaden skal nydes. 

Fakta om boligen
Beliggenhed: Civita Castellana, Italien
Byggeår: 2012
Arkitekter: Romano Adolin

LÆS OGSÅ: Skræmmende og betagende: Huset på klippen

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.