Forvandling: Fra nedslidt pakhus til rå luksus

Det gamle pakhus, der her engang var, er renoveret, og består nu af tre luksusboliger. Vi har besøgt en af dem.

Et af lejlighedens eneste vinduer er i soveværelset, hvor det dominerende møbel er sengen her. Lampevalget over sengen er originalt og passer godt til resten af interiøret.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det gamle nedslidte pakhus er blevet renoveret og består i dag af tre luksuslejligheder.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bordpladen på både køkkenø og arbejdsplads er silestone, vask samt hårde hvidevarer er i rustfrit stål. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Parret har valgt at indrette sig med både nyt og gammelt design, der står godt til det gamle pakhus.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Husets fællesarealer er grupperet omkring den lille gårdhave. Fællesarealerne er åbne og imødekommende. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Overalt i boligen er gulvet – tro mod det gamle pakhus – holdt i poleret beton. En lækker detalje.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligens ejer, der er tv-producer, kan sidde her og arbejde i smukke og inspirerende omgivelser.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I stueetagen, hvor denne lejlighed ligger, var der kun vinduer i facaden ud mod vejen. For at sikre et større lysindfald valgte arkitekterne at etablere en privat gårdhave, som alle de fælles rum er grupperet omkring.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Gårdhaven bliver på den måde hjertet af huset, og bringer det både lys og luft.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I soveværelset er murstensvæggen malet hvid. Det rå er dog bragt ind i rummet i form af den specialdesignede seng, som parret har fået lavet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvfølgelig har boligen også et walk in-closet. Et must for rigtig mange i dag.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset, der er beklædt med grå kakler, rummer både badekar og en walk in-brusekabine, hvor beboerne kan nyde et varmt bad efter en lang dag på arbejdet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lejligheden her viser, hvordan det er muligt at omdanne et gammel nedslidt pakhus til en lejlighed, der emmer af luksus og opfylder alle behov.

Lejligheden, der er i dag er ejet af en britisk tv-producer og hans kone, er tegnet og indrettet med respekt for det, der en gang var, men tilsat nye, moderne elementer.

LÆS OGSÅ: Modern living på 40 kvadratmeter

- Vi valgte med vilje at beholde den rå mur indvendig, og samtidig er de gamle vinduer, der var i bygningen, blevet renoveret og genindsat. For at fremhæve disse ting, lagde vi vægt på at bruge nye materialer, der komplementerer dem, fortæller den ledende arkitekt på projektet, Gideon Purser, fra Chris Dyson Architects.


Nyt lysindfald
I alt blev der tre luksuslejligheder ud af det gamle pakhus. Men arbejdet var dog ikke lige nemt hele vejen igennem processen.

En af de største udfordringer, arkitekterne stod overfor i arbejdet med at gøre pakhuset anvendeligt til almindelig beboelse, var for eksempel det manglende lysindfald. I stueetagen, hvor denne lejlighed ligger, er der nemlig kun mulighed for vinduer i facaden ud mod vejen.

LÆS OGSÅ: Rustik landbolig og moderne renhed

Det stoppede dog ikke arkitekterne.


- For at afhjælpe problemet valgte vi at etablere en privat gårdhave, som alle de fælles rum er grupperet omkring. Gårdhaven bliver på den måde hjertet af huset og bringer det både lys og luft, fortæller Gideon Purser til iBoligen.dk.

Nøje udvalgte elementer
Selve boligen består af et åbent køkken, der ligger i forlængelse af spisestuen og stuen.

Her har parret, der ved, hvad de vil have, og derfor har været med inde over designprocessen, valgt en silestone bordplade på både køkkenø og arbejdsplads, hvidlakerede skabe og vask samt hårde hvidevarer i rustfrit stål.

LÆS OGSÅ: Langt fra et klassisk rækkehus

Som et anderledes touch er køkkenøen beklædt i egetræsplanker, mens gulvet – tro mod det gamle pakhus – er poleret beton.

Betongulvet fortsætter ind på badeværelset, der både rummer badekar og en walk in-brusekabine, hvor beboerne kan nyde et varmt bad efter en lang dag på arbejdet.

Fakta om boligen
Beliggenhed:
London, England
Arkitekter: Chris Dyson Architects 

Fotos: Foto: Peter Landers

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks