Bolig med flydende fornemmelse mellem inde og ude​

En terrasse i midten af boligen er med til at skabe en god harmoni mellem de indendørs og udendørs arealer.

De store skydedøre mellem spisestue og terrassen gør, at rummene næsten går i et.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den lille gårdhave, der fungerer som en terrasse, er belagt med træplanker. Samtidig er der lavet små bede med sten, hvor grønne planter stikker op. Sammen med de mange krukker skaber det en fornemmelse af have.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Snedkerbænken, som står foran terrassen, og som er det første, man ser, når man træder ind i hjemmet, købte ejerne for nogle år siden med den intention at skabe et hjem omkring den. I dag fungerer den som et iøjnefaldende og dekorativt element.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det tyrkiske tæppe i stuen er med til at bibringe stuen farve og personlighed. I et lyst hjem med en forholdsvis neutral base er det en god løsning.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er i indretningen fokuseret på naturlige materialer og enkle design. Det er med til at give hjemmet og dets beboerne en flydende fornemmelse af de indendørs og udendørs arealer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenøen er ligesom gulvet lavet af nøje ugevalgt eg – og selvfølgelig specialbygget til boligen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den store dobbeltdør, boligens hoveddør, har fået nyt liv. Den er blevet pudset op og lakeret med skinnende lak.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen rummer både en forældrefløj – med soveværelset her - og en børnefløj. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ligesom børneafdelingen er der også i voksenafdelingen et badeværelse – så behøver forældre og børn ikke kæmpe om pladsen der.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Børneafdelingen består af to værelser, et fællesrum og et badeværelse. Her er det drengenes værelse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er ingen tvivl om, hvilket badeværelse der er børnenes. En fin måde at kæde design og afdelinger sammen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I børnenes fællesrum er der masser af plads at boltre sig på. En god ide, når pladsen er til det.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Familien har købt flere møbler på loppemarkeder, ligesom flere er arvestykker. På pigeværelset er det en gammel reol, der blander sig med en nyere seng.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Med form som et U er boligens kendetegn den lille gårdhave i midten. Huset er omkring 200 kvadratmeter stort og bygget i en etage, så solen samtidig kan nå ned i det lille område, hvor beboerne kan nyde den, uden egentlig at skulle bevæge sig ud af selve huset.

Den lille gårdhave, der fungerer som en terrasse, er belagt med træplanker. Samtidig er der lavet små bede med sten, hvor grønne planter stikker op og sammen med de mange krukker skaber en fornemmelse af have.

Terrassen er med sin placering i midten af huset også det ’rum’, langt de fleste værelser har udsigt til og vender ud mod.

LÆS OGSÅ: Nytænkt design: Langt fra et klassisk rækkehus

På den måde er det familiens samlingssted, hvor også flere måltider indtages omkring et stort spisebord. 

- Rundt om terrassen i midten indeholder boligen et køkken, en spisestue og en almindelig stue, en børnefløj med værelser og bad samt en forældrefløj med soveværelse, bad og kontor, fortæller arkitekterne fra Henkin Shavit Architecture & Design.

Da de blev sat på opgaven med at tegne huset, stod der allerede et eksisterende hus på grunden. Arkitekterne valgte at beholde dette og har i stedet sørget for en større renovering, hvor værelser og elementer blev flyttet rundt og skiftet ud.

Naturlige materialer
Eksempelvis er det eksisterende gulv, der bestod af gamle porcelænsfliser, blevet dækket med nøje udvalgte egetræsplanker. Samme sort, der også er brugt i køkkenøen, som er lavet specielt til huset.

Og at det er en familie, der går op i design, vidner allerede hoveddøren om. Den store dobbeltdør er pudset op og lakeret med skinnende lak, hvilket giver et helt specielt indtryk. 

En del af møblerne er købt på loppemarkeder og istandsat. Snedkerbænken, som står foran terrassen, og er det første, man ser, når man træder ind i hjemmet, købte ejerne for nogle år siden med den intention at skabe et hjem omkring den. Og i dag fungerer den altså som et iøjnefaldende og dekorativt element.

- Generelt er der i indretningen af hjemmet fokuseret på naturlige materialer og enkle design, som giver hjemmet og dets beboerne en flydende fornemmelse af de indendørs og udendørs arealer, lyder det fra arkitekterne.  

Fakta om boligen
Beliggenhed: Jaffa, Tel Aviv, Israel
Størrelse: Ca. 200 kvadratmeter
Byggeår: 2014
Arkitekter: Henkin Shavit Architecture & Design 

LÆS OGSÅ: Huset hævet over jorden - som at bo på en sky

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks