Luksusbolig: Kunstig sø, egen pool og skæve niveauer

Der er ikke noget traditionelt over denne bolig, der giver beboerne rigeligt med plads og betagende views.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen er opført i mørkt gråt stål, beton og sten samt store glasfacader. Meget forskellige komponenter, der dog klæder hinanden godt.

Indgangen er trukket lidt tilbage på grunden og, så man som besøgende skal følge den smukke passage med murstensvæggen på den ene side og den kunstige sø på den anden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De mange niveauer, består af, sikrer udsigten ud over det kuperede terræn, som den er opført på. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Familiens swimmingpool er noget ud over det sædvanelige – hvem får ikke lyst til at tage en dukkert i det klare, blå vand?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Familien går op i design. Intet interiør er derfor tilfældigt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Familiens køkken er enkelt og lavet med plads til, at gæster eller familiens medlemmer kan samles ved køkkenøen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En lille gårdhave i midten af boligen er med til at sørge for en naturlig ventilation i stueetagens rum. Alle rum kan nemlig åbnes op ud til denne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væggene i stueetagen består af glaspartier, der kan åbnes helt op, så inde og ude flyder sammen. Praktisk og en fantastisk løsning om sommeren.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er god plads – både inde og ude – i denne bolig, der ligger i Guadalajara i Mexico og stod færdig i år.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Stueetagen består af de fælles arealer – det vil sige køkken, men også flere lækkert indrettede stuer som denne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På førstesalen er der flere altaner, som sikrer den betagende udsigt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den lille glasboks, hvor familien kan sidde og nyde et af dagens måltider, nærmest svæver over den kunstigt anlagte sø. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelserne er opført i marmor og træ – lækkert og eksklusivt som resten af boligen her. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Forældresoveværelset er placeret på førstesalen og har selvfølgelig eget toilet og walk in-closet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er hverken plads eller udsigter, denne yderst spektakulære bolig mangler. Med en opbygning, der består af flere bygninger og i flere niveauer, rummer den nemlig flere forskellige små gårdhaver og udsigter.

- Den bryder med de fleste normer og ligner ikke nogle af de andre boliger i området, lyder det fra arkitekterne, der står bag.

LÆS OGSÅ: Huset hævet over jorden - som at bo på en sky

Boligen, der stod færdig i år og ligger i Guadalajara i Mexico, blev til i samarbejde med ejerne, som hele tiden var med ind over i designprocessen, og ønskede noget helt specielt.

Åbne rum
Allerede ved indgangen til huset, der er trukket godt tilbage på grunden, vidner den overdækkede passage med en murstensvæg på den ene side og en kunstig etableret sø på den anden da også om en bolig, der er noget ud over det sædvanelige. 

Over den lille sø nærmest svæver en glaskasse, hvor familien, der netop har overtaget boligen, kan sidde og nyde et af dagens måltider og synet af vandet under dem.

Passagen fører ejerne direkte ind i de fælles arealer af boligen, det vil sige køkken og stuer, samt endnu en lille gårdhave. 

- Denne er med til at give en naturlig ventilation til alle rum, forklarer arkitekterne, der har opført de fleste vægge i stueplan som glaspartier, der kan åbne helt, så ude og inde flyder sammen.

Kuperet terræn
Bagerst ligger boligens egentlig have, der også rummer en swimmingpool. Herfra fører en lille trappe ned til et lavere anlagt område i det kuperede terræn, som boligen er opført på.

Boligens førstesal rummer familiens mere private områder, så som en række værelser og badeværelser.

Forældrenes mastersoveværelse har selvfølgelig eget bad og ligesom flere af de øvrige værelser en altan med en betagende udsigt ud over de små haveområder og de smukke omgivelser, som boligen ligger i.

Fakta om boligen
Beliggenhed: Guadalajara, Mexico
Størrelse: 933 kvadratmeter
Byggeår: 2014
Arkitekter: Elías Rizo Arquitectos 

LÆS OGSÅ: Se forvandlingen: Fra mørk 60'er til lys luksusbolig

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.