Designhus med store glaspartier og åbne rum og terrasser

Der er skabt optimal forbindelse mellem arealerne inde og ude og tænkt over de smukke omgivelser i denne drømmebolig i Sydafrika.

Der er skabt optimal sammenhæng mellem arealerne inde og ude i denne perle af en bolig i Sydafrika.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Flere af møblerne i boligen er specialdesignet til rummene – og selvfølgelig alle placeret, så udsigten er i centrum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at understrege den ro og harmoni, der gennemsyrer boligen, er tv’et også gemt af vejen bag nogle glidende paneler, hvor der er placeret et stort maleri, på væggen til højre i billedet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Foruden det store køkken/alrum her rummer boligen også tre soveværelser, fire badeværelser og flere tilstødende terrasse- og balkonområder

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De spinkle og enkle møbler er nøje udvalgt til boligen og harmonerer perfekt med det øvrige udtryk.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De store glaspartier fra gulv til loft kan åbnes helt op, så brisen fra havet kan mærkes i det store luftige køkken/alrum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Samme slags glaspartier kan også åbnes op ud mod den lille gårdhave, der ligger mellem de to hovedbygninger. En perfekt måde at forbinde arealerne inde og ude.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En smal lys hall forbinder bygningerne på hver side af den grønne gårdhave. Også her kan glaspartier åbnes helt op.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen rummer ikke mindre en tre soveværelser, der alle har udsigt til havet. Kan man forestille sig nogen bedre udsigt at vågne op til?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De tre soveværelser har hver sit specialdesignede badeværelse med glasvægge.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det kan formentlig være svært at komme op af badekarret med den udsigt, der er derfra.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Alle værelser – også soveværelset her – er skabt med smukke egetræsgulve.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De mange store glaspartier og ovenlysvinduer sørger for, at boligen har et lyst og luftigt udtryk.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra vejen ligner den hvidpudsede bygning med sine rene linjer og kubiske former mange sydlandske bygningsværker.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen ligger i nogle ujævne klitter midt i et naturreservat og med udsigt til havet foran. En drømmeplacering rent udsigtsmæssigt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mellem de to hovedbygninger, der er forbundet af en lang hall, er der etableret en lille have med græs og små bede med blomster, der også findes i reservatet udenfor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Som en lille oase i et naturreservat med udsigt til havet ligger denne perle 90 kilometer nord for Cape Town.

Omgivelserne er i sig selv dragende og fredfyldte. Men også boligen er tegnet og indrettet til at være et sted, hvor man slapper af og nyder den betagende udsigt.

- Kunden ønskede et feriehus, hvor hun også kunne se sig selv bo, når hun går på pension, fortæller arkitekterne bag, for hvem det var en udfordring at skabe den rette struktur i de ujævne klitter.

SE OGSÅ: Luksusbolig: Kunstig sø, egen pool og skæve niveauer

Det må dog siges at være lykkedes til UG. Resultatet er en moderne rektangulær bygning i to etager og med et gennemtænkt sammenspil mellem arealerne inde og ude.

Åbenhed
Boligen består af to hovedbygninger, der er forbundet af en lang åben hall, der ved hjælp af store glaspartier kan åbnes helt op ud til den grønne plæne mellem bygningerne.

- Det giver en følelse af, at der er en uafbrudt forbindelse mellem inde og ude, forklarer arkitekten.

Samme glaspartier, der går fra gulv til loft, er også benyttet i de to hovedbygninger. På den måde kan beboeren også åbne helt op fra stuen ud til gårdhaven på den ene side og fra stuen og ud havet på den anden.

Boligen virker derfor lys og luftig, selvom siderne er holdt uden de store vinduer med det formål at skærme fra naboerne.

Specialdesignede møbler
Indenfor rummer den hvidpudsede bolig blandt andet tre soveværelser, fire badeværelser, en stor stue med spiseområde og flere tilstødende terrasse- og balkonområder. Derfor er der også havudsigt fra langt de fleste rum.

I indretningen har ejeren lagt vægt på, at møblerne skulle være både komfortable og passende til boligen og omgivelserne.

Flere af møblerne er derfor også specialdesignet til rummene, ligesom tv’et og alt lydudstyr er blevet gemt væk bag et glidende panel på bagvæggen i stuen. Tilsammen er det med til at understrege den følelse af ro, der gennemsyrer boligens design og omgivelser.

Fakta om boligen
Beliggenhed: Yzerfontein, Sysafrika
Arkitekter: Gavin Maddock Design Studio LINK: www.gavinmaddock.com

SE OGSÅ: Rustik og minimalistisk indrettet luksushus ved havet

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks

  1. The Rug Company

    The Rug company katalog er fyldt med Luksuriøse, håndknyttede tæpper udviklet i samarbejde med nogle af tidens mest talentfulde designere. Smukke, karakteristiske og originale.