Gammelt fiskerhus blev til lækker familiebolig

Hvad gør man, når man har forelsket sig i et skønt, men ikke super familievenligt rækkehus? Man går i gang med at renovere det, skaber et leverum for hele familien og lader Øresund få en finger med i indretningen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Man kan se hele vejen gennem huset og dette vue har Christina understreget med de lyse farver og en enkel indretning. Elementerne i sæbebehandlet eg har parret selv tegnet, og derefter fået udført hos Søgaard Møbler. Det smukke spisebord i grove planker skaber kontrast til det enkle hjem, og stolene er fra Kartell . 

Det smukke spisebord i grove planker skaber kontrast til det ellers enkle hjem. Puderne er købt forskellige steder, og hybenroserne er plukket på stranden. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det charmerende rækkehus ligger helt ned til Øresund.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lys, luft og plads er nogle af kodeordene, hvilket tydeligt kan ses i køkkenet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De grå spisestuestole er fra Kartell, og bordet er en gave fra gamle naboer. Lamperne er af mærket Luceplan. Under loftet har parret sat en hylde op, og bøgerne får derfor en yderligere funktion som farvegivere i det ellers lyse rum. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenelementer i sæbebehandlet eg, og på den hvide hylde får strandsten og skaller i også plads og trækker naturen helt ind i husets hjerte. 

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Detalje ud mod grovkøkkenet, Christina er blevet særligt glad for. Det sorte ur er fra Karlsson og købt i Urban Outfitters. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Altanen på 1. salen bruges flittigt. Den strikkede gulvpude er købt i mellemøsten, hvor parret boede en overgang. Børneværelset er også holdt lyst. Dukkehuset er fra mellemøsten og sengen fra Ikea. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset er indrettet med elementer fra Kvik. Vipp-spanden tilfører det enkle rum et eksklusivt præg. I vindueskarmen står et lille skuffedarium købt i mellemøsten. Bordpladen fra Marbre. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset ligger på den øverste etage. Safari-stolen er fra Claus’ mor, og den blå kommode er fra en gammel antikforretning i Hellerup. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I entréen har de tegnet et praktisk opbevaringsmøbel. Det er i eg som køkkenelemterne og lavet i samme firma. Det skaber ro og sammenhæng at bruge en enkelt træsort i sin indretning. Det sortmalede vitrineskab er fra Portobello Møbler i Nordre Frihavnsgade. Det er fyldt med service og småting, der er for fine til at gemme væk.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På terrassen leves livet hele sommeren. Terrassemøblerne er en blanding af at være klunset og arvet. Bænk fra den gamle korsørfærge.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På vej til stranden. Rækkehusene ligger trukket væk fra vejen, så de næsten danner deres egen lille by i byen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Forelsket i lyset og Øresund
I et vidunderligt rækkehus med den skønneste udsigt over Øresund bor Christina og Claus, sammen med deres to børn. “Vi købte huset, da vi ingen børn havde. Dengang mindede det meget om et gammelt sommerhus med mange små rum, men vi forelskede os helt og aldeles i det. Særligt gulvene var smukke, og der var fin, gammel stuk i loftet. Jeg tror, alle kunne blive forelsket i det hus. Og i Øresund og byen”, tilføjer hun. “Her er lidt klondyke-stemning, og en skøn blanding af alle mulige typer mennesker, der alle dyrker vores store, fælles glæde ved at bo så tæt på vandet.

SE OGSÅ: Garagen blev til drømmeboligen

Her er altid smukt, uanset om solen skinner eller om det regner. Og så er alle, der bor her sådan nogle “gå-rundt-i-morgenkåbe-og-klip-klappere-om-sommeren” typer. Og morgenkåbe og gummistøvler om vinteren,” siger hun grinende. “Her er meget afslappet.”

Godt man ikke kan se ind i fremtiden...
Men trods husets umiddelbare charme, gik parret i gang med en renovering, da Christina var gravid med deres første barn. “Huset var ikke egnet til at rumme en familie. I virkeligheden ville vi bare have renoveret én etage dengang. Men så opstod problemerne. Vi fandt både svamp og råd, og pludselig måtte hele huset gennemgås og en ny plan laves.” Renoveringen kom derfor til at tage næsten et år over to omgange. “Det har været en lang og dyr proces, hvor jeg er glad for, at vi ikke var klar over, hvor omfattende det blev, da vi gik i gang. Ellers havde vi ikke gjort det”, fortæller Christina. I dag nærmer renoveringen sig dog sin afslutning: “Nu kan vi se enden på det. Det giver energi til at gøre det helt færdigt. Særligt for min mand, der har lavet en del selv.” 

Husets leverum
Huset er i dag lyst og indbydende med en tydelig reference til farverne i sundet udenfor. “Vi kan godt lide, at naturen fylder både inde og ude,” siger Christina. “Og så skal her være plads til livet og til vores børn. Så hele stueetagen er et stort leverum, hvor vi altid er.” Parret har fået bygget en lang slagbænk i leverummet. “Den er 3,6 m. lang og med vilje bygget lidt dyb, så vi kan sidde godt i hver vores ende og snakke. Og så er den super praktisk, fordi den også er et stort opbevaringsrum.

SE OGSÅ: Fra gammel fabrik til lækker vintagebolig

Vi har ikke andet plads, end det man ser, så det er vigtigt med nogle gode opbevaringsløsninger, der både fungerer rent funktionelt, men som også er smukke at se på. Og det er denne bænk.” Christina ændrer udseendet i leverummet med årstiderne: “Det er jo en lille ting at gøre, men det har en ret stor effekt at bruge tekstiler til at symbolisere årstiderne. Lyse farver og lette materialer om sommeren, pels og uld om vinteren.” 

Naturen indendøre
Familien er næsten altid i leverummet, da der også er adgang til terrassen herfra. “Huset er jo ikke så stort i grundplan, og derfor er vi helt enige om, at vi primært bruger lyse grå og blå farver og ganske få møbler i vores indretning, så vi kan nyde lyset og udsigten over Øresund. Det er den røde tråd i vores indretning: At vi bor ved vandet. Derfor skal indretningen vise dette ved at være naturlig og afslappet. Vi brugte en del flere penge på renoveringen, end vi oprindelig havde forestillet os. Derfor er vores møbler et sammensurium af lidt storskrald, lidt arvet, lidt ny kunst og nogle få, nye ting købt gennem årene. Vi henter mange ting i naturen som sten, skaller og træ fra stranden, grene og blomster fra haven, der er med til at trække naturen ind i vores hjem. Og så har vi malet alle vægge med Flüggers 7S maling, der kan tåle at blive vasket mange, mange gange, så der er plads til vores børn og deres venner.”

HVAD: Rækkehus på 115 m2 fordelt på 4 etager, fra starten af 1900.
HVOR: Nord for København 

SE OGSÅ: Det skandinaviske hjem med vintage og lyse nuancer

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.