Rækkehus får makeover: Nu med funky trappe og tagterasse

Hvordan opfrisker man et kedeligt rækkehus? Man fylder det med lyst træ, en spektakulær trappe og en tagterrase med udsigt over hele byen.

Fra et kedeligt rækkehus til en smart designbolig med udsigt over byen. Kom med på en rundtur!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En genial måde at bygge ud på: En svævende tilbygning, der lukker masser af lys ind.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Tilbygningen har betydet endnu mere plads køkkenet, der efter renoveringen er blevet lyst og mere moderne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her er resultatet: Et køkken med et moderne udtryk i form af det rå træ og uendeligt meget lys fra gulv-til-loft vinduerne. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De hvide plader på væggen giver et visuelt flot udtryk. Minimalistisk og næsten grafisk.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lidt inspiration til, hvordan man får tv'et placeret på en naturlig måde i køkkenalrummet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at skabe mere plads rev man loftet ned og byggede en skøn terrasse, som der er direkte adgang til fra køkkenet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når man står og laver mad, kan man nyde den skønne udsigt over byen. Luksus!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vinduerne gør alverden til forskel!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De hvide plader er et fint alternativ til en simpel, hvid væg. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at maksimere pladsen har man bygget en mezzanin over køkkenøen, som man kan træde ind i ved hjælp af en træstige. En smart og måde at skabe et ekstra rum på.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Med en mezannin kan man nemt få ekstra kvadratmeter i boligen - uden at tage ekstra plads.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Trappen op til badeværelset, og trappen op til køkkenalrummet. Med tre forskellige typer trapper i én bolig, er der masser af inspiration at hente her. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I badeværelset har man valgt træ med et 'varmt' udtryk for at skabe en hyggelig stemning - så alt ikke bliver for hvidt. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

To af boligens fedeste features: glasruden ind til badeværelset og den skulpturelle metaltrappe.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Samspillet mellem trappen og træmøblet er et tydeligt eksempel på, at der har været arkitekter på spil i renoveringen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et lidt for stort hus
Det her simple rækkehus har fået en ordentlig overhaling, hvor både malerpensel og hammer har været i brug. Og resultatet er ret beundringsværdigt!

Se også: Fra skrammel til personlig penthouse på Frederiksberg

Familien, der bor i huset, er blevet mindre, eftersom deres børn er fløjet fra reden, så pludseligt havde de ikke længere brug for hele fem etager. Parret besluttede derfor at leje de to nederste etager ud og ellers renovere boligen til den helt store guldmedalje.

En smal bolig
Køkkenet skulle udvides, en del af loftet rives ned, og ellers skulle huset have et helt nyt, moderne look. Arkitekterne valgte at placere køkken-alrummet øverst for at udnytte det meget åbne og lyse rum. En udfordring var dog, at lejligheden er meget smal, og det kniber derfor med gulvpladsen. 

For at skabe mere plads rev man loftet ned og byggede en skøn terrasse, som der er direkte adgang til fra køkkenet. Nu strømmer lyset ind i køkkenalrummet, der nu føles mere rummeligt.

Se også: Tryl din etværelses større med 5 simple tricks

Derudover har man tilføjet en ‘svævende’ tilbygning med gulv-til-loft vinduer. Her har man placeret spisebordet, hvilket giver beboerne mulighed for at nyde den smukke udsigt under deres måltider. 

Udsigt over byen
Resultatet er blevet et åbent køkken med udsigt over byen og stribevis af tagrygge. For at maksimere pladsen har man bygget en mezzanin over køkkenøen, som man kan træde ind i ved hjælp af en træstige. En smart og måde at skabe et ekstra rum på.

Som et led i den moderne renovering har man brugt træ nærmest overalt i den to-etagers bolig. Det giver et råt og industrielt look, hvilket er gennemgående for hele boligen. For at maksimere pladsen har man bygget en mezzanin over køkkenøen, som man kan træde ind i ved hjælp af en træstige. En smart og måde at skabe et ekstra rum på.

Se også: Arkitektonisk perle i Kartoffelrækkerne

Du kan læse mere om boligen her

Fakta om boligen | Beliggenhed: Bruxelles | Størrelse: 245 m2 (hele bygningen) | Arkitekter: Edouard Brunet and François Martens

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks