Par deler rækkehus op med trådnet - og får helt ny etage!

De rå, ubehandlede materialer er i fokus i det her nyrenoverede rækkehus, som er iklædt metaltråd fra top til tå - og med en særlig grund.

En trappe, der er lidt ud over det sædvanlige! Kom indenfor i det kreativt indrettede hjem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er skruet op for kreativiteten i køkken-alrummet, hvor der på væggen er turkise klinker, mens køkkenområdet er blevet inddelt i farvede prikker. 

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der skulle fixes nogle små ting, før rækkehuset var klar til indflytning. Køkkenet skulle laves, der skulle åbnes op til stuen, og badeværelset trængte også til en overhaling. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lys er altid godt! Og der strømmer en masse ind i gennem den kæmpestore glasdør i køkken-alrummet. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen har et meget råt look, hvor materialerne skinner igennem. Det ser man blandt andet på murstensvæggen og de tydelige træpaneler. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arkitekterne valgte at lave en smart mellemetage i stedet for blot at dele den 130 kvadratmeter bolig op i to. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den meget industrielle trappe giver et råt look i boligen, og samtidig sørger den for at hjemmet virker rummeligt og knap så indelukket. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En anden fordel med trappen er, at lyset strømmer ind gennem metalnettet. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den ene del af mellemetagen bliver brugt til børneværelse, mens den anden fungerer som et lille læsehjørne - med direkte adgang til terrassen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et legesygt og farverigt værelse - ligesom resten af boligen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et lille læsehjørne med blandt andet skrivemaskiner til at give det helt rigtige retro-udtryk.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Parret har valgt at dække terrassen med græs. En genial idé hvis du vil have naturen lidt tættere på. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På øverste etage har parret også valgt en kæmpe glasdør for at lukke så meget lys ind som muligt. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er lagt op til ren hygge på øverste etage!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset ligger i Barcelona, og derfor er der al mulig grund til at hygge sig på terassen i solskinstimerne. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et ny etage
Hvis man skal tale i mægler-termer, var det her rækkehus en ret så charmerende bolig at flytte ind i. Eller rettere sagt: det trængte til en kærlig hånd. 

Læs også: Sådan fik de plads til kontor og walk-in på blot 46 m2

Det er dog svært at tro, når man ser det fine resultat. Et 130 kvadratmeter stort legesygt hus med forskellige materialer og med en ny mellemetage for at skabe ekstra meget plads. 

Faldefærdigt rækkehus
Under renoveringen var loftet nærmest ved at falde ned over hovedet på håndværkerne, så det har krævet ekstra knofedt at få boligen til at se ud, som den gør i dag. Der skulle fixes nogle små ting, før rækkehuset var klar til indflytning. Køkkenet skulle laves, der skulle åbnes op til stuen, og badeværelset trængte også til en overhaling. 

Læs ogsåRækkehus får makeover: Ny med funky trappe og tagterrasse

Parret havde ikke brug for, i modsætning til mange andre, at isolere soveværelset fra resten af husets rum. I stedet ønskede de et åbent miljø.

Rå, ubehandlede materialer
Det meget åbne miljø kommer især til udtryk i en af boligens sejeste features, nemlig trådnettet. Trappen binder hele boligen sammen, og nettet sørger for at der bliver lukket en masse lys ind gennem gelænderet. 

Trappens rå materialer er et fint indspark i den ellers kreativt indrettede bolig. Materialerne skinner for alvor igennem, og det kan man både se på det ubehandlede gulv, de tydelige træpaneler og murstensvæggen, der vidner om resterne fra det originale hus.

Læs også: Forvandl dit hjem til en oplevelse med farver og souvenirs

I stedet for blot at have to etager, valgte arkitekterne at lave trappen på tværs, så der opstod en mellemetage og dermed ekstra plads at boltre sig i.

Zigzag
Etagerne kører nærmest zigzag med hinanden med køkken-alrummet nederst, dernæst børneværelse, en mellemetage med terrasse og til sidst soveværelset. 

Der er især skruet op for kreativiteten i køkken-alrummet, hvor mønstre og farver får lov til at stå side om side. På væggen pryder turkise klinker, mens køkkenområdet er blevet inddelt i farvede prikker.

Du kan læse mere om boligen her

Fakta om boligen Beliggenhed: Barcelona | Størrelse: 130 m2 | Arkitekt: Nook Architects

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks