Bo i en nyrenoveret lade - med masser af sjæl

Ved første øjekast ligner boligen en gammel renoveret lade. Men faktisk er den splinterny, selvom historien siger noget andet. 

Velkommen i den unikke familiebolig, som er inspireret af en gammel lade.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

The Hebron Home ligner en gammel lade, er i virkeligheden en helt ny bolig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Både beton, rå mursten og træ går igen i boligens design, der er konstrueret ud fra fortællingen om en lade, der gennem flere århundreder er blevet renoveret.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligens stue er placeret et niveau under stueplan. I denne afdeling er det, der ligner en gammel metalkonstruktion, udnyttet til pejs.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arkitekten ønskede at skabe et moderne udtryk i det, der skulle fremstå som en ældre, men nyrenoveret lade. Blandt andet er spisebordet her udført i genbrugstræ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Alle elementer i køkkenet er udvalgt på grund af deres funktionalitet – og det er både nye og gamle objekter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen rummer flere elementer, der er med til at underbygge historien om laden, der blev opført i midten af 1700-tallet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Også på badeværelset mødes flere tidsperioder og elementer. Resultatet er både smukt og med til at skabe liv og sjæl i boligen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ifølge arkitekten står den rå, let krakelerede mur bag spejlende i masterbadeværelset som en påmindelse om, at karakter er lig med skønhed. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvom dørene her ser gamle ud, er de faktisk helt nye. De er fremstillet af lokalt træ. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mixet mellem på den ene side det industrielle og moderne og det rustikke og rå på den anden giver boligen sjæl og varme og får den til at virke indbydende.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En sej detalje er ‘lysekronen’, der er lavet ud af pærer og reb. Et eksperimenterende og råt look. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er en hyggelig landlig stemning i huset. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Da boligen var i gang med at blive bygget.

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen begynder at tage form. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En konstrueret historie
Alle boliger har en historie. Også denne – The Hebron Home, der er den første fra Benjamin Oliver Architectural Design.

Fortællingen om laden, der blev opført på et stykke jord i Hebron, Connecticut, i midten af 1700-tallet og gennem årene er moderniseret og udvidet for til sidst at blive brugt til reel beboelse, er ikke virkelig. Historien er i stedet konstrueret som en del af boligens design, der både udvendigt og indvendigt netop bærer præg af flere tidsperioder og anvendelser.

Læs også: Fra gammel lade til unik drømmebolig

- Designet af The Hebron Home er baseret på en historie, jeg skabte i processen. Jeg er meget fascineret af fortællingen om, hvordan noget er endt, som det er, forklarer Benjamin Oliver, der er arkitekten bag, til iBOLIGEN.dk

Historien vakt til live
Husets ejere er glade for heste, men ønskede ikke bo i et hus med en gammel stald, der trængte til en kærlig hånd. Derfor hentede arkitekten inspiration fra hesteverdenen, da huset blev til. 

Samtidig er boligen konstrueret af forskellige materialer. Ud over træ går også rå mursten og beton igen og smelter flere steder sammen, som var laden virkelig blevet udvidet af flere omgange.

I fortællingen om laden får bygningerne lov til at stå i et århundrede, mens naturen og forfaldet får lov til at tage over og sætte sit præg, indtil den seneste renovering.

Moderne genbrug
Selvom målet var at skabe en bolig, der har en tydelig historie, er resultatet ikke kun overbevisende på den led. Benjamin Oliver har også skabt en bolig, der opfylder alle de krav, der i dag stilles til en moderne bolig.

Det store åbne og rustikke køkken, der med en mindre niveauforskel, går i et med stuen, gør det muligt for hele familien at være sammen samtidig. Det store soveværelse, der er konstrueret, som var det en ældre tilbygning, har naturligvis sit eget tilhørende badeværelse. Og på førstesalen er to børneværelser bygget i det, der ligner en ny konstruktion op mod ladens originale facade.

Læs også: Fra gammel fabrik til lækker vintagebolig

De ældre materialer, der er genbrugt i boligen, får i designet også en moderne og konkret funktion. Blandt andet er flere af metalkonstruktionerne udnyttet, så de bærer rummets lamper.

Du kan læse mere om boligen her

Fakta om boligen | Beliggenhed: Hebro, Connecticut, USA | Størrelse: 2250 | Arkitekter: Benjamin Oliver Architectural Design

ANDRE LÆSER NU

  • Indlæser...

Mest læste lookbooks