Container ombygget og indrettet som sommerhus

Gæstebolig, sommerhus eller et ekstra rum bagest i haven. Mulighederne er mange, hvis du forvandler en traditionel fragtcontainer til beboelse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at få mere lys og luft ind i containeren er en del af stålfronten skiftet ud med skydedøre i glas - på nær den del af containeren, der bruges til opbevaring af haveredskaber. 

De mange planter på taget er ikke kun til pynt, men sørger for, at solen ikke bager direkte på containerens tag og gør det ulideligt varmt indendøre. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Containeren er opdelt i en beboelsesdel og en skurdel. Over terrassen er der monteret solcelleudhæng, der ikke bare giver varmt vand i hanen, men også sørger for kølende skygge. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I stuedelen er der blevet plads til en vask, hvor al brugt vand ledes ud i en tønde, så vandet genbruges til havevanding. Vægge og lofter er i bambus, der er bæredygtigt, fordi det vokser så hurtigt og producerer mere ilt end andre planter. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arne Jacobsens Ægget er en fornem gæst i de beskedne, men fuldt ud funktionelle kår. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I et lille rum er der kombineret bruseniche og komposttoilet, der med elektronisk hjælp sørger for, at forvandle møg til god gødning. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Containeren har fået lov til at beholde sin originale blå farve og fragtnumre. Det ville også være bare liiiiiidt trist, hvis containeren blev så costumized, at ingen kunne se, at der er tale om en container. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det ligner næsten et almondelig sommerhus der er malet blåt, fra afstand.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den ene ende af containeren har fået et stort glasvindue for at få meget naturligt lys  ind og få de blot 20 kvadratmeter til at syne større. Containeren hviler på et fundament lavet af gamle telefonpæle. På bagsiden er der lavet et espalier, hvor grønne planter med tiden vil dække halvdelen af containeren. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

 

Mulighederne er mange, hvis du forvandler en traditionel fragtcontainer til beboelse. Udover at den er mulig at flytte på grunden med en kran, let at stable med flere containere.

Fragtcontaineren i stål er en 50 år gammel opfindelse, men det er først inden for de seneste år, at iderige arkitekter og designere er ved at gøre det hipt at bo i en container.

Hvorfor og hvordan ses tydeligt i denne blå model, der ikke bare er fancy at skue, men rent faktisk også opfylder et højere ønske om en grøn, bæredygtig levevis.

LÆS OGSÅ: Fra lade til drømmebolig

 

Her er elektrisk komposttoilet, planter på taget, der kølner temperaturerne inde i containeren, opsamling af brugt vand fra bruseren og vasken, der så bruges i haven, miljøvenlig bambus på gulv og vægge og et fundament lavet af gamle telefonpæle.

Ideen om at udnytte gamle containere til beboelse er altså ikke ren nostalgi og sjov, men er faktisk en bæredygtig mulighed for at kunne bo billigt og grønt.

Container sommerhuset her er lavet af arkitekt Jim Pooteet

 

LÆS OGSÅ: Bo i en ombygget skurvogn

 

 

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.