Fra kollektiv til herskabslejlighed

Arkitekt, designer og indehaver af CamCam, Sara Giese Camre, er vant til at tænke kreativt og se muligheder i ombygningsprojekter som andre har givet op over for. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Stuen er lejlighedens sociale rum, her er ikke noget fjernsyn, men til gengæld masser af blade og bøger, så det er ofte et meget roligt rum. Sofa i uld og hvidt tæppe er fra HAY, mens sofabordet er hjemmelavet af mdf plader der siden er autolakeret.

I den centrale stue, kan man se de bærende bjælker i stål, som Sara måtte have hejst ind gennem vinduerne på 3 sal. Det giver rummet noget råt med de fritstående bjælker, og når højden til loftet er på godt 4 meter, så er stemningen af fabriks hal eller NY loft, fremtrædende, selvom adressen siger baghus på Frederiksberg. Lyset i den før mørke lejlighed reflekteres i de hvide vægge og hvide gulv

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Sara er inspireret af hendes seneste rejser til bl.a N.Y, Damaskus og især Japan, som har fået lov at fylde overvejende.  Kunst i silketryk af japansk designer, Isamu Noguchi, købt i Tokyo. Sofa og tæppe i hvid uld er fra HAY og puder i japansk stof er syet af Sara. De fine kirsebærgrene er også med stærke relationer til Japan, hvor det er en symbolsk blomst på livets forgængelighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Japanske puder i rødlige nuancer spiller flot sammen med den grå sofa i uld. Meget af den kunst som Sara har i lejligheden stammer fra venner og bekendte som hun kender fra miljøet.  Foto patchwork fra guggenheim museet i NY af fotograf Mathias Juel Christensen. Eames stolen i en farve Sara ikke kunne stå for, er købt hos Paustian. Guitaren tilhører kæresten :)

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De smukke stole er købt på auktion. De er en god kontrast til det lyse rum og rammer sofa gruppen ind på en fin måde ved at kombinere designersofa med noget mere råt og slidt. Alle gulvene i lejligheden er malet hvide for at få et ensartet udtryk og for at reflektere lyset. Og så fremhæver lyse gulve de mere markante møbelfund.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arbejdsbordet i stuen består af en plade som er hængt direkte på væggen ved hjælp af hyldeknægte. Her må godt være kreativt rod, for der er ofte gang i et eller andet projekt. Lejligheden bestod førhen af en lang og smal gang på næsten 15 meter med tilstødende værelser. Nu har Sara åbnet de sidste værelser op til en stor stue. Foto kunst langs væggen er af Mathias Juel Christensen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ved arbejdsbordet har Sara ruller på forskellige projekter hun pt er i gang med liggende, sammen med håndtrykt papir købt i Tokyo. To sæder af Arne Jacobsens 7’er stol, venter på at blive hængt op i kroge i loftet, som gynger.  Den gule lampe er købt i Conran shop i Paris og stolen er med fra hendes tidligere lejlighed. Æsker i japansk papir har hun selv designet og lavet af gamle skoæsker.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det store køkkenalrum bestod førhen af to mindre værelser. Der er blevet ført vand og afløb og lagt en væg ned. Køkken er fra HTH med en sortbejdset bordplade i træ. Lamper er købt billigt hos en genbrugsbutik og spraymalet sorte. Spisebord er fra Ikea og stole er fra HAY. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenet er holdt enkelt, så der hurtigt kan ryddes op og gøres klar efter gæster. Den muselmalede bakke er et arvestykke, mens det grønne maleri er en gave fra en lærer i London. Ved spisebordet hænger et tryk, lavet af grafiker Lars Kirk. 7’er stolen er købt som del af et sæt i Ravnsborggade. Vintage quilt fra Indien, brugt som dug, fra HAY.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Med god vægplads i køkkenet, bestemte Sara sig for at sætte reoler op, så der er plads til det meget nips som naturligt havner i et køkken.  Reoler fra Trævarefabrikkerne, som er malet hvide. Billeder og malerier af diverse kunstnere, bl.a hendes veninde Evalajka Pervin der har malet de to længst og nederst til højre. De smukke dåser til te er købt i Tokyo, men lignende kan findes hos Boutique Taeko i Gothersgade, København K.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Døren ind til køkkenet har Sara ’blændet’ ved at hænge tøj og malerier på den. Maleriet er lavet af Sara selv og den kinesiske lanterne er hjembragt fra London. Istedet for et tungt skab har Sara valgt at hænge skjorter og kjoler på en fritsvævende stang i soveværelset. Så er der overblik over garderoben og en nødvendig orden på bøjlerne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vintage sminkebordet i art deco stil, er en 18 års fødselsdagsgave, som har fulgt hende i mange år. I baggrunden en Eames ’Hang it all’ knagerække fra Paustian. Den fine kimono i silke er fra Japan.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset er enkelt indrettet, med blikfang på det unikke gardin, som Sara selv har designet og syet af stofrester. Natbord er en ældre 7’er stol af Arne Jacobsen som er fundet i Ravnsborggade. Sengelampe er også Arne Jacobsen design, fundet auktion. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Udover at styre CamCam hvor hun selv designer og sælger sengetøj, puder mm, har hun de sidste mange år arbejdet på sit eget private projekt -  en lejlighed på 150 m2 som hun har forvandlet fra mange små, mørke rum til en lys og åben lejlighed af international karakter.

Højt til loftet

Der er højt til loftet på flere måder hjemme hos Sara Giese Camre, der netop er hjemvendt fra en rejse til Indien. Hun er vant til at rejse, møde mennesker og lade sig inspirere og har ofte ideer og visioner der rager højt.

Lejligheden bærer præg af et livligt hjem, der kan tilpasses alt efter om der er én eller flere gæster i hjemmet. Der er kreative løsninger, borde på hjul og sikre designer møbelvalg, som Sara alene står bag. For selvom hun elsker at dele pladsen med kæreste og venner, er hun efter eget udtryk ’indretningsnazi’, når det kommer til møbleringen af de 150 m2.

 

Tilbage til rødderne

Den unikke lejlighed har siden 1972 været del af et fantastisk hippie kollektiv på 500m2, hvor Saras familie boede i en årrække og hun selv har boet med søskende, fætre og kusiner gennem sin gymnasietid. Efter at have tænkt og tegnet i næsten et år, kastede hun sig ud i projektet og på bare 6 uger gennemførte hun renoveringen, hvor hun belært af tidligere projekter fik holdt aftaler med håndværkerne, fordi hun hver morgen og i frokost pausen holdt bygge møder og deltog aktivt i processen. ’Det var en større omgang, vægge blev revet ned, der skulle føres rør til vand og afløb og en 10 meter bærende stål bjælke skulle hejses ind gennem vinduet. Jeg endte med at fuldspartle hele køkkenet og male gulv, lofter og vægge på egen hånd’ fortæller Sara, der stadig har maler bøtterne fremme på hylden, fordi der konstant lige er en liste eller kant hun synes skal have et lag maling mere.

 

Stilsikker indretning på budget

Selve indretningen er en sikker patchwork af møbler hun har købt eller bygget selv, når et behov er opstået. ’Meget økonomi er gået til  renoveringen af lejligheden, så selvom jeg godt ved hvilke møbler jeg gerne ville shoppe, har jeg måttet være kreativ med indretningen' forklarer hun. Inspirationen til indretningen henter hun på rejser, som hun selv fortolker når hun er hjemme igen ’Jeg er stærkt inspireret af Japan lige pt og har købt en masse ting med hjem, bl.a stoffer og fine ruller af papir, som jeg har syet om til puder eller dekoreret på æsker. Men det skifter og om et halvt år ser det sikkert anderledes ud’ smiler hun. 

 

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.