Kunstnerkøkken gør op med skandinavisk minimalisme

Pæne, snorlige køkkener behøver ikke at stå i pæne, snorlige rum. Faktisk kan det have en overraskende, vild effekt at mikse ensfarvet, geometrisk enkelhed med kulører og skæve indfald.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bemærk hvordan det giver en kunsterisk effekt, når overskabene er hængt assymetrisk op i forhold til hinanden. En effekt, der kun spiller godt sammen med de malede og tapetserede vægge fulde af citater, fotos og symboler fra 1960‘erne og 70‘erne.

Selvom du ikke er kunstner, kan du sagtens kopiere stilen og vovemod. Svane Køkkenets Black-Line i Graphite giver dybde og kontrast til alle farverne, og fremstår som et smukt møbel. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Alle møbler, inklusive køkkenet, er holdt i sort, grå og stål. Det giver en rolig base til de mange farverige indslag på vægge og gulve. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det udsmykkede gulv med ordet “Love” skrevet i alle tænkelige størrelser er malet og laseret med gråt og hvidt for til sidst at få et lag gulvlak. På afstand opleves det som et mønstret gulvtæppe.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bordpladen er en massiv Coretop i hvid, der er let at holde ren og er super slidstærk. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenelementerne hviler på en sokkel, der er trukket lidt ind, så designet får et svævende, let look. Et andet look kan ejerne nyde ud af panoramavinduerne, der sørger for masser af dagslys indenfor. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selv søjlerne ved det flotte vinduesparti med udsigt til havnefronten og den store terrasse indgår i udsmykningen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Til venstre: Udsigten fra lejligheden er helt unik. Til højre: Køkkenbordpladen helt tæt på. Bemærk, hvordan den lyser det ellers mørke køkken op. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et køkken i nye omgivelser
Det har næppe været den her version, som designerne tænkte, at deres spritnye BLack-Line køkken skulle stå i.

Ikke desto mindre har kunstneren Jan Klein taget køkkenmodellen fra Svane til sig.

Læs også: Sådan vælger du det rette køkken

Han har gjort den fuldkommen til sin egen ved at lade køkkenet være hjemmets konservative indslag i en indretning fuld af farver, kunst og mærkværdige påhit. 

Kunstnerisk køkken
Det kræver mere end en kop kaffe at få hold på alle indtryk i lejligheden, hvor vægge, gulve og søjler er dekoreret som ét stort kunstværk.

Midt i alle indtrykkene finder øjet ro i det kontrastfulde, rolige, granitgrå køkken. Køkkenet giver en smuk, rolig modvægt til det vilde.

Læs også: Smukt køkken i vintage og moderne mix

Kontrasterne mellem lys og mørke, detaljerigdom og enkelhed skaber en balance i boligen, og sørger for, at udsmykningen ikke bliver for meget, men lige tilpas. 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.