Guide: Sådan vælger du det rette køkken

Der er mange valg, der skal træffes, når det nye køkken skal vælges. Sammen med fire køkkenproducenter guider vi dig igennem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er mange valg, der skal træffes, når det nye køkken skal vælges.

Du kan få inspiration til dit nye køkken mange steder. For eksempel på Pinterest og Instagram, hvor du kan se alle køkken kataloger samlet, siger Anita Barner Ibsen, der er pr-ansvarlig hos JKE Design.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hvad enten du selv har fundet en masse ideer, eller stadig er på udkig efter inspiration, kan det være en god ide at komme ind og få en snak med en producent, råder marketingansvarlig Kamilla Giandrup fra Multiform

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det kan godt betale sig at gøre brug af faguddannede, når det nye køkken skal vælges.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Tilbehøret og udstyret giver dit nye køkken personlighed og stil, fortæller brand marketing manager Merete Steenberg Thomsen fra Svane Køkkenet. SMART-køkkenet her byder på uendelige kombinationsmuligheder, hvor du kan skabe dit helt eget udtryk.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Brug tid på at få inspiration på nettet og eventuet finde billeder af stil og stemning, inden du kaster dig ud i køkkenkøbet, råder Marlene Hougaard, der er brand manager hos Tvis Køkkener.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Find en stil, der passer dig. Dette enkle og minimalistiske køkken gemmer på en masse praktiske løsninger - som opladerskuffen, hvor mobiltelefoner og tablets kan gemmes helt væk, mens det oplades.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Er du til træ, kan du lade dig inspirere af dette køkken, der er installeret i en skihytte i det kendte norske skiområde Hemsedal. Materialerne er i sort eg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når du er nået et stykke i processen, er det vigtigt at du forholder dig til den mere konkrete indretning af de enkelte skabe og skuffer. På den måde sikrer du optimal indretning af dit køkken, ligesom du sikrer, du har plads til alt dit grej, siger Marlene Hougaard, der er brand manager hos Tvis Køkkener.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vælg et køkken og en stil, som passer til resten af boligen, lyder rådet fra brand marketing manager Merete Steenberg Thomsen fra Svane Køkkenet. S12 her er et designet køkken med et tyndt korpus, så det får et møbelagtigt udtryk

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Inden du går ud og vælger dit køkken, er det en god ide at gøre sig nogle tanker om materialevalg og farvevalg og samle ideerne i for eksempel et moodboard, lyder rådet fra Anita Barner Ibsen fra JKE Design

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenkøbet kan være en kompliceret affære, og derfor er det vigtigt at få en faglig kvalificeret rådgivning, lyder rådet fra brand marketing manager Merete Steenberg Thomsen fra Svane Køkkenet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et leverum, som køkkenet jo er, skal ikke kun være i harmoni med din smag. Det skal også svinge i takt med rytmen i dit liv, siger marketingansvarlig hos Multiform Kamilla Giandrup. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vælg det rigtige køkken
Skal det være enkelt og klassisk eller romantisk med mange detaljer? Skal det stå i en lille lejlighed, hvor funktionalitet og udnyttelse af plads er i højsædet, eller i et ældre bindingsværkshus som familiens opholdsrum? Der er mange valg, der skal træffes, når det nye køkken skal vælges, og ofte mange funktioner, det skal udfylde.

Vi har samlet fire køkkenproducenters bedste råd til dig, der står overfor at skulle renovere det gamle køkken eller udskifte det helt. Forhåbentlig gør de det lidt lettere for dig at vælge.

1. Saml inspiration
Første step i køkkenvalget handler om at samle så meget inspiration som overhovedet muligt. Det er alle producenterne enige om.

- Det er en rigtig god ide at bruge tid på at få inspiration på nettet og eventuet finde billeder af stil og stemning, råder Marlene Hougaard, der er brand manager hos Tvis Køkkener. 

Læs også: 24 smarte gadgets

- Du bør også gøre dig nogle tanker om materialevalg og farvevalg og samle ideerne i for eksempel et moodboard. Inspirationen kan du få mange steder, for eksempel i kataloger, på Pinterest, Instagram, i boligmagasiner og på iBoligen.dk, siger Anita Barner Ibsen, der er pr-ansvarlig hos JKE Design.

2. Afdæk dine behov
Som en del af inspirationen er det også vigtigt at gøre sig klart, hvilke behov det kommende køkken skal leve op til.

- Sammen med køkkenkonsulenten er det vigtigt med en grundig behovsafdækning, så køkkenets indretning afspejler familien og den måde, familien lever og bruger køkkenet på. Et køkken skal både leve op til dine drømme og til din dagligdag. Uanset om du er single, storfamilie, senior eller midt i mellem, siger Anita Barner Ibsen, der er pr-ansvarlig hos JKE Design.

Læs også: Indret dig til mere plads

- Når du er nået et stykke i processen, er det også vigtigt at du forholder dig til den mere konkrete indretning af de enkelte skabe og skuffer. På den måde sikrer du optimal indretning af dit køkken, ligesom du sikrer, du har plads til alt dit grej. Vi er i skuffer og skabe mange gange dagligt, så det er vigtigt, at det fungerer optimalt, siger Marlene Hougaard, der er brand manager hos Tvis Køkkener.

3. Find stilen
Et køkken skal ikke kun dække dine behov, men også passe til resten af huset.

- Et leverum, som køkkenet jo er, skal ikke kun være i harmoni med din smag. Det skal også svinge i takt med rytmen i dit liv, siger marketingansvarlig hos Multiform Kamilla Giandrup.

Læs også: Her er efterårets hotte tendenser

- Først og fremmest er det vigtigt at vælge et køkken og en stil, som passer til resten af boligen. Er det en patriciavilla, et renoveret 70’er parcelhus eller en nybygget lejlighed? I dag er køkkenet ofte hele husets hjerte. Det er her, hvor den travle families hverdag udspiller sig med madlavning, lektielæsning, hygge og search på iPads. Det skal tænkes ind i indretningen. Køkkenet indgår i et opholdsrum med flere funktioner – spisestue og dagligstue. Sørg derfor for at vælge et designet køkken med et møbelagtigt udtryk, så det spiller sammen med møblerne i stuen, lyder rådet fra brand marketing manager Merete Steenberg Thomsen fra Svane Køkkenet. 

4. Få hjælp
Køkkenproducenterne vil hellere end gerne hjælpe dig gennem processen, og det er bare om at udnytte.

- Hvad enten du selv har fundet en masse ideer, eller stadig er på udkig efter inspiration, kan det være en god ide at komme ind og få en snak med en producent. Har du selv tegnet nogle skitser af dit drømmekøkken, kan du også tage dem med, siger marketingansvarlig Kamilla Giandrup fra Multiform.

- På samme måde som dine accessoires skaber din personlige stil i påklædningen, så er det også tilbehøret og udstyret, der giver dit nye køkken personlighed og stil. Men de fleste køkkenkøbere har brug for hjælp og rådgivning til at navigere gennem alle de muligheder, vi tilbyder. Køkkenkøbet kan være en kompliceret affære, og derfor er det vigtigt at få en faglig kvalificeret rådgivning, siger brand marketing manager Merete Steenberg Thomsen fra Svane Køkkenet.

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.