Kreativ indretning på 45 kvadratmeter

Hvor der er en vilje, er der en vej, synes mottoet at være i denne lille bolig, hvor finurlige detaljer går hånd i hånd med funktionalitet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Baren udgør en spiseplads med plads til fire – to på hver side. Og skal der vin tiden maden, er den lige i nærheden. Pladsen under baren er nemlig udnyttet til blandt andet vin og service. Væggen ved siden af spisepladsen er malet med tavlemaling, og kan bruges som en slags memory board.

Al plads udnyttes i denne lille lejlighed, hvor finurlige detaljer og funktionalitet går hånd i hånd. I soveværelset er sengen eksempelvis løftet, så pladsen under kan bruges til opbevaring.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvom forskellige mønstre og elementer pryder køkkenet, er de gennemgående farver grøn og gul med til at skabe en sammenhæng og afgrænse krogen fra resten af boligen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset, der er holdt i en støvet lyserød, er adskilt fra stuen med et forhæng i stedet for vægge og en døråbning, hvilket får rummet til at synes større. De store skuffer under sengen er guld værd i en lille bolig som denne, hvor der ikke er meget skabsplads.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ingen kan i denne bolig være i tvivl om, hvilken funktion badeværelset har, og hvor shampooen skal stå. Væggen bag badekarret er det rene scabble-bræt, hvor ord, relateret til et badeværelse, vokser ind i hinanden. På døren er pladsen udnyttet til en lille knagerække. ON AIR refererer til den mikrofon, aben taler ind i.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I den lille udestue, der er holdt i en lys blå farve, får siddepladsen en funktionel funktion. Her er der lagt lette hynder oven på en gruppe kasser, der er samlet, så de udgør en hjørnebænk. På væggen er en plade, der kan vippes op og fungere som bord, fastgjort. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mellem køkken og stue er en væg blevet åbnet op og fungerer nu som både spiseplads og barområde. En praktisk løsning, der også får rummet til at synes større.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lejlighedens design emmer af underspillet humor og designs. På flere vægge har et dyr, som eksempelvis elgen her, fået en fremtrædende plads. Pladsen over baren er udnyttet, så glassene kan hænge. De store skuffer under sengen er guld værd i en lille bolig.  ON AIR refererer til den mikrofon, aben taler ind i. Detaljer som disse er med til at sætte et personligt præg på lejligheden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen, der ligger i Moskva, er måske nok kun 45 kvadratmeter stor. Men arkitekterne bag har formået at definere rummene med farver, der også samtidig er med til at binde dem sammen og skabe en rød tråd.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når boligen er små 45 kvadratmeter, kan kreative løsninger både fungere som en del af boligens design og særpræg, men også være en funktionel løsning.

Det er denne næsten kvadratiske bolig i Moskva et godt eksempel på. 

LÆS OGSÅ: Udnyt pladsen byg et rum i boligen

Her har man formået på en gang at åbne op og afgrænse. Resultatet er en lys bolig med flere hyggelige kroge, der hver har deres helt specielle særpræg.

Krogene – eller zonerne om man vil – er defineret ved hver deres farve. Stuen er holdt i blå og grøn, køkkenet i grøn og gul, badeværelset i gul, soveværelset i lyserød og den lille udestue i blå. Farver, der sammen med mønstrene på væggene, samtidig binder boligen sammen.

Sans for detaljen
Det samme gør de hvidmalede murstensvægge, som også er et gennemgående element i boligen. Fra stuen og ud mod køkkenet er en af disse hvide murstensvægge åbnet op, så et lille barområde nu adskiller de to rum. De rå træplader, der er brugt i designet af baren, og som går igen i køkkenet, over vinduet i stuen og i soveværelset, er med til fuldende boligens røde tråd.

Arkitekten
Arkitekternes sans for detaljen er også værd at bide mærke i, og intet område i den lille lejlighed går til spilde. 

Over baren bruges pladsen til at hænge glas, hvilket skaber en på én gang lækker og praktisk installation i sig selv.

I soveværelset, der kun er adskilt fra stuen af et forhæng, er sengen løftet op på en trækasse, der naturligvis rummer en række skuffer, og dermed kan bruges til opbevaring.

LÆS OGSÅ: Den enkle vej til raffineret stil - på lidt plads

Den underspillede humor, der også ses i boligens design, får frit løb på badeværelset. Her pryder en abe væggen over toilettet, mens scrabble-brikker på væggene over badekaret fortæller, hvad meningen med rummet er.

Lejligheden er tegnet af INT2architecture

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.