Strømlinet byhus midt i gammel bydel

Arkitekterne blev sat på en prøve, da de blev bedt om at tegne en moderne bolig midt mellem en række traditionelle og forskelligartede huse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den 75 kvadratmeter store bolig består af et rum, der er opdelt af en række gulvplader. På den måde er der skabt flere etager i en åbent design. 

Ønsket var at skabe flere forskellige rumlige oplevelser i den 75 kvadratmeter store bolig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra boligens stueplan er der adgang til en lille gårdhave og den tilstødende bygning, der rummer et kontor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En lille gang med glasfacade ud mod vejen fører beboerne direkte ind i køkkenet. I stueplan er også stuen og adgang til den lille gårdhave.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ejerne – et ægtepar, der sælger kunst og bestyrer en cafe, har også fået et kontor i en separat bygning, der ligger i den lille tilstødende have.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen i Landskrona er udført i et enkelt og strømlinet design med flere åbne etager.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nederst er køkken og stue. På førstesalen er et bibliotek, og på anden sal er der indrettet soveværelse og bad.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den hvide rektangulære bolig i Landskrona i Sverige står i skarp kontrast til de ældre og mere traditionelle boliger, den læner sig op af.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen, der kun er fem meter bred, udfylder en plads i gaden, der har været ledig i over 50 år.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Klemt ind mellem en række traditionelle rækkehuse i Landskrona ligger dette lille moderne byhus, som den svenske arkitektgruppe Elding Oscarson står bag.

Boligen, der er tårner sig op som en hvid kasse, står i skarp kontrast til de ældre huse, der omgiver det.

Pladsen, hvor huset er opført, havde været ledig i omkring 50 år, da et ægtepar valgte at købe den og sætte Elding Oscarson på opgaven. Ikke umiddelbart nogen nem opgave, for huset kunne kun være omkring fem meter i bredden, og parret, der sælger kunst og bestyrer en cafe, havde flere ønske, arkitekterne skulle tage hensyn til. 

SE OGSÅ LOOKBOOKS OM: Badeværelse

Først og fremmest ønskede parret et hjem, hvor de kunne forestille sig at bo resten af deres dage. Og da de samtidig havde planer om at bruge huset som et privat galleri, havde de også brug for store vægge, der kunne bære kunsten.

Gennemsigtighed
- De huse, der ligger på gaden, er af forskellig højde, størrelse, facademateriale og alder. Efter at have undersøgt stedet nøje, konkluderede vi, at en høj, rektangulær bolig var den bedste løsning. Det ville samtidig berige gaden med noget nyt og anderledes. En kontrast, der også er med til at fremhæve omgivelsernes skønhed, forklarer arkitekterne.

Resultatet er en bolig i et enkelt og strømlinet design i flere åbne etager. Nederst er køkken og stue, på førstesalen et lille bibliotek og på anden sal rummer boligen både et soveværelse og en lille tagterasse.

Det travle ægtepar har også fået et kontor i en separat bygning, der ligger i den lille tilstødende have.

Boligen er samtidig designet, så der fra de enkelte etager er udsigt over rummene under. Det skaber en fin gennemsigtighed i den ellers kun 75 kvadratmeter store bolig.

 

LÆS OGSÅ: Villaen i moderne rustik for træelskere

 

Fakta om boligen
Beliggenhed: Landskrona, Sverige
Opført: 2009
Størrelse: 75 kvm
Arkitekter: Elding Oscarson

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.