Bloggerens bedste råd: Brug DIY i din indretning

Savner du gode råd til, hvordan du pifter hjemmet op uden at bruge en formue, kan du lade dig inspirere af den svenske blogger Mirelle Stoor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Svenske Mirelle Stoor blogger om bolig og DIY. Selv har hun indrettet sit hjem med en blanding af moderne design og gamle loppefund, hun har sat i stand. 

Mangler du kunst på væggen, kan du som Mirelle forsøge dig med washitape – tape, der let kan fjernes igen. ”Med washitape kan du tegne det mønster, du ønsker, skære det ud og derefter sætte det op på væggen eller andre flader,” siger Mirelle, der her har lavet et rensdyr.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vil du have marmor-look på dine urtepotter, så gør som Mirelle: ”Start med at rense den flade, folien skal sidde på. Brug vand med sæbe, da det vil gøre det lettere at arbejde med folien og udglatte eventuelle bobler. Tag så en blyant og skitser, hvordan tapen skal klippes, og sæt så folien på potten,” forklarer Mirelle.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Dette var oprindeligt en helt almindelig lak tv-bænk fra Ikea. Men det var lidt for kedeligt for Mirelle, der med lidt stofbetræk har skabt en fin bænk, der står foran hendes seng.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det behøver ikke at være kedeligt at opbevare ting. Disse bøtter, der engang rummede tacosauce, bruger Mirelle blandt andet sine hårelastikker. ”Jeg startede med at rengøre dem og spraymalede derefter låget samt et lille dyr, så det blev messingfarvet. Derefter limede jeg dyrene på bøtterne,” fortæller hun.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nyt look til spejlet: Dette spejl har Mirelle fundet på et loppemarked og selv sat i stand. ”Spejlet er lavet i fyrretræ, men jeg valgte at spraymale det sort. Derefter lavede jeg en rem af to bælter, som det kunne hænge i,” fortæller Mirelle.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mirelle har tænkt kreativt i udformningen af denne krans til døren – den er nemlig lavet af en gammel bog. ”Du skærer en cirkel af pap, så tager du en masse sider fra en gammel bog og folder dem som kræmmerhuse. Herefter limer du dem fast på kartonen,” fortæller hun.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Messing og guld er ind, men det er ikke nødvendigt at købe nyt for at få det look ind i indretningen. Du kan for eksempel gøre som Mirelle og sprøjtemale en arbejdslampe.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ikea-lysetager i metalfarver: Vil du ikke spendere flere hundrede kroner på lysestager i forskellige metalliske farver, kan du som Mirelle lave dine egne. ”Jeg har her brugt tre enkle fyrfadsstager fra IKEA og spraymalet dem i hver sin metalliske farve,” siger Mirelle.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Öglan, som designklassikeren her hedder, har Mirelle købt på et loppemarked for kun 10 svenske kroner. For at give den et nyt look rensede hun den, dækkede sædet til og spraymalede den så. Et tip, der er let at kopiere.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det behøver ikke at være dyrt at interessere sig for design og have en bolig, der følger sæsonens nye trends. I hvert fald ikke hvis du formår at tænke lidt kreativt, og ligesom den svenske boligblogger Mirelle Stoor kan renovere en gammel stol eller forvandle en kedelig potteskjuler til en moderne en af slagsen.

- Jeg elsker DIY (Do It Yourself eller gør det selv, red.), fordi det kræver, at jeg bruger min kreativitet. Det føles godt at kunne sige, at jeg selv har lavet en stor del af de ting, der er i min bolig, fortæller Mirelle, der er 25 år og i gang med at uddanne sig til indretningskonsulent.

LÆS OGSÅ: Fra fabrik til vintagehybel

Hun bor sammen med sin kæreste Mattias i en tilbygning til Strömsholm Slot i den lille by Strömsholm. Her har hun indrettet hjemmet med en god blanding af moderne design og gamle loppefund, som hun selv har piftet op, så de passer ind.

- Selvom jeg godt kan lide at sætte mit eget præg, forsøger jeg samtidig at være tro mod de gamle bygninger, vi bor i, siger hun og understreger, at kæresten ikke har noget imod, at der hele tiden sker noget nyt i hjemmet.

- Han synes bare, det er sjovt, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du genbrugsguld

Mirelle deler da også gerne ud af sine mange tips og tricks. På bloggen Designbymirelle skriver hun således hovedsagligt om DIY, og på sin Instagramkonto, hvor hun viser billeder af de mange projekter, har hun 10.000 faste følgere.

- Det er fantastisk, at så mange mennesker ønsker at komme med på min kreative rejse. Jeg kan godt lide at inspirere andre, og det er kun sjovt at se, når andre tager det til sig og afprøver mine ideer, siger Mirelle.

Du kan lade dig inspirere af ni af hendes bedste DIY-ideer ved at bladre billederne i galleriet over artiklen igennem.

Læs mere på Mirelles blog 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.