Her er danskernes værste indretningsfejl

Danskerne begår typisk seks fejl, når de går i gang med at indrette sig, mener boligstylist Katrine Martensen-Larsen, der selvfølgelig også har råd til, hvordan man undgår dem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når danskerne indretter sig, er de ofte hvidt og meget kedeligt. Og vælger vi endelig at putte farver på væggene, er det ofte alt for kraftige farver, lyder det fra Katrine Martensen-Larsen. Foto: Colourbox

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vi bor kedeligt, indretter os med for meget nips, mangler en rød tråd, og så omgiver vi os med alt for meget hvidt.

Sådan siger Katrine Martensen-Larsen, der er boligstylist og kendt fra DR-programmet Skattejægerne, om danskernes klassiske indretningsfejl.

LÆS OGSÅ: Sæt præg på dine vægge

- Nogle går ikke op i det, andre mangler mod til at gøre noget anderledes eller tålmodighed til at finde det rigtige. Jeg tror også, at der er mange par, der kan have svært ved at blive enige og ender med at mødes på den lidt ligegyldige midte, siger Katrine om årsagerne til danskernes dårlige indretningsvaner.

Hun mener derfor også, at det kan være givet godt ud at søge professionel rådgivning, hvis man vil have et smukt hjem, men ikke selv kan finde ud af det.

LÆS OGSÅ: Forny dit hjem for under 500 kroner

- Det kan måske lyde som den dyre løsning, men på den lange bane undgår du en masse fejlkøb, siger hun og understreger, at det også kan være en god idé at lave et moodboard med materialeprøver og udklip fra kataloger og magasiner, inden man bevæger sig ned i butikkerne.

- På den måde har du noget at holde dig til og undgår fejl- og impulskøb, siger Katrine.

Danskernes 6 indretningsfejl ifølge Katrine:

Vi bor kedeligt
Ifølge Katrine bor danskerne som alle andre – det vil oftest sige kedeligt og uden personlighed.

Vi har for meget nips
Der er rigtig meget nips og ligegyldigt rod i de danske hjem. Ofte handler det om at smide ud frem for at købe mere for at få et smukkere hjem.

Vi køber forkerte møbler
Danskerne har heller ikke helt styr på proportionerne. Ofte køber vi for store møbler til for små rum og omvendt

Vi bor for hvidt
Den gennemgående farve i de danske hjem er oftest hvid. Og kaster vi os endelig ud i projektet med at farve vægge eller interiør, vælger vi ofte farver, der er for kraftige eller for fesne.

Vi mangler den røde tråd
Danskerne mangler generelt en rød tråd i indretningen og har svært ved at holde sig til en stilart. Vi vil for meget og er heller ikke konsekvente med materialer – for eksempel har vi ofte mange forskellige slags gulve.

Vi mangler kunst
Vi er dårlige til at omgive os med kunst – og har vi endelig noget på væggene, er det oftest børneportrætter fra skolefoto og andre familiefotos.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du dig til mere plads

Du kan få inspiration til din indretning ved at følge Katrine på Instagram eller på hendes blog.

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.