Kreative ideer på 40 m2: Med cyklen som omdrejningspunkt

Få kvadratmeter er ingen hindring for kreativt design og fantasifulde ideer. Det er Christinas lejlighed et godt eksempel på.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det hele startede med et billede, Christina Bordoiu så på nettet. Billedet forestillede en cykel, der var placeret under en vask, og endte med at blive inspirationskilden til indretningen af hendes lejlighed.

Cyklen og de sanseoplvelser, der er forbundet med naturen, er den røde tråd i lejligheden her. Grundfarverne er derfor beige, grøn og brun med tanke på elemeter som sand, jord og frodig vegetation.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den store åbne reol adskiller lejlighedens soveværelse og stue – en smart og luftig måde at rumfordele i en lille lejlighed som denne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Flere af lejlighedens møbler er skræddersyet til hjemmet og har flere funktioner. Sofaen her kan for eksempel udvides, hvis der er overnattende gæster på besøg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er sørget for god opbevaringsplads i lejligheden. I entreen er der for eksempel lavet et stort skab med to skydedøre.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den grønne farve går igen i en stor del af tilbehøret i køkkenet, som ellers er holdt i lyse, sandfarvede fliser og træ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvfølgelig har en cykel også fundet vej til køkkenet. Det er trods alt en sådan, der er omdrejningspunktet for boligens design.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Cyklen på badeværelset har Christina erhvervet på et loppemarked. Det krævede dog professionel hjælp at få den installeret på den måde, hun havde drømt om.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De brune fliser, de grønne bademåtter og den gamle cykel er med til at skabe en følelse af at være tæt på naturen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I stedet for store, tunge vægge er det en god ide at adskille rum med reoler og forhæng som her.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Tv’et i reolen kan rotere, så parret både kan se tv i sengen og i sofaen på den anden side. En smart ide, når der ikke er plads til flere skærme i den lille lejlighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Under sengen har Christina sørget for at skabe god plads til opbevaring. Når pladsen er trang, handler det om at tænke i kreative løsninger.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ideen til skrivebordet er let at kopiere. Christina har designet det lille skab, der lukker op med en plade, som hun kan bruge som arbejdsplads.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det hele startede med et billede, Christina Bordoiu så på nettet. Billedet forestillede en cykel, der var placeret under en vask, og selvom det var en noget utraditionel måde at indrette badeværelset på, kunne hun ikke helt ryste ideen ud af hovedet.

- Jeg elskede den atmosfære, som cyklen var med til at skabe, og jeg lovede mig selv, at jeg på et tidspunkt ville gøre noget lignende, fortæller Christina, der dengang læste til indretningsarkitekt, men nu er færdig med uddannelsen.

Det perfekte sted at integrere ideen med cyklen viste sig at være i hendes egen lejlighed, som hun købte nogle år efter.

LÆS OGSÅ: Familien der tog naturen ind i hjemmet

- Jeg havde jo stadig ideen i hovedet, og jeg kunne godt lide tanken om at bringe den frihed og harmoni af farver og teksturer, som jeg selv føler, når jeg er ude og cykle, med ind i mit eget hjem, fortæller hun til iBoligen.dk.

Fra genbrugsfund til vask
Det var dog lidt af et projekt at få den gamle lyserøde cykel, som hun erhvervede på et oppemarked, omdannet til et møbel, der kunne bære en vask. Men med professionel hjælp lykkedes det.

Cyklen og de sanseoplvelser, der er forbundet med naturen, er da og endt med at blive den røde tråd i Christinas lejlighed.

LÆS OGSÅ: Praktisk opbevaring og nordiske toner på 24 m2

Grundfarverne er derfor beige, grøn og brun med tanke på elemeter som sand, jord og frodig vegetation. Ikke kun på badeværelset, hvor to grønne bademåtter er placeret på de brune fliser på gulvet, men også i resten af den 40 kvadratmeter store lejlighed.

- Målet var jo at skabe en følelse af at være så tæt på naturen som muligt, fortæller Christina om valget af interiør.

God funktionalitet
Lejligheden, der ligger i Arad i Rumænien, deler hun med sin kæreste. Med kun 40 kvadratmeter at gøre godt med, måtte hun derfor også tænke en god portion funktionalitet med ind i designet. 

LÆS OGSÅ: Arkitektens hjem: Etnisk og rå minimalisme på 56m2

- Alle rum er designet med skjult opbevaringsplads. For eksempel er der i entreen lavet et stort skab med to skydedøre, og under sengen er der også god plads, siger hun.

En af de mere kreative ideer er tv’et, der kan rotere, så parret både kan ligge i sengen og se deres yndlings serier og sidde i sofaen og nyde samme. Derudover kan skabet med en plade, der fungerer som skrivebord, både lukkes op og ned.

- Lejligheden opfylder de krav, vi har, og giver – med den megen opbevaringsplads - et passende boligareal uden for meget rod, siger hun.

Fakta om boligen
Beliggenhed: Arad, Rumænien
Størrelse: 40 kvadratmeter
Indretningsarkitekt: Cristina Bordoiu 
Alle fotos er taget af Sorin Popa og publiceret i magasinet Casa si gradina. Rettighederne ejer Burda Media Bucuresti 

 

LÆS OGSÅ: Boligblogger: 26 m2 i moderne compact living

 

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.