Inspiration: Sådan får du naturen ind i hjemmet

Udnyt de elementer, som årstiden giver, og få en smule af naturen ind i boligen på en smuk og enkel måde. Vi har samlet de bedste råd fra forfatterne til bogen Tag naturen med hjem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Brug naturen og bring nogle af årstidens elementer ind i din bolig. Der er masser af muligheder, lyder det fra forfatterne til bogen Tag naturen med hjem.

En grenbøjle er en smuk og enkel måde at få lidt af naturen ind i hjemmet. Slib grenen, du har fundet, blød og sno en snor omkring midten og saml den i en løkke. Så kan du for eksempel hænge den på en krog i entreen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Dyp tørrede kogler og blade i gips. På den måde har du smuk – næsten porcelænsagtig – pynt, som du kan lægge på et fad eller hænge på juletræet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Gem dine brugte konservesdåser, giv dem et enkelt lag maling og brug dem som lette plantebeholdere på din opslagstavle.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En smuk og tør gren fra skoven kan bruges som en adventsgren, hvorpå du hænger naturpynt og adventspakker.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Smukke bladaftryk kan fungere som små kunstværker på væggen, og er lette at lave.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Christina og Pia bringer selv naturen med ind i deres indretning. Eksempelvis har Pia en forkærlighed for bladaftryk og silhuetter, som kommer i glas og ramme.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Sådan får du naturen ind i hjemmet

Selvom sommeren for længst er gået på hæld, og bladene er ved at falde af træerne, kan du stadig få en smule af det grønne og naturlige ind i boligen. Og måske kan det ligefrem være både inspirerende og sundt

– Personligt synes jeg, at sanserne bliver skærpet hver eneste gang, man bevæger sig ud i naturen. Der sker hele tiden noget i lys, farver og forfald. Det handler rigtig meget om at være i nuet, og det er der bare mange af os, som har svært ved i det liv, vi lever i dag. Men her kan naturen være et godt udgangspunkt for at samle opmærksomheden. Og så er naturen bare så forunderlig og smuk, at du ikke kan undgå at blive betaget af den, siger Christina B. Kjeldsen, der er sammen med Pia Krøyer netop har udgivet bogen Tag naturen med hjem.

LÆS OGSÅ: Få kunst på væggene for under 1.000 kroner

Christina B. Kjeldsen mener da også, at det er om at udnytte de elementer, som naturen og årstiden giver.

– Efterårsblæsevejret sender masser af smukt drivtømmer ind til stranden, som du kan tage med hjem, tørre og bruge til for eksempel en smuk garderobegren eller et udgangspunkt for juledekorationerne, siger hun og tilføjer:

– Jeg tror, at det er med til at forankre os mere i vores omgivelser. Som udgangspunkt er vi nordiske folk jo glade for at indrette os med træ, og det handler nok meget om at føle forbindelse til den natur, vi er omgivet af.

LÆS OGSÅ: Kreative ideer på 40 kvadratmeter

Vil du have lidt af årstiden ind i dit hjem, kan du lade dig inspirere af Christina og Pias råd her:

Gipskogler og blade
Indkapsl vinterens kogler og tørre blade ved at dyppe dem i gips, så de bliver til sirlig, porcelænsagtig og kridhvid pynt. Gipsblandingen skal være tyd som kærnemælk, så du nemt kan dyppe tingene. Sørg for, at både kogler og blade er helt tørre, ellers sprænger de gipsen, når de hærder. Dyp gerne flere gange og leg dig frem med forskellige naturfund.

Grenbøjle
Kig efter mindre grene i skoven eller på stranden, som du kan bruge til enkle grenbøjler. Sørg for, at grenene er helt tørre, inden du sliber dem bløde og glatte med sandpapir. Behold nogle i naturtræ og mal andre. Sno en snor godt omkring midten og saml den i en løkke, du kan hænge fra en knage eller en krog på væggen.

Adventsgren
Brug en smuk og tør gren fra skoven og spraymal den sort. Lad den hvile på to skruer i vægge og hæng naturpynt og adventspakker på.

Bladaftryk
En stor stempelpude med sort blæk, papir og karton i forskellige størrelser er det eneste, du skal bruge til at lave simple aftryk af blade og bregner. Pres bladet på blækpuden, del for del, og overfør aftrykket til papiret. Læg et rent hvidt ark papir oven på bladet, og pres ned på det – det giver det mest jævne aftryk. Varier udtrykket med mængden af blæk, og lav både tydelige og farvestærke tryk og mere matte og udviskede.

Grøn arbejdsplads
Sørg for at have grønne planter omkring dit arbejdsbord, hvor de giver en rolig pause for øjet. Du kan for eksempel gemme dine brugte konservesdåser, give dem et enkelt lag maling og bruge dem som lette plantebeholdere på din opslagstavle. Bor et hul på bagsiden af dåserne, som du kan føre en krog igennem, og sæt dem direkte i hulplanen.

Læs mere i bogen Tag naturen med hjem fra Gyldendal.

Om forfatterne
Christina B. Kjeldsen er cand.mag. og har gennem de sidste 10 år arbejdet i magasinbranchen, blandt andet som skribent og madredaktør på Bo Bedre. I dag skriver hun artikler og laver redaktøropgaver for flere af de største bolig- og livsstilsmagasiner i både ind- og udland.

Pia Krøyer er grafisk designer og interiørstylist med mange års erfaring i magasin- og reklamebranchen, hvor hun løser reklame- og stylingopgaver og udvikler idéer og koncepter til danske og udenlandske magasiner. Til dagligt driver hun Roomiesdesignstudie.com sammen med sin makker. 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.