Arkitektens hjem: Etnisk og rå minimalisme på 56m2

Med fund fra forskellige rejser, en rå mur samt en større renovering har Klara sat sit eget og meget personlige præg på sin lejlighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der skulle en gennemgribende renovering til, før Klara og hendes kæreste var tilfredse med resultatet og klar til at flytte ind i denne lejlighed, hvor stilen er rå og etnisk.

Den etniske inspiration, som kommer til udtryk fra deres mange rejser i blandt andet Marokko, Iran, Afghanistan og Geogien. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den rå mur i stuen valgte Klara at beholde for at skabe en kontrast til det hvide. Ved at mixe med de etniske puder og tæpper har hun samtidig formået at skabe en smuk harmoni. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at skabe et større badeværelse valgte Klara at flytte køkkenet ind i stuen og skabe et åbent køkken/alrum der.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra stuen og ind til soveværelset er den traditionelle dør droppet. I stedet er der installeret en foldedør, hvilket gør designet mere let og moderne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I den nye planløsning har de fået en større og mere åben entre.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De smukke mosaikker, der er brugt i badeværelset og i gangen – er en bevidst henvisning til det gulvdesign, der var karakteristisk i Warszawa før anden verdenskrig.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset er holdt enkelt og lyst, hvilket gør, at rummet syner af mere.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra soveværelset er der adgang til lejlighedens lille altan med kig ud over Warszawas centrum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Adgang til badeværelset og til et walk in closet – en god løsning i så lille en lejlighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Siden Klara overtog lejligheden er der blevet gjort en del. Flere vægge er brudt ned, så rummene er blevet åbnet op. Køkken og bad er flyttet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Etnisk og rå minimalisme på 56m2

Der skulle en gennemgribende renovering til, før Klara Wesól var tilfreds med resultatet og klar til at flytte ind i denne lejlighed, der ligger på fjerde sal i en beboelsesejendom fra 1930’erne i hjertet af Polens hovedstad, Warszawa.

Det var ikke nok at udskifte alle elektriske installationer og brække det eksisterende gulv op for at lægge et helt nyt. Selve rumfordelingen blev også ændret, så det, der før var køkken, nu er badeværelse, og det, der var før var badeværelse, nu er et lille, men rummeligt walk in closet.

LÆS OGSÅ: Arkitekternes rækkehus

Resultatet, der også inkluderede, at et par vægge blev revet ned, er en rummelig planløsning, hvor køkken og stue går ud i et, og hvor de 56 kvadratmeter, som lejligheden måler, er blevet udnyttet langt bedre.

- Du er nødt til at gå op i at udnytte alle kvadratmeter og være meget præcis, når lejligheden er så lille. I det åbne plan, som vi har formået at skabe, har vi for eksempel også skulle tænke meget på funktionalitet og opbevaring, fortæller Klara, der er ejer af arkitektfirmaet KW Studio, og derfor selv har kunnet tegne den nye planløsning af drømmelejligheden.

- Jeg går meget op i at designe på en ærlig måde og skabe miljøer, hvor folk føler sig godt tilpas, tilføjer hun.

Nyt og gammelt
Lejlighedens grundfarve er holdt i hvid. Trægulvet, der går igen i både stue og soveværelse, er i lyst eg, og som et dekorativt modspil til det pæne og lyse er den rå mur, hvorfra Klara har brugt flere timer på at fjerne mange gamle lag tapet.

- Jeg er stor fan af at blande nyt og gammelt på den måde, forklarer hun og peger samtidig på møblerne i lejligheden, hvor samme tendens til at mixe går igen.

Mens væggene i soveværelset er dekoreret med polske plakater fra 1970’erne og 80’erne, kommer Klara og kærestens passion for at rejse især til udtryk i stuen. 

Her blander marokkanske tæpper sig med iranske puder, argentinske kelimtæpper og georgiske soumak-tæpper. Hvilket sammen med den rå mur og den hvide grundfarve skaber en smuk harmoni i boligen. 

Fakta om boligen
Beliggenhed: Warszawa, Polen
Størrelse: 56 kvadratmeter
Arkitekter: KW Studio 

LÆS OGSÅ: Boligblogger: 26 m2 i moderne compact living

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.