Modern living på kun 40 kvadratmeter

Med den rigtige indretning er det ikke noget problem at bo to på 40 kvadratmeter. Det er denne bolig i Moskva et godt eksempel på.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvom lejligheden kun er 40 kvadratmeter, er der plads til både stue, køkken og soveværelse.

Stuen er til venstre, når man kommer ind. I midten er der en lille siddeplads, hvor dagens måltider kan indtages, og til højre er køkkenet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bagerst i lejligheden er der etableret en lille træopsats, der selvfølgelig også bruges som opbevaringsplads.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væggen mellem kontor og køkken er kreativt indrettet som krydderivæg. Den ide må parret næsten tage med sig i den endelige version. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Parrets soveværelse er hævet over stuen på en lille træopsats. Her kan parret ligge om morgenen og nyde udsigten ud gennem de store vinduer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

 Den lille træopsats rummer også en arbejdsplads med plads til dem begge.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De få kvadratmeter på badeværelset er udnyttet med kombineret brus og badekar, toilet og vask. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I entreen er der lavet et lille indhak med plads til en vaskemaskine, strygebræt samt de andre ting, der ikke er plads til på det lille badeværelse. Genialt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligens lille lukkede altan har arkitekterne inkluderet i det nye design ved at etablere et lille hyggeligt cafeområde, hvor parret kan rykke ud og nyde udsigten ud over byen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er det unge Moskvabaserede arkitektfirma INT2architecture, der står bag løsningen til det unge par.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De kun 40 kvadratmeter er udnyttet til fulde i dette design, hvor soveværelse, stue og køkken har hver deres sektion i det ellers åbne rum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Endnu er lejligheden her kun på tegnebrættet. Men ejerne – et ungt par – håber formentlig på, at renoveringsarbejdet snart går i gang, så de kan flytte ind.

Lejligheden, som designet er tegnet til, er kun 40 kvadratmeter. Og det stiller krav – ikke mindst når der skal være plads til to personer, som har planer om kunne blive boende i en del år.

LÆS OGSÅ: Rustik landlighed og moderne renhed

- Det grundlæggende for os i dette projekt har været at skabe plads til alle de funktioner, som en moderne bolig skal rumme, fortæller arkitekterne i det russiske arkitektfirma INT2architecture.


Det vil med andre ord sige, at både køkken, stue, soveværelse, kontor og badeværelse skulle integreres på de få kvadratmeter på en funktionel måde.

Skjult opbevaring
Løsningen, der er klassisk for INT2architecture, kombinerer de lyse nuancer og interiør i træ.

Som det første træder man ind i entreen, hvor pladsen i væggen er udnyttet til opbevaring samt garderobe, og hvor en dør fører ind til lejlighedens badeværelse.

Her er de få kvadratmeter udnyttet med kombineret brus og badekar, toilet og vask.

LÆS OGSÅ: Boligbloggerens compact living på 26 kvadratmeter

I entreen er der også lavet et lille indhak med plads til en vaskemaskine, strygebræt samt de andre ting, der ikke er plads til på det lille badeværelse.

Fra entreen kommer man videre ind i resten af boligen, som i princippet er et stort rum, der dog er opdelt i en række logiske og særskilte sektioner.

Til venstre er stuen med plads til sofa og tv. I midten er der plads til, at parret kan nyde dagens måltider ved et lille bord.

Et niveau op
Bagerst er niveauet hævet en smule på en lille træopsats, der selvfølgelig ikke kun fungerer som sektionsadskillelse, men også som praktisk opbevaringsplads.

På denne lille opsats er parrets soveplads med kig ud af de store vinduer samt et lille kontor med plads til dem begge.

Bag væggen, der adskiller kontor og resten af rummet, er parrets køkken. Stort nok til at rumme alt det, et moderne af slagsen skal kunne.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du dig til mere plads

Boligens lille lukkede altan har arkitekterne også inkluderet i det nye design. Her er der nemlig etableret et lille hyggeligt cafeområde, hvor parret kan rykke ud og nyde udsigten ud over byen.

40 kvadratmeter, der er udnyttet til fulde.

Fakta om boligen
Beliggenhed: Moskva, Rusland
Størrelse: 40 kvadratmeter
Byggeår: Endnu ikke færdig
Arkitekter: INT2architecture

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.