Her er årets farve i 2015 til dine vægge

Der skal mere knald på farverne til næste år. Især blå bliver svær at komme udenom i indretningen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I 2015 skal din vægge være blå. Farven er i hvert fald svær at komme udenom, hvis du spørger Dyrups farveekspert Annette Høj Vraa.

Fra at have været en tilbehørsfarve i 2014, vil den blå farve nu også være at finde på større møbler og på væggene, mener Annette Høj Vraa.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vil du have fat i farven, skal du spørge efter B55 Vandfald, som Dyrup har valgt at kalde den.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Har du svært ved at forlige dig med tanken om, at dine støvede pasteller skal skiftes ud med mere kraftige farver, så fortvivl ikke. Paletten af pasteller fortsætter nemlig også - og passer godt til den kraftigere blå, så prøv eventuelt at kombinere.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Du kan bruge farven i din indretning på flere måder. Med den store genbrugstrend, der kører, er det for eksempel oplagt at male nogle gamle stole eller en kommode i flotte farver.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ifølge Annette Vraa Høj ser vi lige nu en masse gyldne farver og metaller, og det ser ikke ud til nødvendigvis at stoppe i 2015. Det bliver bare nogle nye gyldne farver, pointerer hun.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mal en væg i din bolig. Farven bliver på den måde ikke det dominerende i rummet, men bliver en del af indretningen. Samtidig er det let at skifte farven ud, hvis du ønsker en anden stemning i rummet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den blå farve er ikke kun smuk på væggene eller møblerne. Den kan også tilføjes i nogle af dine accessoires i boligen og står også flot med mange af de andre farver, der er in for tiden. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ud over den stærke blå farve lancerer også Dyrup også en række andre farver, der er inspireret af roen i naturen, jord, vand og luft.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Du kan ligeså godt forberede dig allerede nu. Vi går snart 2015 i møde, og så skal der lidt mere knald på farverne i din bolig. I hvert fald hvis man spørger Dyrups farveekspert Annette Høj Vraa.

- Jeg tror på, at blå bliver en stor farve i boligindretningen i 2015. Fra at have været en tilbehørsfarve i 2014, vil den nu også være at finde på større møbler og på væggene, fortæller hun.

Annette Høj Vraa har da også et par gode råd til, hvordan den blå farve kan bruges i indretningen:

- I mange år har det været brugt at male en enkelt endevæg i et rum, og sådan er det fortsat en god ide at bruge farver i hjemmet. Farven bliver på den måde ikke det dominerende i rummet, men bliver en del af indretningen. Samtidig er det let at skifte farven ud, hvis man ønsker en anden stemning i rummet, siger hun og tilføjer:

- Ud over væggene kan farverne også blive tilsat via de møbler, man omgiver sig med. Og med den store genbrugstrend, der kører, er det jo oplagt at male nogle gamle stole eller en kommode i nogle flotte farver.

Pastellerne fortsætter
Har du svært ved at forlige dig med tanken om, at dine støvede pasteller skal skiftes ud med mere kraftige farver, så fortvivl ikke. Paletten af pasteller fortsætter nemlig også. 

- De støvlede pasteller passer rigtig godt til vores nordiske hjem, hvor vi ofte ikke ønsker for meget knald på farverne. De støvede pasteller udspringer af både af genbrugsbølgen og den store keamik- og cementtrend, hvor farverne naturligt passer til. Vi ser også en masse gyldne farver og metaller i øjeblikket, og det ser ikke ud til nødvendigvis at stoppe endnu, det bliver bare nogle nye gyldne farver, siger Annette Høj Vraa.

LÆS OGSÅ: Inspiration: Sådan får du naturen ind i hjemmet

De nye farver, der ses sammen med de støvede pasteller, vil ifølge farveeksperten være en palet af mere kraftige farver, der er inspireret af roen i naturen, jord, vand og luft. Og det er ikke helt tilfældigt.

- Naturen kan hjælpe os med at finde ro i en verden, hvor der er krige og sygdomme, og hvor vi konstant bliver oversvømmet af information via de digitale medier. Vi har brug for at finde ind til den indre ro, slukke mobiltelefonen og slappe af. Farver kan jo gøre meget ved ens sindsstemning og netop de støvede farver, både de lyse og mørke, er med til at holde pulsen nede, og dermed hjælpe os med at få os derhen, hvor vi gerne vil være mentalt, siger Annette Høj Vraa om inspirationskilden til farverne i 2015.

Se mere om farver her på iBoligen i Dyrups inspirations magasin

 

LÆS OGSÅ: Sort på hvidt - skab cool kontraster i boligen

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.