Sådan indretter du dig til mere plads i badeværelset

Der er faktisk flere ting, du kan gøre for at udnytte rummet bedre. Vi har samlet de bedste råd.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er langt fra altid, der er plads til et kar på et lille badeværelse. Og når der er, skal det helst være et let et af slagsen. Det er også muligt at få mindre kar. Dette er et god bud. Badeværelse fra Strømberg.

Gå efter store fliser og glas bruse afskærmning. Badeværelsesmøbler fra Dansani.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selv om baderværelset ikke er så stort, behøver du ikke undvære skabsplads. Der findes flere kompakte løsninger som for eksempel dette spejlskab fra Ifö.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Gå efter en håndklædetørrer i rustfrit stål på det lille badeværelse. Så kan den tåle eventuelle vandstænk fra badet. Badeværelse fra Strømberg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der findes mange muligheder for at få dit bad, ligesom du vil have det. Også selv pladsen er trang. Afløb fra Unidrain

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væg enkle og lette elementer og materialer på det lille badeværelse. Afløb fra Unidrain.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det rigtige lys er ekstra vigtigt på det lille badeværelse – også over spejlet. Fra Ifö.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På det lille badeværelse er en god ide at male en lys neutral farve og gå efter elementer, der også er det. Det åbner nemlig rummet op. Badeværelsesmøbler fra Dansani.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et væghængt toilet fra Laufen er en god løsning på det lille badeværelse, hvor pladsen er trang.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

For at spare plads er det en god ide at vælge væghængte elementer. Det er med til at give badeværelset et luftigt udtryk, samtidig med at der frigøres gulvplads. Møbler fra Strømberg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væghængte elementer behøver ikke at være kedelige. De fås i mange former – se bare denne vask med underskab. Afløb fra Unidrain.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Uendelige muligheder
Der er masser af muligheder for at skabe et både personligt og funktionelt badeværelse, selvom pladsen er trang. Sådan lyder det fra de fire VVS-producenter, som vi har talt med.

- Mulighederne i det lille baderum er mange. Du kan for eksempel få rummet til at syne større ved at bruge lyse farver og store fliser frem for små mosaikker. Er det et lille smalt badeværelse med højt til loftet, kan det af og til lade sig gøre at sænke loftet. Det vil visuelt få rummet til at virke bredere, siger Bjarne Ørsted fra VVS Comfort.

I det lille badeværelse er det også en god ide at gå efter elementer, der ikke kun er smukke at se på.

- Når man skal indrette et mindre badeværelse, stiller det krav til funktionalitet – det skal jo stadig fungere optimalt i forhold til de daglige gøremål. Samtidig vil de fleste mennesker have så lidt vedligeholdelse som muligt, så det rengøringsvenlige aspekt bør også indgå i overvejelserne, når der indrettes og vælges produkter, siger produktchef hos Ifö, Per Holleufer, der bakkes op af marketingschef hos Unidrain, Thomas Skov Simonsen:

- Jeg vil anbefale, at du vælger elementer og materialer, der er smart designet, så de passer sammen og har flere funktioner, siger han. 

Læs også: Få en rå og industriel stil på badeværelset

Og så er det også væsentligt at tænke over, hvad elementerne skal kunne holde til.

- Er det et lille badeværelse, hvor man ønsker en håndklædetørrer, så er det det for eksempel vigtig, at den er i rusfrit stål, så den kan tåle eventuelle vandstænk fra badet, siger marketingkoordinator Rasmus Holm fra Strømberg & Fischer.

Vi har samlet de bedste tips fra de fire producenter:

Mål op
Uanset om dit badeværelse er stort eller lille, er det en god ide at starte med at måle det op og lave en tegning i et mindre målestoksforhold. På den måde kan du let danne dig et overblik over, hvilke elementer der er plads til, og hvilke installationer, der skal tages hensyn til.

Prisniveauet
Når du har styr på, hvad der er plads til, skal du overveje, hvor mange penge du vil bruge. Du kan få elementer og produkter i alle prisklasser, så det er godt at have et budget fra start.

Lyse farver
På det lille badeværelse er en god ide at male en lys neutral farve og gå efter elementer, der også er det. Det åbner nemlig rummet op. Vil du have farve ind i rummet, kan du gøre det ved at tilføje forskellige items som håndklæder og kurve i andre farver. 

Læs også: Kunsten at vælge fliser - til køkken og bad

Store fliser eller ingen
Fliser er praktiske i et badeværelse, men er badeværelset ikke så stort, må fliser fra gulv til loft i hele badeværelset frarådes, da det gør rummet lille og kompakt. Her er det ofte en god ide at begrænse flisebelægningen til kun at omfatte den del af badeværelset, som anvendes til brusebad, og gå her efter store fliser frem for små mosaikker.

Væghængte elementer
For at spare plads er det en rigtig god ide at vælge væghængte elementer. Det er med til at give badeværelset et luftigt udtryk, samtidig med at der frigøres gulvplads, hvilket gør rengøring nemmere.

Kompakte løsninger
Selv om baderværelset ikke er så stort, behøver du ikke undvære skabsplads. Der findes flere kompakte løsninger som for eksempel små håndvaske med underskabe.

Lys
Lyset er vigtigt på det lille badeværelse, og er der ikke plads til lys i loftet, kan det være en god ide at gå efter et lysarmatur med spejl, der både kan kaste lys op og ned. 

Personligt
Selvom badeværelset er lille, skal det passe til resten af boligen og din stil. Det er med til at skabe harmoni og en rar stemning.

Spørg eksperten til råds
Sidst men ikke mindst er det altid en god ide at få en fagperson ind over, når badeværelset skal indrettes. Der er flere regler på området, som det kan være en god ide at få ekspert ind over.

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.