Designhus bygget af genbrugselementer

Målet var at bryde de konventionelle rammer og skabe et hjem, der på mange måder skiller sig ud. Det må vi sige er lykkes her

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset er på knap 300 kvadratmeter, åbner med sin store glasfacade op ud mod den lille gårdhave, der møder en som det første. 

Indenfor er væggen på den ene side pudset groft, mens den på den anden består af rå beton, dekoreret med forskellige malerier.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En kunstfærdigt udført brændeovn på en betonklods skiller sig også ud og får nærmest en skulpturel effekt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvom der er tale om en privat bolig, har køkkenet et næsten industrielt look med sine mange pander og rå elementer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Stue og køkken kan adskilles helt med et rullegardin, der kan trækkes for. En sjov og anderledes detalje.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Gulvet er et finere træparket, og også mange af møblerne er holdt i træ, hvilket er med til at skabe en kontrast til de mere kolde vægge.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Betontrappen for enden af stuen, som fører op til førstesalen, har en næsten skulpturel effekt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Førstesalen rummer boligens værelser og udgang til en stor altan med kig ud over gårdhaven og appelsintræet nedenfor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra tagterrassen, der er beklædt med græs, er der udsigt ud over byen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er denne eksterne trappe på bagsiden af huset, der fører op til tagterrassen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det store appelsintræ udgør med sine frodige orange frugter og grønne blade en skarp men smuk kontrast til boligens rå elementer, der hovedsageligt består af beton, stål og glas.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Gårdhaven og indgangen til boligen er adskilt af fem trin op til en lille betonafsats, hvor der er plads til at sidde og nyde en kop kaffe i skyggen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Også fra bagsiden af huset er man ikke i tvivl om, at der er tale om en speciel bolig, hvor rå elementer blandes for at skabe et meget personligt look.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen her ligner ikke noget, der er set før. Som en blanding mellem et eksklusivt designerhjem og en bolig opbygget af slidte genbrugselementer skiller den sig ud i både opbygning og interiør.

Boligen, der er på knap 300 kvadratmeter, åbner med sin store glasfacade op ud mod den lille gårdhave, der møder en som det første. Her er et stort appelsintræ plantet, og med sine frodige orange frugter og grønne blade udgør træet en skarp men smuk kontrast til boligens rå elementer, der hovedsageligt består af beton, stål og glas.

SE OGSÅ: Luksusbolig: Kunstig sø, egen pool og skæve niveauer

Ude fra gårdhaven har man allerede et godt view ind i boligen, der er opdelt i to afdelinger ved hjælp af en mur. 

På den ene side er de sociale områder, hvor beboerne kan være sammen. På den anden side af muren er blandt andet køkkenet placeret.

Rå beton
Den store glasfacade ud mod gårdhaven kan både i stue og køkken åbnes helt op, hvilket er praktisk på de mange varme aftenener, der er i São Paulo i Brasilien, hvor boligen ligger.

Gårdhaven og indgangen til boligen er adskilt af fem trin op til en lille betonafsats, hvor der er plads til at sidde og nyde en kop kaffe i skyggen.

SE OGSÅ: Brødrenes designboliger - Western møder det moderne

Indenfor er væggen på den ene side pudset groft, mens den på den anden består af rå beton, dekoreret med forskellige malerier.

Gulvet er et finere træparket, og også mange af møblerne er holdt i træ, hvilket er med til at skabe en kontrast til de mere kolde vægge.

Ingen regler
En kunstfærdigt udført brændeovn på en betonklods skiller sig også ud og får nærmest en skulpturel effekt. Det samme gør betontrappen for enden af stuen, som fører op til førstesalen, der rummer boligens værelser og udgang til en stor altan med kig ud over gårdhaven og appelsintræet nedenfor.

Fra bagsiden af huset er der også adgang til endnu en af de elementer, der gør boligen her til noget ganske særligt.

SE OGSÅ: Bolig med flydende fornemmelse mellem inde og ude​

Her fører en ekstern trappe nemlig op til en tagterrasse, der er beklædt med græs, og hvorfra der er udsigt ud over byen.

Arkitekternes mål var at skabe en bolig, der bryder med de konventionelle regler, og hvor det er muligt at slappe af i ly for byens travlhed. Det må siges at være opnået med boligen her.  

Fakta om boligen
Beliggenhed: São Paulo, Brasilien
Størrelse: 295 kvadratmeter
Byggeår: 2014
Arkitekter: Brasil Arquitetura 

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.