Arkitektonisk perle i Kartoffelrækkerne

Midt i hjertet af København, tæt på søerne, findes et helt særligt lille og charmerende kvarter med gamle arbejderboliger. Stedet hedder Kartoffelrækkerne, og her ligger det skønneste nyrenoverede byhus. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra boligens øverste etage findes et smukt kig over kvarterets charmerende tage og naboens have med en lilla syren i fuldt flor.

Pendellampen ’Collage’ skabt af den danske designer Louise Campbell for Louis Poulsen danner centrum og fint blikfang i hjemmets køkkenalrum.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Rene, rolige og geometriske linjer er gennemgående i hele boligen, hvor kontrasterne har fået frit spil. Her ses den grove murstensvæg i flot kontrast til det moderne køkkenalrum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Da hjemmets skorsten ligger yderligt er der opført en indbygget pejs direkte heri. En smart løsning, som både skaber hygge og varme i det kolde vinterhalvår i køkkenalrummet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Murstensvæggen i boligens entre og fordelingsgang skaber en rustik ramme i det ellers moderne og rolige hjem. Den giver en råt twist og tilfører et internationalt format, så man næsten føler, at man træder ind i en cool Tribeca lejlighed i New York.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den øverste etage er åbnet op til kip, hvor de originale bjælker er bevaret. De frilagte bjælker på kryds og tværs skaber en enestående effekt i loftet, som leger med lysindfaldet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ovenlysvinduerne giver dagslyset ubegrænset mulighed for at strømme ind i hele hjemmet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den smukke snørklede trappeopgang fungerer som hjemmets centrale akse, der binder etagerne sammen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det moderne og simple udtryk går igen på husets badeværelse, hvor der kun er benyttet materialer i rolige farve. Enkelte elementer som en grov trætaburet og en smuk sten fra stranden bryder udtrykket og skaber kant. Her tilføjes elementer fra naturen på elegant vis uden at larme.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Jonas Bjerre-Poulsen, arkitekt MAA og partner i Norm Architects står bag ombygningen af Kartoffelrækkehuset.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kvarterets karismatiske rækkehuse i gule mursten ligger side om side, og hver bolig indeholder typisk 2-3 individuelle lejligheder. Flere af rækkehusene fungerer dog også som selvstændige boliger. På gaderne i Kartoffelrækkerne findes legehuse, hinkebaner, blomsterbede og havemøbler, hvor kvarterets beboere mødes på kryds og tværs. I dette kvarter hersker hjerterum og tryghed, hvilket gør kvarteret til et af hovedstadens mest eftertragtede områder at bosætte sig i.

Her mødes lys og æstetik
De anerkendte Norm Architects står bag ombygningen af en af de charmerende lejligheder, som er beliggende i kvarteret. Her ser vi et smukt bud på en 156 kvadratmeter selvstændig bolig, hvor den historiske ramme er bevaret, men opdateret i et nyt, moderne og elegant udtryk.

SE OGSÅ: Minimalistisk hjem med charme og lyse labyrinter

Her i hjemmet er alt skrællet ind til benet uden at være tilnærmelsesvis upersonligt. Stilen er simpel og appetitlig, lys og æstetisk. I indretningen har kontrasterne fået frit spil. Her blandes rå murstensvægge med et stramt, moderne design i både køkken og badeværelse.

Boligens kerne
Konstruktionen af det gamle byhus, som oprindeligt rummede 3 separate lejligheder, var en udfordring i ombygningen for Norm Architects. De valgte at integrere etagene ved at omarrangere boligens plantegning og åbne hver etage op omkring ejendommens centrale kerne: den smukke snørklede trappeopgang. På den måde skabte de en vertikal integration af de 3 etager igennem huset.

Åbent til kip
På boligens øverste etage valgte man at åbne helt op til kip og indsætte store ovenlysvinduer for at skabe et unikt og rummeligt lokale badet i dagslys. De gamle charmerende loftsbjælker er blev frit lagt, hvilket skaber en utrolig flot, ja nærmest skulpturel effekt i rummet. Her fra toppen kan man nyde et fint udsyn over byens tage og høre hovedstandens summen af liv i det fjerne. Dette er en ægte perle i hjertet af København.

Fakta om boligen:
Beliggenhed: Indre København, Danmark
Størrelse: 156 kvadratmeter
Arkitekter: NORM Architects

SE OGSÅ: Luksusbolig: Kunstig sø, egen pool og skæve niveauer

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.