Rene linjer i kunstnerisk Vesterbro-lejlighed

Sofie og Peter bor i en 170 m2 stor lejlighed på Vesterbro. Her får den unikke kunst og de talrige dekorative bøger lov til at fylde godt op i de lyse stuer, som ellers er holdt i ganske minimalistisk og klassisk stil. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den smukke spisestue tager sig helt grafisk ud, når man kigger ind fra entréen. Bord og stole fra Hay, lamperne er fra Muuto. De omvendte planter i loftet er fra Designdelikatessen, og det store maleri er af Peter Rössell. 

Montana-kasser sat sammen til en reol pryder hele den bagerste væg i lejligheden. I starten havde parret ikke så mange, men reolen er med tiden blevet større og større. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er smukt vue, når man kigger fra kontoret og hele vejen ned gennem stuerne til spisestuen. Også fra denne vinkel er der tænkt over, hvordan kunsten på væggene fungerer sammen, selvom de hænger i hvert deres rum. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kunst finder man i alle rum, som her i spisestuen, hvor de små, forskellige rammer i sig selv er smukke at se på. Her ses et litografi af Tal R, en Teddy Sørensen, samt grafiske tegninger fra venner og bekendte. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kontoret bliver flittigt brugt af hele familien og er indrettet minimalistisk, så der er plads til alle. De mange bogkasser fra Montana er fyldt med parrets bøger og står godt til den unikke lampe fra Casa Shop og bordet, som er en gammel, bejdset træplade sat på bukke. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Musik og litteratur skal der til, når dagen går på hæld. Her er det eksklusive høretelefoner fra B&O, som får lov at danne lydbilledet i aftenens sidste timer. Peter går meget op i fotografering og er én af de få, der ikke bruger sin iPhone til den slags. I stedet har han adskillige apparater, som egner sig til forskellige lejligheder. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En god blanding af grafiske bogstaver, postkort af Jakob Martin Strid og en række polariod-fotos af vennerne. Der er meget at se på køkkenvæggen, som parret har malet med magnetmaling og tavlelak. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det lyse køkken er forholdsvist nyt og er bygget op af skuffer og skabe fra Ikea. Bordpladen har Peter selv støbt i beton, og komfuret er fra Atag. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På køkkenbordet står et skærebræt fra Raumgestalt.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den lange gang med kig til kontoret. Maleriet på væggen er af Peter Rössell. Retro-spanden fra Wesco lyser godt op i det ellers meget hvide køkken.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset er helt nyt og lavet lige efter parrets ønsker. Fliserne er italienske, toilet og vask er fra Kubo, og spejlet på væggen er fra Gubi. Brusenichen leder tankerne hen på eksklusive, italienske designhoteller. Armaturet er fra Fly Classic. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset er holdt i rolige nuancer af grå samt sort og hvidt. Det skaber ro i rummet, så det er nemt at gå til ro. Sengen er fra Hay, sengebordene er fra henholdsvis Kartell og Ikea, og lamperne er købt hos Girlie Hurly. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

”Jeg er vild med bøger."
Jeg arbejder til dagligt med bøger, og de fylder også meget i min fritid. Derfor skal de naturligvis også have en central plads i vores bolig,” fortæller Sofie Voller, der arbejder som litterær agent hos Gyldendal. Hun hentyder selvfølgelig til den store bogreol, der pryder hele den bagerste væg i lejlighedens tre stuer en suite.

SE OGSÅ: Garagen blev til drømmeboligen

De mange bogrygge ligner til sammen et stort kunstværk, hvilket også passer helt naturligt ind i parrets indretningsstil – her findes nemlig talrige interessante kunstværker. ”Min bror er billedkunstner, og både Peter og jeg har en stor interesse for kunst.Derudover synes vi, at kunst giver personlighed til indretningen, da den er unik og siger noget om dem, som bor her. Det er det samme med bøger.”

Hjemmets hjerterum
Det rum, der bliver brugt allermest i lejligheden, er den bagerste stue - kontoret, hvor både Peter og Sofie ind imellem arbejder. ”Rummet er multifunktionelt, fordi vi bruger det til så meget forskelligt, og det bedste ved det er, at hele familien kan være her på samme tid, men uden at lave det samme. Det er hyggeligt,” siger Sofie.

Da parret startede med at indrette rummet, havde de ikke mange Montana-kasser. Men Sofies bogsamling var for stor til at kunne være i blot et par kasser, så der blev langsomt bygget op, indtil de til sidst fyldte hele væggen. Og ligesom med kunsten, giver bøgerne ekstra liv til indretning, både i form af farver men også med den atmosfære, bøger ofte tilfører et rum. ”Peter syntes i starten, at der var lidt for mange bøger, men han kunne nu hurtigt se, hvilket udtryk det alligevel har givet til vores hjem. Hans mange LP’er står på samme måde fremme, da de også giver atmosfære og personlighed til indretningen,” fortæller Sofie. 

Drømmekøb i vente
Den midterste stue er enkelt indrettet og bliver ofte brugt til en stille stund med en bog og et godt stykke musik, og der er med vilje intet fjernsyn i lejligheden. Stuen har dog et hyggehjørne med en sort vintage lænestol i læder, som parret har fået af Sofies forældre. Og ved siden af stolen står en del af Peters mange LP’er linet op på række. ”Peter arbejder som kreativ chef og er uddannet grafiker og er derfor meget visuelt anlagt, så han kan godt lide at have de smukke LP’er stående fremme.

SE OGSÅ: Mit hjem er vores designhotel

Udover at vi naturligvis lytter til dem, er de langt mere dekorative end eksempelvis CD’ere, og så er de nemme at bytte rundt på, hvis vi vil have et andet udtryk,” fortæller Sofie. Det eneste, stuen egentlig mangler, er en ny sofa af Fabricius & Kastholm. ”Vi har haft en før, men den blev kradset i stykker af vores kat, så det er vores ultimative drømmekøb lige nu. Vi har ingen projekter i gang i lejligheden pt., alt er egentlig, som vi gerne vil have det. Og hvis vi savner forandring, flytter vi om på vores møbler eller kunst – en hurtigt, nem og billig måde at forny udtrykket på,” siger hun. 

Sofie og Peters fem bedste indretningstips:
1. Indret dig med funktionelle ting, som afspejler din personlighed; eksempelvis bøger, kunst og musik.
2. Vær ikke bange for at rykke rundt på møbler, kunst mm.
3. Masser af gulvplads og tomme rum fremhæver de enkelte møbler og værker.
4. Vælg enkelte rum eller ting, der står i kontrast til det samlede udtryk. Hos os er det altanen og børneværelserne
5. Lys! God lyssætning er vigtig, og lamper kan nemt integreres både smukt og kunstnerisk i indretningen

 

Tre hurtige spørgsmål til Sofie:

Hvordan vil du selv beskrive jeres indretningsstil?
- Minimalistisk og personlig med en blanding af nye og klassiske designmøbler og masser af bøger og kunst.
Hvor finder du inspiration til jeres indretning?
- Det er svært at sige, hvor meget man egentlig planker fra magasiner, men vi bliver selvfølgelig inspireret af dem. Og så bliver vi inspireret af et tomt rum, som vi kan indrette fra bunden. 
Hvem står for indretningen?
- Vi er fælles om indretningen hos os - og går meget op i at være enige om den sag. Vi skal begge kunne reflektere os selv i vores hjem. 

SE OGSÅ: Familien der tog naturen ind i hjemmet

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.