Cirkus, charme og retro hos Christel Pixi og Pato

Her mikses bolsje-stribede vægge med lange cirkus-gardiner, retromøbler og frække pinup-detaljer. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Se Christels fem bedste indretningstip nede i artiklen.

Man fornemmer, at historierne står i kø, når man kigger på Christels og Patos mange, skønne ting. Selvom mange farver er i spil, er der alligevel en ro over rummet, hvor den blå sofa fra Bolia er i centrum. Lamperne i hjørnet er fra Patos mormor, som hun har fået fra sin tid i UNICEF, sofabordet er fra en antikhandel.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Tidens mest populære plante i hjemmet, kaktussen. Christel har en lille samling af den grafiske plante på sofabordet i stuen. Man finder flere tableauer i lejligheden, blandt andet dette fine hjørne i stuen, hvor en plakat fra en rejse til Japan pryder væggen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En blå væg i stuen gør hele forskellen, og her kommer der virkelig kulør på indretningen. Man aner de bolsjestribede vægge i gangen, som komplimenterer den blå væg og det smukke parketgulv. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Trip, trap, træsko! Det kræver sin kvinde at få styr på både bøger, plader og nips fra udlandet – og samtidig få det hele til at spille sammen og gå op i en højere enhed. Bogkasserne er købt hos Trælasten på Vesterbrogade. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En grafisk fotovæg har fået en fremtrædende plads i den store dagligstue. Her er det en plakat af Tupac Shakur by Shawn Mortensen/ Obey, Green Eyes af Jeff Soto, Daffy Duck af TOT, Mädchen mit der winkerflaggen og Do Not Disturb af Yoshitomo Nara , der pryder væggen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Spisestuens indretning er inspireret af de gamle klasselokaler med skolestole og et stort spisebord fra Hay. Lampen fra BW antikhal over bordet komplimenterer det mørke træ, og reolen bagved er købt hos Antikhallen på Nørrebro. Sofaen i hjørnet er et arvestykke fra Christels familie.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Så er der dømt retro for alle pengene! De små fine figurer er købt hos forskellige antikbutikker og loppemarkeder og svampen fra HAY, og passer perfekt ind i den fine spisestue, som er indrettet i 1960’er-stilen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ostefar, som Pato hedder i kunstnersammenhænge, står der på plakaten tegnet af TOTCPH. Ved siden af hænger en smuk Westone guitar og pynter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det tog hele fire dage at male gangen i lejligheden – især arbejdet med at få striberne helt lige krævede en del koncentration og snilde. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På væggen i gangen har Christel samlet billeder af familie og venner – fra særlige lejligheder gennem hele livet. I midten hænger parrets bryllupsbillede. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

At Christel bager meget kan ingen være i tvivl om, når man ser køkkenet, som er fyldt med lækre kogebøger og farverige skåle og fade. Men det er detaljen, der gør forskellen – her med små fine knopper fra Genbyg.dk som greb på skuffer og skabe. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når man kommer ind i den smukke lejlighed, sanser man allerede i entreen, at her bor et par med en forkærlighed for 1960’erne. Lampen i loftet er fra en antikhandel på Nørrebro, og spejlet er fra et loppemarked ved min Christels sommerhus i Reersø. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I soveværelset dominerer de tunge, mørke velourgardiner fra IKEA, og de giver et smukt modspil til de hvide vægge og skabe. Sengetæppet er fra Patos far, og uroen i loftet er fra WOODWOOD Berlin. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Inspirationen til den unikke indretning henter hun hos parrets mange kreative venner, som ofte springer ud i vilde projekter og gør tingene selv 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Indretning med historie
Parret har boet i lejligheden i 5 år, og da de flyttede ind, var det fra 48 m2 til 136 m2 – en stor omvæltning. Det eneste, Christel vidste, at hun ville have med til det nye hjem, var Hay-bordet og sofaen fra Bolia. ”Mange af vores ting har vi fundet på loppemarkeder og fra et opbevaringslager med arvestykker fra Patos far,” fortæller Christel. ”Jeg har tidligere arbejdet i Acne Studios, og her har jeg også fået noget inventar fra, så vores ting stammer faktisk mange steder fra.

SE OGSÅ: Penthouse indrettet med fokus på detaljer og design

Jeg lærte meget om indretning, da jeg arbejdede hos Acne Studios, for vi havde nogle meget strikse retningslinjer for indretning af vores showroom – det har jeg taget med mig og bruger det i min indretning derhjemme. Vi har meget af affektionsværdi, hvilket gør vores hjem utrolig personligt. Jeg vil næsten kunne fortælle en historie om alle mine ting, og jeg kunne ikke drømme om at købe ting, der ikke på en eller anden måde har en merværdi for mig”. 

Gør-det-selv og sjove detaljer
Det tager selvsagt tid at opbygge et hjem med ting, der betyder noget for én, og man fornemmer også, at der er en samler gemt i Christel – og en handywoman. Christel har fået frie tøjler af sin mand, som er meget afslappet omkring indretning – og gangen, som har røde bolsjestriber har hun helt selv stået for: ”Jeg er meget stolt af gangen – den tog mig fire dage at male, og jeg måtte hele tiden sørge for, at alt passede med vaterpas og lineal.

Det var meningen, at døren skulle males blå, ligesom Bamses hus, men da jeg havde lavet de røde striber, synes jeg ikke, at der skulle være mere farverigt.” Udover gangen er Christel meget glad for det smukke lys, som falder ind ad de store vinduer i de lysere forårs- og sommermåneder, og ikke mindst de mange farverige og unikke ting, som pryder lejligheden.

SE OGSÅ: Garagen blev til drømmeboligen

”Jeg rejser meget og er meget inspireret af Japan, derfor er mange af vores ting købt med hjem fra rejser. Jeg har faktisk også svært ved at sætte ord på, hvilken stil vi har i vores hjem, men jeg prøver at samle forskellige pyntegenstande, bøger og nips i temaer så det får et samlet look,” fortæller Christel. 

Stemning er vigtigst
Inspirationen til den unikke indretning henter hun hos parrets mange kreative venner, som ofte springer ud i vilde projekter og gør tingene selv – ligesom Christel også selv laver mange ting. Derudover kan hun godt lide at cykle rundt i byen og kigge ind ad vinduer og på den måde blive inspireret til sin egen indretning. ”Folk, der bor anderledes, er altid spændende, synes jeg. Og så er jeg meget glad for bloggen, Theselby.com, hvor en fotograf rejser rundt i verden og besøger folk, der bor fedt,” fortæller Christel.

Indretningen
Men mest af alt handler indretning om at skabe sit eget hjem – nogle hyggelige rammer, som man selv kan lide at opholde sig i: ”Jeg elsker, når man kan mærke, at folk har boet det samme sted i lang tid og bygget en historie og en stemning op. Sådan vil jeg også gerne have det her. Vores hjem skal gøre os glade, og vi skal kunne lide at være her .” 

SE OGSÅ: Mit hjem er vores designhotel

 

Christels fem bedste indretningstip:
1. Mal en væg en anden farve end hvid. Det kræver så lidt og giver så meget til rummet – og det kan altid males over igen.
2. Leg med dine møbler og din indretning. Køb planter og prøv dig frem.
3. Bland dine køb. Alle har noget at byde med til deres hjem, så der er ingen grund til at 'købe' et magasin hjem. Det virker så upersonligt.
4. Ryk rundt og lav om fra tid til anden. Det kan tit give dine møbler og ting nyt liv.
5. Jeg bliver ofte inspireret af farver og farvesammensætninger og hvordan andre laver praktiske ting til deres hjem, når jeg er ude og rejse, og kan godt lide at tage det med hjem og prøve det af. Og går den så går den!

Hvem bor her...
Christel Pixi er selvstændig dj og blogger på CristalMilk.dk, 29 år. Hun bor her sammen med sin mand, musiker Martin ’Pato’ Siebenhaar, 37 år og deres søn, Benny på knap et år. 

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.