Præmieret arkitektvilla der voksede op af jorden

Vi vil gerne byde dig velkommen indenfor i det moderne, afbalancerede og funktionelle hjem, hvori vi fristes til at sige, at Ying og Yang endelig har fundet den perfekte balance og harmoni.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Villa Wienberg er en om- og tilbygning til et eksisterende træhus på 87 m2. Der er er kun få spor tilbage af det gamle hus, som indgår i fin harmoni med det nye. 

Huset er disponeret efter de potentialer der var på grunden og fremstår nu delvis i to etager.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I den nye del er køkkenet holdt i hvide toner samt stål og beton, som skaber en god kontrast til stuens varme træbeklædning på vægge, trappe og loft. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Varme materialer som kernelæder og træ bløder køkkenets minimalistiske udtryk op på fin facon. De florlette og transparente gardiner tilfører indretningen luft og lys.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Planløsningen er åben med kontakt og kig imellem de forskellige rum. Facaderne står rent med sort lodret træbeklædning og kvadratiske vinduespartier i varierende størrelser. Der er en god materialemæssig sammenhæng i huset. Den gamle del er holdt helt i hvidt indvendigt og brydes af det indre atrium beklædt med sort træ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Stuearealernes varme træ er på en og samme tid både retro samt meget moder og oppe i tiden. Det varme træværk skaber hygge og rummets skæve vinkler danner rammen om en sjov og legende rumfornemmelse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kontrasterne i hjemmets rum er til at få øje på og harmonerer flot. Se blandt andet de flotte kontraster mellem køkkenalrum og stue i både materialer, farver og niveauer. Her er der fokus på styrken i enkeltheden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Villaen har dette fantastiske lysindfald, legende rumfornemmelse og skæve vinkler.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Specialdesignede løsninger som sofa, indbygget bogreol og trappeopgang er kendetegnet for arkitekturen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De store vinduespartier i varierende størrelser lukker lyset og naturen ind i alle hjemmets rum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Indretningen bærer præg af et cool retro-touch, tone i tone og stærke kontraster. Det giver en rolig og behagelig atmosfære, hvor intet forstyrrer øjet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ses den specialdesignede trappeopgang fra oven, hvor den smyger sig ned og går i ét med væggen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hvor den oprindelige del af huset er holdt i de mørke varme farver er hjemmets nye del opført i kridhvid på både gulve, vægge og lofter. På hjemmets børneværelse er der trods den stramme og minimalistiske indretning plads til leg og fantasi.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset er i modsætning til de lyse værelser og stuearealernes varme træ opført i mørke klinker og med et mere dramatisk og asiatisk udtryk. Familiens dejlige og luksuriøse hjemmespa.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Villaen blev præmieret med Århus Kommunes Arkitekturpris. Der er arbejdet bevidst med placering af facader og vinduer i forhold til den gamle haves træer, funktion og lysindfald.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her mødes ying og yang
Så snart man sætter foden indenfor i Villa Wienberg bliver man mødt af en helt særlig rolig stemning, der omsvøber kroppen som en blød skal. En behagelig og afslappende stemning som sender tankerne på en rejse dybt ind i en af de enorme, dybe og stille nordiske skove. Her omkranses man af frodige grønne træer og beskyttes af trækronerne for oven.

SE OGSÅ: Arkitektonisk perle i Kartoffelrækkerne

I en lille forstad til Århus skabte Friis og Moltke i samarbejde med arkitektparret Mette og Martin Wienberg tilbage i 2008 den prisbelønnede Villa Wienberg. Wienbergparret var en naturlig del af processen, da villaen skulle blive deres fremtidige hjem. 

Den sorte skønhed
Indtil 2007 lå der et lille sommerhus på grunden, hvor Villa Wienberg nu er opført. Sommerhuset blev bygget i krigstiden i 1942 og siden dengang har det lille hus ligget hengemt under træerne. Nu er grunden genopstået på ny, hvor Friis og Moltke har opført den ambitiøse og elegante sorte skønhed: Villa Wienberg. Huset blev i 2008 præmieret med Århus Kommunes Arkitekturpris.

Nøgleordet var atmosfære
Det var arkitekterne Mette og Martin Wienbergs fælles kreative kræfter og drømme, der førte til de spændende og utraditionelle rammer omkring deres hus. Atmosfæren var nøgleordet og kontraster var et vigtigt redskab. Ved at oprette en overdækket indgang i en helt stram stil domineret af sort træ og beton ønskede de at forbedre oplevelsen af overgangen fra arkitektonisk sindsro til åben natur i haven.

SE OGSÅ: Minimalistisk hjem med charme og lyse labyrinter

Planterne og træerne var afgørende for designet. Alle blomsterbede er strøet med grove bark-chips for at øge illusionen af "Det lille hus i skoven" og den naturlige mosaik af bladene skaber skiftende skygger og filtrerer lyset. Familien søgte ikke den store panorama, men snarere en dynamisk række af spændende udsigter, som bringer en unik atmosfære helt ind i hvert et værelse.

Voksede op af jorden
Villaens ydremurer er beklædt med sorte planker og bygningsværket åbner sig op mod sine omgivelser, særligt den omkringliggende frodige natur, med store gulv-til-loft vinduer. Husets gårdhave ligger centralt placeret i midten og udgør hjemmets kerne. Gårdehaven er omkranset af husets rum, som er udstyret med store vinduespartier centreret mod atriumgården i midten. Vinduespartierne giver et naturlig og fantastisk lysindfald, der kan opleves på tværs af alle rum.

Proportionerne må siges at være optimale i forhold til villaens dobbeltformål om, at invitere naturen indenfor samt at skabe et hyggeligt, rolig og privat rum for familien. Huset er opført i naturmaterialer, som komplimenterer den omkringliggende fyrretræsskov og de store rododendron planter.  

Ja, med lidt livlig fantasi syntes det næsten som om, at villaen voksede op af jorden midt i den skønne natur.

Fakta om boligen
Projektnavn: Villa Wienberg
Sted: Århus, Danmark
Ingeniør: Tri-consult A/S
Areal: 184 kvadratmeter
Konstruktionsperiode: 2007-2008
Arkitekter: Friis og Moltke A/S og Wienberg Arkitekter: Et af landets mest anerkendte arkitektfirmaer har siden opførelsen i 1954 hovedsageligt opereret på dansk jord, men de har igennem årene også skabt smuk og bemærkelsesværdig arkitektur udenfor landets grænser.  

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.