Gennemført minimalisme i hjertet af København

I en stilren københavnerlejlighed har de indrettet sig med moderne design kombineret med vintage-møbler og farverig kunst. En lejlighed præget af kontraster og yderst gennemførte detaljer. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I en stilren københavnerlejlighed har Henrik og Allan indrettet sig med moderne design kombineret med vintage-møbler og farverig kunst. En lejlighed præget af kontraster og yderst gennemførte detaljer. 

Spisestuen er holdt i minimalistisk stil med ikke for mange møbler, da dette rum også er et gennemgangsrum. Igen er der kontraster i form af grafiske stole i forskelligt design, blandt andet Verner Panton og Hay, et råt spisebord fra Hay og en detaljerig lysekrone fra Luceplan. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Unik kunst er noget, der går igen i lejlighedens mange rum. Her på bagvæggen er det to værker af kunstneren, Hans Simtanda Caspersen, købt på Kunstbiblioteket. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hunden Ali passer godt på lejligheden! Den store bløde sofa fra Eilersen er blandt Allans favoritmøbler, og den er pyntet op med puder fra Hay. Gulvtæppet er fra Hay, og vasen på gulvet er fra Guaxs.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ægget af Arne Jacobsen står i hjørnet af stuen, sammen med en smuk messing-lampe, der er et arvestykke fra Allans mormor. Træstubbene er en gave fra et vennepar, som selv har hugget bordene i træ og derefter malet dem. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenet er stort og lys, og de mørke skabslåger giver en god kontrast til det ellers meget nordiske rum. Over køkkenbordet hænger fire forskellige lamper, som parret selv sat sammen til èn lampe. Barstolene er fra Hay, og hjortehovederne er købt på Lauritz.com. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er masser af plads til at lave gode middage i det store køkken fra Svane. Midt på bordet pynter en marmorbakke fra Hay, som er fyldt op med dekorativt frugt og grønt, samt et porcelænskranium fra Seletti. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den gamle daybed, som tidligere har tilhørt Allans mormor, har fået nyt liv i form af en opbetrækning og står nu smukt i det moderne køkken. Puderne er blandt andet fra Rue Verte, Hay og Casa Shop, samt et par, som Henriks mor har lavet; og pistollampen er fra Philippe Starck. På væggen hænger et fotografi af fotograf Tom McKenzie, og gulvtæppet er fra Bolia. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

To hjorte hænger og holder øje med køkkenet! Det er hverken Henrik eller Allan, der har skudt de smukke dyr – de er blot jagtet og nedlagt på Lauritz.com. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Marmor er hot, og der findes adskillige steder i lejligheden, som har fået et lille skud af det smukke materiale. Som her i køkkenet, hvor en marmorbakke fra Hay har fået selskab af lime, avocado, æbler, samt et porcelænskranium, som er fra Seletti. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset er som resten af lejligheden holdt i minimalistisk, næsten skrabet, stil med mørke italienske fliser og hele to håndvaske. Armaturet er fra Duravit, og fotografiet er af David LaChapelle, købt på Lauritz.com. Lysene er fra Bottega Veneta. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er dømt velvære og wellness på det stilrene badeværelse. Den hvide Hay-stol lyser godt op på baggrunden af de mørke fliser. Armaturet er fra Grohe. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den mørke hule, som man kunne kalde soveværelset, er topmoderne med sin opdaterede Art Deco-stil. På natbordene står to Tom Dixon-lysestager. De mørkegrønne velourgardiner er specialsyet hos Gardin Gert, den røde stol er fra Hay, og fotografierne på væggen er fra Tom McKenzie.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den store lejlighed har naturligvis også et stort walk-in-closet, hvor tøjet hænger sirligt på række, så det er nemt at overskue på en travl morgen. Stolen er fra Hay. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vi går meget op i boligindretning
Det er ikke lang tid siden, at Henrik og Allan flyttede ind i den 160 m2 store lejlighed i hjertet af København. Alligevel står det hele knivskarpt, som et galleri, hvor alt har sin helt naturlige plads og virkelig kommer til sin ret. 

”Vi går meget op i boligindretning, og vores stil bærer præg af et mix mellem to stilarter, samt hvad vi fælles synes passer godt sammen. Og så havde vi rigtig mange ting med os fra en tidligere lejlighed, så det var ikke noget problem at blive hurtigt færdig med indretningen. Tilmed har jeg en kæreste, der gerne vil have tingene gjort i en fart, og som heldigvis samtidig har et skarpt øje for, hvad der ser godt ud i lejligheden,” fortæller Henrik.  

Rene linjer og kontraster
Lejligheden, der tidligere har været brugt til erhverv, imponerer allerede ved første øjekast, hvor man træder ind i en lille entré, der byder på tre muligheder: Enten kan man gå ind i det store, mørke soveværelse, der med sine grå vægge og smukke, mørke velourgardiner minder om et eksklusivt hotelværelse i en opdateret art deco-stil. Eller du kan også vælge at gå lige ud og træde ind i spisestuen, som er minimalistisk indrettet med et stort, sort Hay-bord i midten, der har fået selskab af designerstole af Verner Panton og Hay, samt farverig kunst på væggen. Endelig kan du vælge at gå til højre og dermed komme ind i det store, lyse køkken – lejlighedens hjerte, ifølge Henrik: 

SE OGSÅ: Kristina Dam - Min lejlighed er altid under forandring

”Vi opholder os nok mest i køkkenet, og det er også blandt vores favorit-rum i lejligheden. Vi elsker kontraster, og dem har vi en del af i dette rum; køkkenet er nemlig minimalistisk men i mørkt træ, som står godt til de hvide vægge. Rummet er meget moderne, og derfor har Allans mormors gamle daybed fået en fremtrædende plads. Den er blot blevet ombetrukket og fået nogle puder – og nu fungerer den som perfekt siddeplads for vores gæster, når vi står i køkkenet og laver mad før en middag.”

Glem ikke hyggen
Selvom lejligheden er stor og lys, findes der også masser af muligheder for at gemme sig. Parret har blandt andet indrettet deres soveværelse med mørke vægge, møbler og gardiner for at skabe fornemmelsen af en hule - samtidig med at den generelle minimalistiske stil overholdes. Her emmer af hotelstemning, afslapning og hygge.

SE OGSÅ: Cirkus og retro hjemme hos Christel Pixi og Pato

”Jeg kan godt lide, at man i dette rum kan trække gardinerne for og glemme alt om tid og sted – det giver den totale form for genopladning,” fortæller Henrik. Og denne hulefornemmelse har parret også skabt i stuen, hvor den store Eilersen-sofa er lige til at dykke ned i. ”Vi brugte rigtig lang tid på at finde den rigtige sofa, som ville passe ind i vores måde at leve på,” fortæller Henrik. 

”Allan var ikke helt vild med puderne i starten, men nu er sofaen hans absolutte yndlingssted i lejligheden. Det er vigtigt at have små oaser i sit hjem, hvor man nærmest kan forsvinde.” 

Det gode flow
Som noget helt unikt, findes der nærmest ingen døre i lejligheden. Boligen er dog stadig opdelt i værelser, men rummene bliver aldrig helt afskærmede, hvilket giver et godt flow, samtidig med at der kommer masser af lys og luft ind. I de store rum holdes fokus på en personlig stil, hvor der både er plads til designklassikere, arvestykker og unik kunst. Inspirationen til indretningen finder parret både på rejser, i butikker og på nettet. ”Jeg tror på, at når man ser noget, som man kan lide, så bliver man automatisk inspireret, og derfor er inspiration meget svær at sætte ord på. Når jeg er ude at rejse, vil jeg rigtig gerne finde noget at have med hjem, og man kan som udgangspunkt blive inspireret overalt, hvis man bare har øjnene åbne.” 

Jeres fem bedste indretningstips?
1.
Sørg for at holde orden – rod er aldrig godt.
2. Hold dit hjem enkelt. Simplicitet og kontraster giver luft og spænding i indretningen.
3. Kombinér familiens arvestykker med nyt og moderne design for et mere interessant look.
4. Husk dit eget personlige præg. Du kan ikke udelukkende købe dig til god smag.
5. Èn lejlighed er ikke ensbetydende med èt gennemgående udtryk og retning. Hvert rum giver mulighed for opbyggelse af forskellige stemninger og universer. 

 

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.