Rasmus W. Nørregaard – Kærlighed til dansk design

I herskabslejligheden på 150 kvadratmeter på Østerbro bor stifteren af den online handelsplads EVERCLASSIC.COM med sin hustru Maria og 4 børn. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Rasmus Warnke Nørregaard bor sammen med sin hustru Maria og 4 børn i en herskabslejlighed på Østerbro i København. Lejligheden er spækket med designklassikere, da Rasmus er lidt af en samler og indehaver af handelssitet EVERCLASSIC.DK.

Næsten alle møbler og interiør er købt brugt i lejligheden. Rasmus slår et slag for brugte vintage møbler, da han mener, at man får meget mere for pengene og samtidig får en historie og sjæl med.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Rasmus og Maria samler på gammelt legetøj og anbringer det rundt omkring i lejligheden. Fx som her, hvor de små legetøjsfigurer danner et sjovt stilleben på designerbøgerne i vindueskarmen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det eneste nye i lejligheden er familiens grå loungesofa fra HAY og de dertilhørende puder. Parret tilsætter farver i indretningen gennem de smukke abstrakte kunstværker på væggene samt det farverige legetøj, som pryder overalt i lejligheden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Indretningen forener flot det gamle med det nye og kontraster mødes. Bl.a. mørk palisander, hvid keramik, bløde tekstiler og skarpe farverige legoklodser.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Overalt i lejligheden findes sjove og barnlige indslag til stor glæde for familiens 4 børn. Læg dog mærke til at der trods de mange pyntegenstande opretholdes et ryddeligt look og en hyggelig atmosfære. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

"Både Maria og jeg samler på legetøj fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. Vi er på evig jagt og hvis vi kan finde det i den original indpakning, bliver vi ekstra lykkelige. Legetøjet fungerer som pyntegenstande og fungerer desuden som et super udgangspunkt for samtaler, når vi har gæster” fortæller Rasmus Warnke Nørregaard.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Rasmus’ farfar var samler og han samlede blandt andet på mønter. "Jeg kan huske, hvordan jeg som dreng sad med hvide handsker på og et forstørrelsesglas i hånden. Min farfar lærte mig glæden ved søgen efter smukke ting og værdien af smukke møbler. Han introducerede mig desuden for danske møbelklassikere og jeg faldt med det samme for den verden” fortæller Rasmus.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Forskellige smukke glasvaser på skænken i familiens stue. Her i  en fin personlig sammensætning med den klassiske PH bordlampe og legetøjsfigur.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det moderne og stilrene look i køkkenet blødes op af møbler i mørkt træ, farverig kunst og dekorativ keramik.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lige nu er Rasmus på udkig efter et standard kaffeservice i kraftigt hvidt porcelæn stærkt inspireret af den karakteristiske stemning, som er at finde i et klassisk dansk forsamlingshus.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Lige nu er Rasmus på udkig efter et standard kaffeservice i kraftigt hvidt porcelæn stærkt inspireret af den karakteristiske stemning, som er at finde i et klassisk dansk forsamlingshus.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Besøg EVERCLASSIC her. Måske venter dit nye designermøbel på dig derinde?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den kreative sjæl Rasmus Warnke Nørregard er gift med Maria, som er fotograf, og hele deres store familie består af 6 personer. Det skaber til tider en del kaos at være så mange mennesker i deres 150 kvadratmeter lejlighed på Østerbro. De prøver derfor at bo med kun det mest nødvendige. Det kan nogle gange være en udfordring for Rasmus, da han inderst inde er en samler med stort S.

LÆS OGSÅ: Gennemført minimalisme i hjertet af København

Men Maria holder nøje øje med antallet af møbler og nips i boligen og det gør, at de alle sammen kan være der. “Vores hjem er et sted, hvor vi genoplader og hvor vi finder ny energi. Vi elsker virkelig at være hjemme og sammen”.Med de særligt udvalgte møbler og interiør har Rasmus og Maria fået skabt en dejlig base for hele familien, som tiltaler alle aldere.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
Til spørgsmålet om hvad det vigtigste i hjemmet er, svarer Rasmus prompte: ”Det vigtigste ved vores bolig er beliggenheden i indre København på dejlige Østerbro.

LÆS OGSÅ: Kreativ og personlig stil på Østerbro

I vores familie er vi sådan set ligeglade med, om vi kan få en stor have, anneks og alt mulig andet, hvis det betyder, at vi skal flytte til et sted, hvor vi ikke kan holde ud at være” siger Rasmus og understreger familiens store kærlighed til at bo i byen. 

Kærlighed til dansk design
Rasmus er bl.a. et kendt ansigt fra TV2’s programserie ’Sæt pris på dit hjem’, hvor han fungerer som møbel- og designekspert - særligt indenfor dansk design. Hans hjerte banker for klassisk dansk design og det ses også tydeligt i indretningen af hans private hjem. Indretningen er en god blanding af velkendte danske designklassikere, retro interiør, skæve loppefund og gammelt cool og farverigt legetøj.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos arkitekternes dogme agtige rækkehus

Rasmus beskriver familiens stil som: ”Klassisk med masser af kunst og vores personlige hobbyer og interesser. Vi er vilde med klassikere herhjemme og derfor er vores bolig præget af denne passion – men med et farverigt og skævt twist”.

Indret med din hobby
Og det er netop familiens personlige interesser og hobbyer, som gør deres indretning helt unik og original. De fine loppefund og farverige retro legetøj fra 70’erne, 80’erne og 90’erne giver den klassiske indretning et twist samt et legende og uformelt udtryk. ”Vi forsøger at blande vores personlige interesser ind og dermed gøre det hele lidt mere personligt og sjovt” afslutter Rasmus med et smil på læben.

Rasmus’ 5 bedste indretningstips:
1.
Bland din hobby ind i indretningen. Jeg holder fx utrolig meget af legetøj fra 70’erne, 80’erne og 90’erne og anbringer det rundt omkring. Smølfer i glasvaserne, Star Wars figurer på ryggen af Kay Bojesen flodhesten osv. Det giver noget personlighed og adskiller dig fra andre.
2. Gå op i belysning, det er så utrolig vigtigt. Den forkerte belysning kan gøre mig fysisk dårlig. Man kan have nok så god stil, men hvis man lever under en 60 watts pære, så kan det hele altså være lige meget.
3. Hop aldrig på en trend omkring en anden farve end hvid på dine vægge. Hold væggene hvide og skab farver med kunst eller dit indbo.
4. Køb brugt! Du får meget mere for pengene og så får man også historie og sjæl med ind i boligen. Alt i min bolig er brugt, dog med undtagelse af min sofa.
5. Køb møbler i god kvalitet. Selvom kvalitet  ofte er dyrere, så skal man se det som en investering. Man kan som regel få en del af sine penge igen ved et senere salg.

Tre hurtige spørgsmål til Rasmus:
Hvordan startede din passion for boligindretning og interiør?
Jeg har siden jeg var helt lille været betaget af møbler og kunst. Jeg elsker at indrette og skabe miljøer. Noget min mor gjorde hver eneste dag. Hun arrangerede alt i boligen og intet var overladt til tilfældighederne. Derudover var min farfar samler og han samlede blandt andet på mønter. Jeg kan huske, hvordan jeg som dreng sad med hvide handsker på og et forstørrelsesglas i hånden. Han lærte mig glæden ved søgen efter unikke ting og værdien af smukke møbler. Han introducerede mig desuden for danske møbelklassikere og jeg faldt med det samme for den verden. Siden da har interessen taget fart og efter mange år i branchen, så har jeg taget skridtet fuldt ud og startet EVERCLASSIC.COM. Min interesse for møbler og kunst er som en forelskelse, der bare bliver stærkere hver dag.

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil? 
Vores stil er klassisk, krydret med masser af kunst og vores personlige hobbyer og interesser. Vi er vilde med klassikere herhjemme og derfor er vores bolig præget af denne passion. Men vi forsøger at blande vores personlige interesser ind og dermed gøre det hele lidt mere personligt. Både Maria og jeg samler på legetøj fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. Vi er på evig jagt og hvis vi kan finde det i den originale indpakning bliver vi ekstra lykkelige. Det meste af det legetøj vi finder, står rundt omkring i vores hjem og er tilgængeligt for alle. Det er pyntegenstande som desuden er et super udgangspunkt for samtaler, når vi har gæster.

Hvor finder du inspiration til din indretning?
Jeg finder inspiration alle vegne og hele tiden. Jeg er ret modtagelig overfor udefrakommende impulser og elsker at tage disse tendenser til mig. Jeg bruger en del tid på Instagram, Pinterest, blogs og andre sociale medier. Især Instagram opfylder mit behov for inspiration, men det er også en tidsrøver! Et eksempel på uventet inspiration er fx et besøg i et jysk forsamlingshus i sidste uge. Efter besøget havde hele forsamlingshusstemningen ædt sig ind på mig. Det resulterede i at jeg nu er på udkig efter væglamper i krystal, et klassisk mørkeblå dug og standard kaffeservice i kraftigt hvidt porcelæn. 

OM EVERCLASSIC: 
En online handelsplads for køb og salg af møbler, kunst og design. EVERCLASSIC adskiller sig fra andre lignende platforme ved, at være meget tro mod dette. Dvs. man vil ikke kunne finde tagrender og trailere på EVERCLASSIC. De kræver desuden at de ting, som sættes til salg på sitet, er effekter som har en historie, har en varig interesse, eller bare er en klassiker inden for dens eget felt. De er ikke snobbede og vil lige så gerne have en musselmalet kaffekop til 50 kr., som de vil have en Wegner lænestol til 30.000 kr. Man opretter selv nemt sine annoncer og man står selv for salget. EVERCLASSIC hjælper også deres brugere med at vurderer deres effekter og dermed sikre, at man tage den rigtige pris. De introducerer online auktioner i den kommende måned, Maj 2015.

Besøg Rasmus på Instagram
Besøg EVERCLASSIC på deres website 
Fotograf: Maria Warnke Nørregaard

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.