Tidens mest eftertragtede lænestol

Wegners Bamsestol er uden tvivl en af de mest efterspurgte lænestole i øjeblikket. iBOLIGEN.DK's nye skribent og møbelekspert Rasmus Warnke Nørregaard fra Everclassic.com giver dig her historien om stolen og guider dig til, hvordan du spotter den ægte vare.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den eftertragtede Bamsestol designet af Hans J. Wegner i grå uld.

Hans J. Wegners Bamsestol betrukket med den altid populære grå uld. "Det sikre valg og den er nem at sælge videre, da farven appelerer til de fleste" siger Rasmus Warnke Nørregaard.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bamsestol med sorte ben og med sorte negle på armlænet. Neglene er de træstykke som er for enden af armlænet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bamsestolen i hvid uld.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bamsestolen med tilhørende skammel. Skamlen giver det sidste for at fuldføre looket.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

AP19 og skammel AP29. En af det mest populære farver til bamsestolen og farven er til tider medvirkende til en lidt højere salgspris.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et super flot eksemplar af den sjældne "Ny bamsestol" med de bredde negle på armlænet. Neglene er de træstykke som er for enden af armlænet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et nærbillede af den sjældne "Ny bamsestol" med de brede negle. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

V: Profilskud af Bamsestolen i grøn uld. Bamsestolen er smuk i alle vinkler og er med på manges ønskeliste. H: Detaljeskud af de super smukke negle på Bamsestolen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

V: Hans J.Wegners Bamsestol. Her betrukket med rød velour. Hvis du har børn, så vær varsom med velour, da det er mere skrøvbeligt end f.eks uld. H: Bamsestolen i mørke grå uld er en klassiker.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hyper moderne på trods af 70 år på bagen 
Ja selvom Wegnes Bamsestol altid har været eftertragtet, har den fået en design-renæssance i løbet af de sidste 10 år. Og det har fået stolen op i en eksklusiv prisklasse. I 2006 kom en hidtil uset udgave af Bamsesofa på auktion, der sammen med Bamsestolen røg til den svimlende sum af 125.000 kr.

SE OGSÅ: Rasmus W. Nørregaard – Kærlighed til dansk design

Så ønsker du selv at købe dig en af de klassiske stole, så forvent at du må punge ud med 30.000 for en brugt udgave.

Stolen der giver dig et kram 
Stolen er ikke altid gået under navnet Bamsestol. Dens oprindelige navn var AP19, der kommer fra stolens originale producent Anker Petersen. Men stolen fik hurtigt sit kalde navn ”Bamsestolen”, da en journalist beskrev stolen, som en bamse der omfavnede personen bagfra. Anker Petersen kunne lide navnet og dermed var øgenavnet en kendsgerning. 

Wegner tog over 
Wegner tegnede i slutningen af 60’erne en ny variant af Bamsestolen (AP69) og denne fik navnet ”Ny bamsestol”. Den nye variant havde brede og mere kantede negle (som er træstykket på armlænet). Den nye model havde også polstring af skum i stedet for fjedre, som den oprindelige bamsestols ryg er bygget op af. Den nye Bamsestol er relativ sjælden og derfor også en meget eftertragtet stol. 

Spot kopierne 
Der er mange kopier derude, så vær opmærksom, hvis du leger med tanken om at erhverve dig den skønne stol.

SE OGSÅ: Tips fra stylisten: Sådan finder du din stil

Kopierne er typisk lavere og mere runde i ryggen end originalen. Husk også at se efter i bunden – stolen skal nemlig være produceret i Danmark, hvis den er ægte. Så hold øje med disse kendetegn, hvis du går på jagt efter en original Bamsestol.

Info om Rasmus

Rasmus Warnke Nørregaard er iBOLIGEN.DK's nye skribent og møbelekspert og vil fremover hver lørdag bringe dig en masse spændende artikler om dansk design, indretning med vintage møbler, loppefund mm. Rasmus er indehaver og founder af det online handelssite Everclassic.com, hvor du kan købe og sælge møbler, kunst og design. Rasmus er bl.a. et kendt ansigt fra TV2’s programserie ’Sæt pris på dit hjem’, hvor han fungerer som møbel- og designekspert - særligt indenfor dansk design. Hans hjerte banker for klassisk dansk design. Har du spørgsmål vedr. et designermøbler, dets værdi, tvivl om ægthed mv., er du altid velkommen til at kontakte Rasmus på [email protected]

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.