Fif og inspiration til at dække sommerbordet

Her er inspiration til hvordan du dækker et hyggeligt sommerbord som kan danne rammen om skønne sommermåltider i det fri.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En picnic kan også være en form for sommerbord og behøver ikke at være lig med plastikkopper og tallerkner. Tag dit fine porcelæn med ud i det fri – det kan det sagtens holde til. Alt fra Royal Copenhagen.

Et sommerbord behøver ikke nødvendigvis så meget dekoration. Lad maden være dekoration i sig selv og supplér med er par sommerblomster fra haven. Alt fra House Doctor.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Småblomstret sommerdug og pasteller skaber en nostalgisk sommerstemning. Alt fra Rice.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Sommerbord i pasteller dækket med en smuk sommerdug i fra Georg Jensen Damask. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et godt eksempel på et uhøjtideligt sommerbord, hvor stabler af kopper og tallerkner står klar til at gæsterne selv kan tage det de har brug for. Alt fra Rörstrand.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Rustikke krukker og zink møder fin porcelæn fra Royal Copenhagen. Bordet er dækket uden dug og med en sommerblomster plantet i en krukke med fod fra My Vintage Home . Lanterner og fyrfadsstager er tændt og klare til at lyse op når mørket falder på. Diana Lovring

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et helt enkelt opdækket sommerbord, hvor det smukke træbord får lov til at pynte uden dug. Et par kviste og blomster fra haven udgør bordekorationen og læg mærke til de to blomster i skeerne på tallerkenen. Styling og foto: Daniella Witte

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nem sommermad og smuk porcelæn – mere behøves ikke når der skal dækkes et dejligt sommerbord. Alt fra Royal Copenhagen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Smukt sommerbord dækket med en enkel hvid dug i hør. Tallerkener, skåle og glas står stablet og er klare for brug. Styling og foto: Elisabeth Heier.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hvem drømmer ikke om det perfekte bryllup eller fest i det fri? Smuk bryllupsfest hvor der er dækket op med Royal Copenhagen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Sommeren er unægtelig forbundet med grillfester, familie-kom-sammen og is på terrassen. Vi har mere tid til at være sammen og hygge os omkring måltiderne. 

Afslappet opdækning
Et sommerbord må gerne være lidt afslappet og ikke så stringent i sin opdækning. Forskellige slags tallerkener og glas kan for eksempel skabe en uhøjtidelig stemning. Bordet behøver ikke engang være færdig dækket – stabler af tallerkner og glas hvor gæsterne selv kan tage det de skal bruge, er den perfekte ramme for et sommerbord.

Sommerdugen
En småblomstret eller ternet dug er et oplagt valg til sommerbordet. Det vækker minder om barndommens somre for mange af os og nostalgi skaber altid hygge. Ensfarvede duge i hør og damask er også rigtig fine på et sommerbord og skaber et lidt mere stilrent udtryk.

SE OGSÅ: Sådan kan du dække et festligt bord til dine gæster

Det nemmeste er dog helt at undlade dugen og lade et flot træbord være dekoration i sig selv. 

Lad det blomstre
Pynt med blomster og krydderurter i krukker. Supplér gerne med blomster eller grønt fra haven eller grøftekanten, enten i små vaser eller bare liggende som løs pynt på bordet. Læg eventuelt en lille blomst eller et strå på eller ved siden af hver tallerken. Hvis det er blæser så hold det på plads med en lille sten.

Pynt fra stranden
Ud over blomster og grønt, er det også flot at dekorere sommerbordet med sten og muslingeskaller. Lad børnenes fangst fra en dag på stranden være aftenens bordpynt. Børnene vil elske det. 

Lys op!
Som jeg også nævnte i mit indlæg om udendørs oaser, så er lys både nødvendigt og stemningsskabende på lange, varme sommeraftener. Sæt små fyrfadstager eller lanterner klar på bordet og hæng lyskæder op i træerne eller i parasollen. 

SE OGSÅ: Skab din egen udendørs oase

 

Så skulle alt være klart til et dejligt sommermåltid - god fornøjelse!

 

Du kan se mere på Heidi´s blog heidihallingstad.com og på Instagram

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.