Modeblogger Mie Quist - Sans for detaljen på 60 m2

Kølige pastelfarver og skønne detaljer sætter stemningen i den hyggelige lejlighed på Nørrebro med masser af grafiske print, vintage-fund, grønne planter og fine opsætninger. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mie Quist er 27 år og arbejder til dagligt som blogger på Wewonder.dk. Kun i et år har hun boet i den to-værelses lejlighed på 60 m2, som ligger på Nørrebro i København. 

Mies yndlingsmøbel er spisebordet, som hendes far har lavet til hende ud af planker, som han har samlet til bordplade. Denne er efterfølgende sat på ben fra Ikea, og på den måde har Mie fået et helt unikt og personligt spisebord. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Flere af hendes ting har hun fået fra forældrene og bedsteforældrene, som lampen her, der stammer fra hendes farmors gamle lejlighed, og kisten har oprindeligt stået i Mies barndomshjem. Stolene har hun fundet på Vertigo Interior, Magasinholderen i vindueskarmen og kobberbakken på bordet er fra Ferm Living, se deres katalog her

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mie har øje for at finde ting på loppemarkeder og i genbrugsbutikker – som her; en fin kommode fundet i en genbrugsbutik på Fyn. Yndlingswebshoppen Just Spotted er igen på banen her med fine billeder i smukke rammer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hun holder meget af fine, grafiske billeder, og derfor bliver webshoppen, Just Spotted, besøgte adskillige gange hver uge - alle billeder på væggen her er fra Just Spotted, på nær det store verdenskort, som er fra Maduro.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er klassisk 60’er-stemning i stuen, hvor sofa og lænestol er fra Ikea – inspireret af 60’ernes møbeldesign. Bønnebord fra Designer Zoo passer godt ind i stilen, som suppleres med et tæppe fra Ellos og en standerlampe fundet på et loppemarked. DSofapuden er fra Skjalm P., og puden i lænestolen er fra LuckyBoySunday. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I soveværelset har Mie indrettet et lille arbejdshjørne, hvor hun hurtigt kan klare dagens første – ellers sidste – mails. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Checklister er gode, især disse fra Reward Style. Clipboardet er fra Søstrene Grene, ligeså er postkortet, og vasen er fra Kähler. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Entreen er godt udnyttet med et rør, der er malet hvidt, som bøjlestang. Her hænger et udvalg af Mies frakker fra blandt andet Samsøe Samsøe og Storm & Marie. Tasken er fra Mies yndlingsmærke, ABC. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenet er både stilrent, minimalistisk og hyggeligt med søde knopper som håndtag på de gamle køkkenlåger. Det skakternede gulv giver et godt modspil til de hvide flader.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Masser af lækre kogebøger pryder køkkenhylden, hvor man også finder en søde kagedåser. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I trækasserne fra Ferm Living finder man smykker fra Line & Jo, Asos og Stine A, samt Mies navnekæde, som hun har fået i gave. Læbepomaden er fra Eos, og den lille pose er fra Yves Saint Laurent. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Blogger Mie Quist har styr på detaljer og trends, hvilket tydeligt afspejles i hendes indretning, som dog aldrig virker søgt eller forceret: ”Det eneste, jeg plejer at sige til mig selv, når det kommer til indretning er, at der skal være plads til alle farver,” fortæller Mie. ”Når det så er sagt, så holder jeg mest af pasteller og støvede nuancer, og det bærer min lejlighed naturligvis præg af.”

Velvære og hygge
Lejligheden, en to-værelses på 60 m2, ligger på Nørrebro i København, i et ungt og hipt kvarter med fart på. Lejligheden tilhører faktisk hendes veninde, som i en periode er i Jerusalem for at arbejde som journalist, og i mellemtiden låner Mie altså lejligheden. Mie har ikke ændret noget radikalt i lejligheden, siden hun flyttede ind, men har sørget for at skabe hygge og velvære i hjemmet: ”Mit yndlingssted er helt klart mit sofahjørne, hvor jeg virkelig kan falde ned og slappe af efter en lang arbejdsdag. Og ofte ender jeg faktisk også med at sidde her, når jeg arbejder hjemme, både fordi det er behageligt at sidde her, men også fordi jeg kan kigge ud af vinduet, hvor der står et stort, gammelt og smukt træ.

SE OGSÅ: Lars Birklykke - 44 m2 hybel med designklassikere

Jeg har altid været glad for naturen og er også vokset op lige ved skoen og med havet i min baghave. Derfor giver det mig en fantastisk ro, at jeg kan sidde og kigge på noget grønt, selvom jeg sidder midt i storbyen,” fortæller Mie. 

Husk de grønne detaljer
Netop naturen er Mie god til at få ind i sin indretning. Talrige grønne planter opløfter rummene og giver liv og leben. Derudover er der fokus på naturmaterialer som eksempelvis masser af træ, der pryder hvert værelse i lejligheden – og det hele giver en fornemmelse af ikke at være midt på stenbroen i København, men et åndbart sted med plads til ro og fordybelse, præcis som Mie ønsker det. ”Fordi jeg bor på 4. Sal, har jeg også et perfekt udsyn til himlen, og helt deroppe kan man sjældent høre byens stress og larm.

SE OGSÅ: Garagen blev til drømmeboligen

At mine møbler næsten uden undtagelse af lavet af træ, er ingen tilfældighed. Jeg bryder mig ikke om plastiskmøbler og får nærmest ondt i øjnene af at se på dem. Til gengæld bliver jeg glad af naturmaterialer, og hvis jeg skal fremhæve ét møbel, som jeg især er glad for og stolt af, så er det mit spisebord, som min far har bygget til mig – det betyder lidt ekstra for mig,” smiler Mie. 

Budget blandet med design
Når Mie Quist er på udkig efter møbler og nips til hjemmet, er det med øje for, at det skal passe ind i den eksisterende indretning. Derudover skal det ikke komme an på prisen, forstået på den måde, at der sagtens kan være plads til møbler, der ikke koster en formue. Tværtimod kræver det en del overvejelser, før hun investerer i dyre møbler. ”Hjemmet skal være hyggeligt og et sted, hvor man netop kan føle sig hjemme og slappe af. Derfor er det vigtigt, at møblerne er nogle, som du holder af at se på og benytte.

SE OGSÅ: Regitze Borgaard – Funky og farverig etværelses

Det er de færreste af os, der har råd til at skifte dyre møbler ud ofte, og derfor tænker jeg mig godt om, inden jeg bruger mange penge på dyre møbler. På den måde har jeg også råd til at købe møbler til budgetvenlige priser og på den måde opdatere min indretning uden at skulle vende hver en krone,” fortæller Mie. Lige nu er hun på jagt efter en ny seng og et nyt sengetæppe, men det er svært at finde lige præcis det, som hun leder efter: ”Jeg har ikke et specifikt sengetæppe i tankerne, det skal bare være lige mig og passe godt ind i lejligheden. Og så må jeg bare på research, indtil jeg finder det helt rigtige. Den proces kan jo også være fantastisk inspirerende og sjov,” lyder det fra Mie. 

Hvem bor her?
Mie Quist er 27 år og arbejder til dagligt som blogger på Wewonder.dk. Kun i et år har hun boet i den to-værelses lejlighed på 60 m2, som ligger på Nørrebro i København. 

Tre hurtige til Mie Quist

Hvem er dit yndlingsdesigner?
- Jeg elsker gamle klassikere fra Børge Mogensen, Hans J. Wegner og Arne Jacobsen. Derudover synes jeg også, at danske Ferm Living bliver ved med at imponere mig. 

Hvor finder du inspiration til din indretning?
- Klassiske steder som Instagram, blogs og boligmagasiner. Desuden finder jeg ofte ny inspiration og små sjove dimser, når jeg rejser. 

Hvad er dit ultimative drømmekøb til lejligheden?
- Det må være en klassisk gammel Wegner-sofa eller fire Gran Prix stole fra Arne Jacobsen i mørkt træ. 

Mie Quists fem bedste indretningstip?
1. Undgå store impulskøb. Du bruger mange timer i dit hjem, og derfor er det yderst vigtigt, at du kan lide at være der.
2. Køb grønne planter. Hold dig ikke tilbage med planter og blomster - det skaber både god stemning, glæde, hygge og liv.
3. Husk komfort og hygge - ikke kun, hvad der er pænt. Et hjem skal være et sted, hvor du elsker at være, og hvor andre elsker at komme.
4. Få ændringer – stor forandring. Du kan nemt skabe forandring med få midler: det kræver ofte ikke andet end et par nye billeder, en ny vase eller et par nye planter.
5. Få din personlighed frem. Et hjem med personlighed og sjæl kan du nemt få ved blot at sy en pude eller customize et møbel. Er du ikke selv kreativ, kan din familie eller venner måske hjælpe med fine, hjemmelavede puder eller detaljer til møblerne. 

 

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.