70`er retro og pop art hos danse- og modeparret

Nikolai og Ronnie Handskemager har indrettet deres klassiske villa på Frederiksberg med pop art, retro-detaljer og smukke designermøbler - krydret med en snert orange i hvert rum. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nikolai er webshopmanager for Kassandra og pressekontakt på Pang Dang. Han bor sammen med Ronnie Handskemager, som er professionel danser og blandt andet kendt fra Vild Med Dans.

Den store, lyse spisestue er parrets yndlingssted i huset. Her bliver der holdt mange middagsselskaber ved det hjemmelavede spisebord, som har fået selskab af seks y-stole af Hans Wegner. Over spisebordet hænger en klassisk bombardementslampe af Poul Henningsen, købt på Lauritz.com.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I stuen er der, ligesom i spisestuen, indrettet et lille hyggehjørne med designmøbler i funky farver. De to orange Eames-stole er sat sammen med et sort Hay-bord, og i hjørnet står et hvidt Kartell-bord. I vinduet står tre Lyngby-vaser, købt i Illums Bolighus, samt en Bestlite BL1 bordlampe. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er her, gæsterne hænger ud, inden middagen serveres i spisestuen. Loungen er indrettet med de stilrene Knoll-lænestole, købt på Lauritz.com; samt et Eames-bord hvorpå der står tre Holmegaard glas fra 1950`erne. Den store lampe med marmorfod, designet af Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni, er fra Flos. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Pop art-malerierne på væggen er af den danske kunstner, Flev. Under dem står de ikoniske USM Haller-skabe. I loungen hænger der to minipods, som sørger for god lyd og stemning til fyraftensdrinken. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra haveindgangen er der direkte adgang til den store terrasse, som naturligvis bliver flittigt brugt hele sommerhalvåret. På 1. salen har parret opsat det originale stakit, der opkransede grunden før i tiden. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Terrassen i lærketræ har parret lavet for nogle år siden. Tivoli-stolene af Verner Panton lyser godt op og står smukt til tulipanbordet med marmorplade, designet af Eero Saarinen. På bordet er der dækket op til en hyggelig stund med musselmalede kopper fra Royal Copenhagen, som står på en vendebakke af Finn Juhl. Parasollen er fra Ilva. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I vinduet står tre Lyngby-vaser, købt i Illums Bolighus, samt en Bestlite BL1 bordlampe. Og  ligesom i stuen er der, indrettet et lille hyggehjørne med designmøbler i funky farver. De to orange Eames-stole er sat sammen med et sort Hay-bord, og i hjørnet står et hvidt Kartell-bord. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nomad-modulsofaen er købt på Lauritz.com for mange år siden, før den kunne købes i butikkerne. Den er sat sammen med et Poul Kjærholm bord med sort skifer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det var de tre PH4-lamper, som satte stilen med orange detaljer rundt omkring i huset. Køkkenet fra Svane bliver flittigt brugt til både hverdag og fest, når der skal laves stor kogekunst. De to barstole er fra Bombo, og på den bagerste væg er der påsat små, runde mosaikker fra Silvan. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenet er i sortbejdset eg, og hertil har parret indsat ovn fra Miele, samt et køleskab fra Siemens i rustfrit stål. Emhætten er fra Elica, og motoren sidder uden på huset, så den ikke larmer, når man laver mad. En lækker detalje, som parret er meget glade for. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På Kaleido-bakken fra Hay står de vigtigste ingredienser til en god middag, som Ronnie oftest står for at kokkerere.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I entreen hænger et maleri fra den danske kunstner, Flev. Det er det første, man møder, når man træder ind i den store villa. Knagerækkerne i sort metal er fra Eames, og lampen ved siden af er en Ball-lampe, købt i Bolia. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkkenet er blevet ekstra funky med de orange PH4-lamper og de runde mosaikker, som står godt til det sorte køkken. I vinduet ud til haven står de klassiske Georg Jensen HK kander og pynter sammen med forskellige krydderurter til madlavningen. Lampen er en gammel keramik-lampe fra Holmegaard, som har fået ny skærm. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter
Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er altid er blomster i krukkerne. De små krukker er fra Hay, og de store er fra Silvan. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På terrassen finder man både velduftende krydderurter, chokoladeblomster samt fakler fra Menu, der bliver tændt op, når mørket falder på. Vandkanden er fra Weibulls. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nogle hjem emmer bare af god stemning
- og sådan er det hos Nikolai og Ronnie Handskemager, som har bosat sig i en stor retro-villa på Frederiksberg. Kombinationen af klassiske designmøbler, som eksempelvis bamsestolen af Hans Wegner, og glad pop art fra 1960`erne giver en fornemmelse af, at her er overskud og plads til både fest og fordybelse. 

Se også: Rasmus W. Nørregaard – Kærlighed til dansk design

”Vores hjem er meget åbent, og vi har rigtig ofte gæster. Det er vigtigt for os begge, at der er rene linjer, men de skal kombineres med sjove og finurlige detaljer, der spicer hjemmet op,” fortæller Nikolai. 

Husets udkigspost
”Lyset i spisestuen er noget af det, jeg holder allermest af i vores hjem,” siger Nikolai. De store terrassedøre og høje vinduer inviterer sollyset indenfor i den store spisestue, som er kombineret med køkken og lounge. Herfra har man kig til både den nye store terrasse, som parret selv byggede for nogle år tilbage, samtidig med at der er direkte adgang og udsyn til det åbne køkken og en lækker lounge, som inviterer til afslappelse i de smukke Knoll-lænestole.

”I dette rum har jeg udsyn til hele huset, føler jeg. Det er også derfor, at det er mit yndlingssted,” fortæller Nikolai. ”Vi bruger dette rum rigtig ofte, for det egner sig til alle lejligheder; om du er alene og skal slappe af, har få gæster til en middag eller mange til en stor fest. Vi kalder rummet for den sociale rundkørsel.” 

Se også: Gennemført minimalisme i hjertet af København

Indretningen gør, at atmosfæren føles både afslappet og eksklusiv med blandingen af klassisk design, vintagefund og et moderne køkken. Og et kig ind i den tilstødende stue, hvor parret slapper af i sofaen med en god bog eller film, gør ganske rigtigt, at der er sammenhæng og overblik over huset. 

Et liv i mode- og designverdenen
Inspirationen til den unikke indretning kommer fra både designbøger, magasiner og talrige besøg i lækre interiørforretninger. Og så spiller Nikolais arbejde i designverdenen også ind. 

”Når man, som jeg, har beskæftiget sig med mode og design hele sit liv, og i øvrigt interesserer sig vanvittigt meget for det, så er det klart, at inspirationen er nem at hente i hverdagen. Jeg ved med det samme, hvad jeg kan lide og ikke kan lide, og vi køber rigtig mange ting på auktion. Vores Nomad-sofa er eksempelvis købt på Lauritz.com for år tilbage. Dengang kunne du kun få den online, men butikkerne er nu også begyndt at sælge den.”

Orange touch i hvert rum
Noget, man med det samme lægger mærke til i indretningen, er, at der i hvert rum er en lille orange detalje. En lampe her, en skål der – selv den klassiske Nomad-sofa har orange ben. Det startede som en tilfældighed men er nu en lille passion for parret.

”Den brændte, orange farve er jo typisk 70`er-retro, og den passer rigtig godt ind i vores indretningsstil. Det startede tilfældigt, da vi gik og satte huset i stand. 

Det hele var meget sort og hvidt, men så fik vi de orange PH4-lamper i køkkenet, som gjorde noget helt specielt ved rummet. Og så har det udviklet sig derfra. Alle rum har elementer i farven, men det er holdt på et minimalt niveau, så det ikke forstyrrer roen - men tværtimod tilføjer noget til helheden.”

Nikolai Handskemager, 33 år, er webshopmanager for Kassandra og pressekontakt på Pang Dang. Han bor sammen med Ronnie Handskemager, 39 år, som er danser og coach i Vild Med Dans, og indehaver af danseskolerne, Dedansendedivaer.dk og Handskemager.com.

Se også: Modeblogger Mie Quist - Sans for detaljen på 60 m2

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.