Familiehus i tre lag med indbygget paraply

Mundvandet begynder næsten at løbe hos os på redaktionen, når vi kigger på dette stykke superpraktiske designguf, som en arkitekt byggede til sin familie.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hvad der er et designparadis for de voksne, er et legeparadis for de små sjæle.

Lette glasfacader skaber en smuk og enkel terrasse med lysindfald fra loft til gulv.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den afdækkede grund under førstesalen fungerer blandt andet som en legeplads for familiens børn.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset er konstrueret i tre lag, hvor førstesalen i midten skaber læ under huset. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De indbyggede spots under er både praktiske og skaber kant til huset.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvom boligen er stor og robust, skaber balancen i de tre lag en smuk, optisk elegance.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Store grønne arealer omkranser den unikke bolig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset er holdt enkelt og lyst med plads til to ved vasken og hele familiens håndklæder.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selv på badeværelset er der tænkt ind i, at der skal være plads til alle. Se bare den fine bænk hér.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset er enkelt, roligt og beskedent i størrelsen med direkte udsigt til det grønne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det ni meter lange køkkenbord er et paradis for os, som kender til spidse albuer, når man står flere i køkkenet!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et cafébord i midten af rummet gør køkkenet til et rigtigt samtalekøkken.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Køkken-øen i midten giver både rum til komfur og siddeplads, hvor familien kan snakke sammen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et hyggeligt gulvtæppe, varme farver og smuk, grøn skovudsigt indbyder til sommerhusstemning.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Dagligstuen er direkte forbundet med køkkenet med en smal, oplyst gang.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På første sal er der plads til at råhygge med sofa, lænestol og brændeovn.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En let og trendy daybed udgør et hyggeligt element i den rummelige entre.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra stueetagen forbinder en let, svævende trappe stueetagen og første sal.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det lykkedes da meget godt for arkitekten at gøre sin drøm til virkelighed.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et hjem med plads til alle
Man skulle tro, at boligen hér var et designmonument, en ubeboet sommerresidens eller bare et eventyrhus taget ud af en amerikansk Hollywood-film. Men i virkeligheden er det faktisk en super praktisk, multifunktionel familiebolig i byen Tveiterås syd for Bergen Centrum i Norge.

Se også: Flere reportager med flotte arkitekttegnede designhuse her

Artikekt og familiefar Todd Saunders ville skabe et smukt hjem til sin familie, hvor de alle kunne have det rigtig godt. Så det gjorde han. Hjemmet er bygget med fokus på, at det ikke skulle indeholde en masse ting, som alligevel aldrig blev brugt. I stedet er det holdt enkelt, praktisk og anvendeligt.

Tre lags familiefryd
Selve huset er opbygget i tre etager. Stueetagen indeholder entré, udendørs legeområde for børnene samt bryggers og veranda. En super enkel svævetrappe, som skaber associationer til et dukkehus, forener stueetagen med førstesalen. Køkkenet på første sal er en del af et 35 meter langt dagligstueareal, hvor der er direkte forbindelse mellem stue og køkken.

Med et køkkenbord på 9 meter i længden er der plads til, at både gæster og børn kan bevæge sig rundt i rummet uden at komme i vejen for madlavningen. Desuden er der en hyggelig koge-ø med barstole og et cafébord midt i køkkenet, som også gør det muligt for familien at have kvalitetstid sammen, selv i ulvetimen.

Se også: Rustik og minimalistisk indrettet luksushus ved havet

De resterende rum er mere ydmyg i størrelsen, men på alle værelser er der tænkt ind i, at familien kan opholde sig sammen. Selv på badeværelset står en lille, asiatisk-inspireret bænk.

Huset med indbygget paraply
Der er ikke overladt noget til tilfældighederne, da bygningen blev konstrueret. Den måde, hvorpå bygningens tre lag er sat oven på hinanden med en førstesal, der er længere end de andre, skaber nogle ret fede funktioner.

Se også: Verdens største vindues dør i cool renoveret byhus

Artikekten beskriver selv bygningen som ”en paraply, der beskytter én mod regnen”. I Bergen, hvor det regner 250 dage om året, er det dejligt, at både voksne, børn og bil kan opholde sig udenfor i ly. Derfor fungerer den lange førstesal både som carport, afdækket legested for børnene med gynger monteret i loftet og overdækket gangsti til hoveddøren.

Lad dig inspirere
Hvis du har god gulvplads i dit hjem og gerne vil skabe hygge og en følelse af samvær, så stil en enkelt stol eller bænk hist og hér, så I føler, at I er sammen. Også når den ene af jer står og laver kedelige enkeltmands-opgaver i hjemmet. Stil for eksempel som familien hér en daybed i entreen, så rummets funktion går fra praktisk til hyggelig – daybeds trender oven i købet helt vildt netop nu.

Fakta om boligen | Beliggenhed: Tveiterås, Norge | Størrelse: 350 m2  Arkitekt: Todd Saunders 

Se også: Bolig kataloger og lookbooks samlet ét sted her på iBOLIGEN.DK

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.