Hus på 55m2 - Form som strygejern og to klodser

Her er Japans svar på den ikoniske New Yorker-bygning The Flatiron. Bliv inspireret af træhuset, hvor der på magisk vis er tryllet ekstra kvadratmeter frem.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kom med indenfor i Japans svar på en Flatiron-bygning: The Riverside House.

Det strygejerns-formede hus er smalt, men er bygget i hele tre planer for at skabe plads.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Med et spidstag skaber arkitekterne en følelse af, at der er højt til loftet. En nødvendighed, når det er trangt med pladsen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Træhusets signatur er helt klart den ’svævende’ overetage.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset blev oprindeligt bygget til et par og deres lille datter. Det har været en udfordring at finde plads til både legesager og nipsting, når grundarealet blot er på 29 kvadratmeter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Man valgte ikke at opdele huset i for mange rum for at skabe en følelse af rummelighed. Soveværelset og entréen hænger sammen kun adskilt af to forskellige typer gulve. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her er der sørget for masser af lys. De store vinduer i stuen får rummet til at føles større. Et godt trick, når kvadratmeterne er få.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra toppen af hemsen kan man kigge ned til køkkenet. Køkkeninventaret former sig efter husets spidse vinkel, så enhver kvadratmeter bliver udnyttet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Husets stue har både et hyggehjørne og et hjemmekontor. En smart detalje er bænken, som også fungerer som opbevaring. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De store vinduer kan skubbes til side, så man har nem adgang til mini-altanen, hvor man kan se ud til floden. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Husets mindste beboer har fået hemsen som sit territorie. Med hemsen får man udnyttet skråvæggene til at skabe et nyt rum. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ses det tydeligt, hvordan træhuset er formet som en trekant. 1. etagen er bygget ud og er derfor også den største etage. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Plantegning af 1 sal og det lille loft.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Arealet uden for huset er begrænset, dog har man fundet plads til en lille parkeringsplads til parrets bil. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når pladsen mangler – byg op
Huset med navnet The Riverside House blev oprindeligt designet til et par og deres datter. Det har været noget af en udfordring at få plads til både legesager, køkken, bade- og soveværelse, når grundarealet blot er på 29 kvadratmeter. Men når pladsen er trang, må man nogle gange kigge op mod himmelen.

Se også: Flere artikler og billeder fra vores kategori "Small Living"

Som to puslespilsbrikker er der lige nøjagtig plads til det lille træhus mellem det grønne flodområde og den smalle asfalterede vej. Husets strygejernsform leder tankerne hen på den ikoniske New Yorker-bygning The Flatiron, der er klemt sammen mellem travle Broadway og Fifth Avenue.

Se også: Verdens største vindues dør i cool renoveret byhus

Man valgte at bygge træhuset i tre planer, og så er der pludselig ikke så trangt med pladsen. Når man bor småt, er det især en god idé med store åbne rum. Det er lige præcis, hvad arkitekterne har gjort her, hvor entréen og soveværelset hænger sammen kun delt op af to forskellige slags gulv – trægulv og linoleum. 

Fra small living til hall living
Tager man trappen op, møder man husets køkken. Inventaret smyger sig langs væggen og mødes i et skarpt hjørne ligesom husets facon. Overetagen er også ét stort åbent rum med både stue og køkken, så der er masser af plads til armbevægelser. I stuen kan man slå sig ned på den lange bænk, som på smart vis også fungerer som opbevaring. Ethvert hjørne bliver udnyttet, og i et af dem har man placeret et lille hjemmekontor. 

Se også: De nyeste bolig kataloger lookbook samlet ét sted

Til husets yngste beboer har man skabt et legerum på øverste etage, hemsen. Med en hems får man udnyttet boligens skrå loft til at skabe et ekstra værelse. En genial måde at trylle ekstra kvadratmeter frem. Med The Riverside House har arkitekterne skabt et lille fredeligt mesterværk midt i Tokyos travle Suginami-distrikt. 

Fakta om boligen | Beliggenhed: Suginami, Tokyo, Japan | Størrelse 55 kvadratmeter | Arkitekt: Mizuishi Architect Atelier 

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.