Sådan får du 5 værelser i en bolig på kun 50 m2

Her er en smart bolig til jer, der bor småt og som vil maksimere pladsen. Hjemmet her har rullende vægge og er i konstant forandring. Værsgo og bliv inspireret! 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her har man i den grad forstået at udnytte pladsen ned til mindste kvadratmeter. Du kan med et enkelt tag i de flytbare vægge forvandle køkkenet om til et kontor eller fremtrylle et soveværelse.

Forestil dig, at du kan pakke køkkenet væk, flytte rundt på væggene og blot hive sengen frem, når trætheden melder sig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I midten har man placeret tre flytbare moduler, så man både kan have køkken, kontor, soveværelse og badeværelse samlet på meget få kvadratmeter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når sulten melder sig, kan man hurtigt rulle væggen til side. Spisebordet gemmer sig inde i den flybare væg. Smart!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væggene kan godt veje op til 800 kilo, når de er fyldt op til randen med habengut. Men man kan stadig nemt rulle væggene væk med et enkelt snuptag.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er endda blevet plads til et studie på 15 kvadratmeter, hvor beboeren kan holde kaffemøder med sine kunder.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På smarteste vis har man gemt en seng inde i den rå væg (til højre med den mørke cirkel). Så spilder man ikke de dyrbare kvadratmeter. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Badeværelset er fint og feminint og kan lukkes af med en skydedør.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset er fra 1942 og tilhørte ejerens bedstemor. Efter overtagelsen blev huset totalrenoveret.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væggene lavet i rå OSB-plader tilfører boligen et råt look. Pladerne er i byggeverdenen opfattet som et slags restmateriale, men i løbet af de seneste par år har byggepladerne langsomt sneget sig ind i indretningen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Med de rullende vægge har man formået at skabe fem rum i det lille hus.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På smarteste vis har man gemt en seng inde i den rå væg. Så spilder man ikke de dyrbare kvadratmeter. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ses de tydeligt mulighederne med de rullende vægge.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En bolig i konstant forandring
Forestil dig, at du kan pakke køkkenet væk, flytte rundt på væggene og blot hive sengen frem, når trætheden melder sig. Det er faktisk konceptet i denne lille kompakte bolig på 50 kvadratmeter. 

Se også: Gå på opdagelse i de bedste bolig kataloger på iBOLIGEN.DK

I denne bolig har man i den grad forstået at udnytte pladsen ned til mindste kvadratmeter. Her kan du med et enkelt tag i de flytbare vægge forvandle køkkenet om til et kontor eller fremtrylle et soveværelse.

En bolig med OSB-feber
Ideen med de flydende vægge er enkel og ganske genial. Arkitekterne har placeret tre flytbare moduler i midten af det lille spanske hus ved navn All I Own House. Væggene lavet i rå OSB-plader tilfører huset et råt look. Pladerne er i byggeverdenen opfattet som et slags restmateriale, men i løbet af de seneste par år har byggepladerne langsomt sneget sig ind i indretningen. Som et budgetvenligt alternativ til borde, vægge og endda gulv. 

Se også: Det rullende luksushus på 25m2 og fire hjul

OSB-væggene gemmer på flere fede features. De fungerer blandt andet som opbevaring for både tøj, sko og rengøringsartikler. Derudover er der også lavet hylder, så man kan stille bøger og pynteting frem for at skabe lidt hjemlig hygge.

Bo småt – bo smart
I væggen, der vender mod køkkenet, kan beboeren Yolanda nemt hive et spisebord ud, når sulten melder sig. En smart detalje, når kvadratmeterne er få. Samme princip gælder også i soveværelset, hvor man kan hive en dobbeltseng ned fra væggen. Væggene kan godt veje op til 800 kilo, når de er fyldt op til randen med habengut. Men man kan stadig nemt rulle væggene væk med et enkelt snuptag.

Se også: Plads til to på kun 29 kvadratmeter

Med de rullende vægge har man formået at skabe fem rum i det lille hus. Der er endda blevet plads til et studie på 15 kvadratmeter, hvor beboeren kan holde kaffemøder med sine kunder.

Fra bedstemors hytte til designerbolig
Yolanda besluttede for at par år siden at flytte ind i sin bedstemors hus bygget i 1942. Huset var lille, men drømmene var store. Med en lille pose penge i hånden spurgte hun PKMN Architects om hjælp, og dermed opstod boligen med de flydende vægge.

Hun er en kreativ sjæl både på arbejdet og derhjemme. Det skulle boligen også reflektere. Derfor har arkitekterne forsøgt skabe et personligt univers, hvor billeder, bøger og arvestykker er i fokus.  Alle ejendele har en historie og med All I Own House har de skabt Yolandas personlige fortælling.

Du kan se mere om den lille bolig på filmen her.

Fakta om boligen | Beliggenhed: Madrid, Spanien | Størrelse: 50 m2 Arkitekt: PKMN Architects

Se også: Kreativ indretning på 45 kvadratmeter

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.