Ægtepar finder designfund af Mogens Lassen bag gammel væg

Vildt designfund: Et ægtepar fik sig lidt af en positiv overraskelse, da de rev deres gamle væg ned. Måske skulle vi til at gå lidt mere på jagt derhjemme?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ser i den smukke væg designet af Mogens Lassen, der var gemt bag gamle planker i årevis.

Det er Sydkoreas ambassadør og hans kone, der bor i huset i Charlottenlund, hvor designfundet for nyligt blev opdaget ved et tilfælde. Her ses deres receptionslokalet med Lassen-væggen

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Farverne i væggen har Mogens Lassen nøje udvalgt efter den franske arkitekt og designer Le Corbusiers farveskala.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mogens Lassen elskede at lege med nye former, hvilket vi ikke er i tvivl om, når vi ser på alle de spændende kroge og vinkler i væggen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ses Sydkoreas ambassadør Young-sam Ma og hans kone, der er de heldige ejere af den farverige designvæg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når mørket falder på, kan man på kontakten tænde en række lamper bag væggen, som skaber et smukt, varmt lys.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Fra siden ligner fordybningerne næsten billeder, der er hængt op på en stor billedvæg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her kan du rigtig se, hvordan ovenlysvinduerne er strategisk placeret, så dagslyset på næsten magisk vis vælter ind gennem væggens fordybninger.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Se selv!

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bliver man ikke bare helt draget mod det lys?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Du skal ikke lade dig narre af de meget enkle former og linjer. Mogens Lassens værker var altid målt ned til mindste detalje og indeholdt ofte store matematiske udregninger. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Man fandt også ud af, at husets gamle pejs var et Mogens Lassen-værk, da de oprindelige tegninger blev fundet frem. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Væg gemte på overraskelse
Mon ikke det nu afdøde danske designikon Mogens Lassen ville være en lille smule skuffet, hvis han vidste, at hans smukke håndværk havde været skjult bag en række jernplader i årevis? 

I så fald er der ikke længere grund til skuffelse. For nyligt besluttede beboerne i en villa i Charlottenlund nemlig at lave deres pool-rum om til et receptionslokale, hvilket betød, at den gamle væg i lokalet skulle rives ned. Klogt træk.

Bag de gamle vægplader gemte sig nemlig noget af en overraskelse. En væg fyldt med fortryllende former og farver, som viste sig at være tegnet af ingen mindre end det danske designikon Mogens Lassen. Væggen havde han tegnet og bygget i 1974.

En fortryllende farvepalet
Rød, gul, grøn og grå. Det er ikke tilfældige nuancer, der er på spil i det for nyligt afslørede Mogens Lassen-mysterium. De er derimod omhyggeligt udvalgt efter den schweizisk-franske arkitekt Le Corbusiers farveskala, som den danske designer i sin levetid var stærkt inspireret af.

Læs også: En verden af vintage hos bloggeren @ditteblog

Væggen er designet med en række firkantede fordybninger, som alle har en kraftig baggrundsfarve. Kunstværket er bygget i et lokale, der ligger under jordens overflade, og bag væggen har man lavet en lang række ovenlysruder. Så når solens stråler falder ind gennem glasset fra oven, reflekterer lyset smukt farverne fra de enkelte hulrum i væggen ud i lokalet. Ganske enkelt et betagende syn.

Tidens tand havde falmet farverne, men med hjælp fra farveeksperter har husets beboere genskabt de nøjagtige oprindelige toner.

En ny nationalskat
Det er ikke kun husets beboere, der får glæde af Mogens Lassens gemte genistreg. Vi andre kan også roligt være stolte over det nye fund. Kulturstyrelsen har nemlig vist stor interesse for opdagelsen. De har registreret, at væggen eksisterer, og nu vil de sætte den på listen over vores danske kulturarv.

Læs også: Her er årets farve 2016 til din væg...

Ud over væggen fandt man i hjemmet en udendørs pejs, som også er tegnet af Mogens Lassen. Den har Kulturstyrelsen også registreret. Arvtagerne By Lassen, som blandt andet laver de smukke Kubus-stager, er selvfølgelig meget begejstrede over hele nyheden.

”Som at vinde skattejagten til en børnefødselsdag”
Det er Sydkoreas ambassadør Young-sam Ma, der bor med sin kone i huset i Charlottenlund, hvor designvæggen for nyligt genså dagens lys.

Ambassadøren fortæller, at projektets byggeleder var i gang med at fjerne de gamle plader fra væggen, da han blev mødt af et usædvanligt syn. Han kaldte på ambassadøren, som selv var lige så forundret. Han kunne dog hurtigt se, at der var tale om noget unikt. Derfor fik de hurtigt kontaktet Gentofte Kommune, som fandt frem til de originale tegninger, hvor hr. Lassens navn ganske rigtigt stod på papirerne.

Læs også: ILVAs nye julekatalog er på gaden

Ambassadøren var både begejstret og stolt over, at det var i netop deres hjem, at vidundervæggen blev fundet. Og det kan vi ikke kan bebrejde ham!

- Hvor jeg kommer fra, er det tradition til picnics, at de voksne laver en skattejagt og gemmer nogle små sedler med numre på rundt omkring i skoven. Når børnene finder numrene, får de en skat, der matcher nummeret. Da vi så væggen, følte vi, at vi var med i en skattejagt og havde fundet skatten, fortæller han.

Fakta om Mogens Lassen:
- Arkitekt, der levede fra 1901 til 1987
- Var blandt pionererne i den danske funktionalisme
- Han var især inspireret af den schweiziske arkitekt Le Corbusiers værker
- Lassen tegnede både villaer, etateboliger, sportsanlæg, men også møbler og brugskunst
- Mogens Lassens 'Ægypterbord' er blandt hans klassikere
- Han skabte den berømte Kubusstage i 60'erne

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.