Træhytte for feinsmeckeren formet som et Y

Kombinationen af ægte bjælkehytte-stemning og lækkert design finder du i denne y-formede feriebolig. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En arkitektonisk perle midt i snelandskabet. Kom indenfor i boligen, der tager begrebet bjælkehytte til et nyt niveau. 

Med en beliggenhed i fjeldlandsbyen Geilo mellem Oslo og Bergen må denne bjælkehytte have noget nær den perfekte placering for ski- og friluftsentusiaster.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En af hyttens kendetegn er de høje vinduer, der giver rig mulighed for at nyde det store hvide snelandskab, som omringer træhytten. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Boligen er y-formet, og i hjertet af huset er køkkenet og de to siddeafdelinger. Området omkring hytten er et populært sted for skiløb om vinteren og for vandring, cykling og fiskeri om sommeren.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hytten er en moderne version af en klassisk bjælkehytte og er holdt i et rent snit og lyst træ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bordplade og brændeovn er lavet af glasfiber og forstærket beton. Det er slidstærkt, kan tåle varme og er let at holde rent.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I den bagerste del af huset ligger ungdomsafdelingen, der er bygget som en mezzanin.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De store gulv-til-loft vinduer giver beboerne mulighed for at nyde udsigten over de norske fjelde.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Rundt omkring er der små hyggekroge, hvor man slappe af og læse en bog.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bjælkehytten uden sne omkring sig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selve boligen er placeret på en skråning, hvilket giver den flere niveauer indvendig.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Et stykke designbolig midt i snelandskabet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Træet udenfor står råt og ubehandlet, hvilket er gennemgående for hele boligen. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Bjælkehytten har den perfekte placering i forhold til skiløb, hvilket formentlig er det, familien på fire faldt for. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Luksus træhytte
Hvem drømmer ikke om at slå sig ned i en varm og hyggelig bjælkehytte efter en aktiv dag i sneen med en kop varm kakao i skødet. Ikke et helt utænkeligt scenarium, hvis du er skientusiast, men i denne bolig får du den ultimative bjælkehytte-følelse krydret med noget moderne arkitektur.

Den perfekte beliggenhed
Med en beliggenhed i fjeldlandsbyen Geilo mellem Oslo og Bergen må denne bjælkehytte have noget nær den perfekte placering for ski- og friluftsentusiaster.

Se også: Minimalistisk arkitektur og gigantiske vinduer

Området er nemlig et populært sted for skiløb om vinteren, og om sommeren står den på vandring, fiskeri og cykling ude i den smukke norske natur. Det var formentlig også det, familien på fire faldt for, da de købte en grunden og hyrede et arkitektfirma til at bygge en moderne version af en bjælkehytte. 

En spektakulær udsigt
En af hyttens kendetegn er de høje vinduer, som sørger for at lukke så meget lys ind i huset som muligt. Derudover giver de rig mulighed for at nyde det store hvide snelandskab, som omringer træhytten. 

Se også: 65 meter lang luksushytte – som at være midt i naturen

Hytten er holdt i et rent snit og lyst træ. Konstruktionen består af et hovedhus og tre længder, der strækker sig som vinger væk fra hovedbygningen og nærmest skaber en y-form. De løftede vinduespartier giver beboerne mulighed for at kigge ud over fjeldene fra flere sider, selvom der ligger bunkevis af sne udenfor.  

Masser af hygge
Selvom hytten er lys og moderne, er der stadig skruet op for hyggen. Rundt omkring i boligen finder man små sidde- og liggepladser og masse af kroge, hvor man sætte sig ned og hygge sig med familien. Selve boligen er placeret på en skråning, hvilket giver den flere niveauer indvendig. I hoveddelen ligger køkkenet og de to siddeafdelinger.

Se også: Her er familiehuset der hænger lige på vippen

Derfra fører en lang gang gennem den øvrige del af boligen, og her ligger en række værelser på hver side, ligesom badeværelset med sauna også er placeret her.

Boligens forældresoveværelse har, ligesom spiseplads og stue, et stort vinduesparti i gavlen. I den bagerste del ligger den ønskede ungdomsafdeling med en mezzanin. Også herfra kan skibakken og aktiviteterne studeres. Læs mere om boligen her.

Beliggenhed: Buskerud, Norge | Areal: 130 kvadratmeter | Byggeår: 2013 Arkitekter: Reiulf Ramstad Arkitekter 

 

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.