Londons Instagram-favorit – en babypink restaurant.

Måske er du stødt på den efterhånden verdenskendte babylyserøde restaurant i hjertet af London med runde velourstole og kunst på væggen. Vi besøgte det lyserøde univers for at undersøge: What’s the hype about?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det er lidt som at træde ind i Barbies dagligstue, når man ankommer til restauranten the Gallery, som ligger i hjertet af London.

The Gallery er en lille, lyserød hule, som forener kærligheden til god mad med bizar og betagende kunst på væggen. Stilen kan bedst beskrives som lille portion Bourgeois blandet med et barnligt, men dog stilfuldt univers.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den britiske kunstner David Shrigley har både designet restaurantens testel og de 239 underholdende tegninger, som omslutter hele restauranten. Designeren India Mahdavi har stået for selve indretningen.

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Enhver britisk restaurant med respekt for sig selv serverer selvfølgelig afternoon tea.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selvom du er en foodie, kan det være svært kun at fokusere på små chokoladekager og citrontærter. For når både loftet, væggen og de bløde stole er badet i pink, og når sjove, finurlige tegninger hænger lige bag dig, får du lyst til at udforske stedet.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En anden opsigtsvækkende ting ved restauranten er toiletterne, som må siges at være en designmæssig genistreg. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Selve toiletterne ligner små rumkapsler, og det føles i det hele taget som om man er i rummet, når man skal på toiletbesøg.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Stedet 'sketch' i London rummer i alt fem restauranter og barer. Heriblandt den her fantastiske bar kaldet the Glade, som også må siges at ligne et kunstværk i sig selv.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ses restauranten the Lecture Room, som er belønnet med to Michelin-stjerner.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hvad enten du er på jagt efter afternoon tea eller en lækker cocktail, så kan du nyde den i fine omgivelser i caféen the Parlour.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Vil du have en bid af det lyserøde univers, er det med at besøge restauranten inden for de næste par år, for den er i konstant forandring.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Hjemme hos Barbie
Det er lidt, som om vi træder ind i Barbies dagligstue, når vi bliver vist ind til restauranten the Gallery. En stue, hvor din English Breakfast Tea og smørfyldte scones med ’clotted cream’ nydes i velourpolstrede, muslinge-lignende stole.

The Gallery er en ener. En lille, lyserød hule, som forener kærligheden til god mad med bizar og betagende kunst på væggen. Stilen kan bedst beskrives som lille portion Bourgeois blandet med et barnligt, men dog stilfuldt univers.

Restauranten ligger i den fine ende af skalaen, men de energiske, unge tjenere iført grå fabriksuniformer akkompagneret med et par sorte Converse-sko tilfører en mere løssluppet stemning i de stringente omgivelser.

En kunstnerisk madoplevelse
Så vi læner os tilbage i muslingestolene og suger den kombinerede kunst- og madoplevelse til os. Og kunsten står allerede foran os. På bordet. Et hvidt, lettere bulet testel, hvor der på hver en lille del står skrevet ord med barnlige bogstaver.

Læs også: Sådan ville det se ud, hvis Picasso tegnede huse

Den runde skål med sukkerknalder indbyder til sukkerrus med ordene ’It’s okay’, mens der på tekanden står den mere kryptiske besked ’ghosts’. Det er den britiske kunstner David Shrigley, der står for det kunstneriske indslag i den lyserøde stue.

Han har både designet testellet og de 239 underholdende tegninger, som omslutter hele restauranten. Restaurantens popularitet på især de sociale medier kan man især takke indretningsartikekten India Mahdavi for. Med den vovede og fantasifulde indretning har hun sat nye standarder for restaurantoplevelser.

Pink, pink og atter pink
Enhver britisk restaurant med respekt for sig selv serverer selvfølgelig afternoon tea. På vores bord står et treetagers kagefad med trekantede laksesandwiches, lyserøde skumfiduser og farverige kager man kan indtage i blot en mundfuld.

Selvom du er en foodie, kan det være svært kun at fokusere på små chokoladekager og citrontærter. For når både loftet, væggen og de bløde stole er badet i pink, og når sjove, finurlige tegninger hænger lige bag dig, får du lyst til at udforske stedet. Og det er netop hele ideen – her får du både kunst og en bid mad.

Læs også: 10 danske designere du bør kende til

Stedet er i konstant forandring, og for fire år siden var det kunstneren Martin Creed, der fik fri leg til at dekorere spisestedet. The Gallery er en del af sketch, som indeholder hele fem restauranter og barer under samme adresse. Det er den succesfulde restauratør Mourad ’Momo’ Mazouz og Michelin-kokken Pierre Gagnaire, der står bag den kunstneriske legeplads. 

Vil du have en bid af det lyserøde univers, kan du besøge restaurantens hjemmeside her

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.