Her er tidens mest trendy planter

En praktisk kaktus eller en luftrenser? Vi har allieret med en planteekspert for at høre, hvilke planter der bliver revet ned af hylderne for tiden.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Plantetrenden har for alvor groet sig fast i interiørverdenen. Vi har samlet fire af de mest gennemgående plantetrends.

Den første trend handler om kaktusser og sukkulenter. De hårdføre planter er ikke til at komme udenom i indretningen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

- De er grønne og vanvittigt svære at slå ihjel. Du skal næsten forgifte dem, for at det kan lade sig gøre, siger Morten Wiinberg, der er indkøbschef hos Plantorama.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Her ses sukkulent-planten Senecio Herranaus, der med sine perlelignende blade er særligt dekorativ.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Ørkenrosen til venstre er også dekorativ med sine store blade.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Planterne har deres oprindelse i varme lande i Syd- og Mellemamerika og Sydeuropa. De hårdføre planter passer perfekt ind i en travl tilværelse, hvor man ikke har tid til at gå og nusse om de små, grønne venner.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kaktussen med ører, som blandt andet findes i sorten Opuntia, har et nærmest nuttet udtryk med sine Mickey Mouse-ører. Foto: alphabeticalife

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De er smukke, skulpturelle og nemme at holde. What’s not to like?

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Planterne Monstera eller Filodendron er en del af en anden trend. Lige siden de dukkede op i visse stylings og i diverse boligmagasiner er interessen for de smukke, bredbladede planter vokset væsentligt. Foto: mie_engell og littlebrickhome

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den grønne plante er voluminøs og særlig dekorativ i hjemmet. En anden trendplante er Pilea-planten til venstre. Foto: wunderblumen og
vanja_wikstrom

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Planten kaldes også for et kinesisk pengetræ, og der er lang venteliste til den populære plante, meddeler indkøbschef i Plantorama, Morten Wiinberg. Foto: torplycka_492

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En anden trend er den traditionelle stueplante, som for alvor har fundet vej ind i de danske stuer. Det kan være alt fra en bregne til en stor palme.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

En del af de populære stueplanter er luftrensende, hvilket vil sige, at de renser luften for giftstoffer og forbedrer dermed indeklimaet i hjemmet. Her kan I se en fiskebensplante og en afrikansk dracena.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Når foråret nærmer sig, og solen lige så stille begynder at melde sin ankomst, gror lysten til at dyrke sine egne krydderurter og grøntsager også - hvilket er den tredje plantetrend.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det kan være alt fra chili-planter til at pifte aftensmaden op med til frisk mynte til en kold mojito. Krydderurterne kan både dyrkes i et drivhus, men også i vindueskarmen eller i en altankasse.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Den botaniske trend
Der er ingen tvivl, om at den botaniske trend har groet sig godt fast i interiørverdenen. Den planteløse stue skal man efterhånden lede længe efter, og det er som om 80’er-trenden med kaktusser og tunge stueplanter er kommet for at blive. 

Morten Wiinberg er indkøbschef i kæden Plantorama og ved derfor, hvad der rører sig i planteverdenen for tiden. Han har listet fire gennemgående plantetrends:

1. Sukkulenter og kaktusser
Danskerne har for alvor fået øjnene op for både sukkulenter og kaktusser, og det er der ifølge Morten Wiinberg en særlig grund til:

- De er grønne og vanvittigt svære at slå ihjel. Du skal næsten forgifte dem, for at det kan lade sig gøre, siger han.

Planterne har deres oprindelse i varme lande i Syd- og Mellemamerika og Sydeuropa. De hårdføre planter passer perfekt ind i en travl tilværelse, hvor man ikke har tid til at gå om nusse om de små, grønne venner. De er smukke, skulpturelle og nemme at holde. What’s not to like?

Læs også: 10 danske designere du bør kende til

2. Stueplanten
Den traditionelle stueplante har for alvor fundet vejen tilbage til de danske stuer, og mange af dem har også en praktisk funktion.

- Det er især de luftrensende planter, der hitter. Dem med nytteværdi, siger Morten Wiinberg.

En del af de populære stueplanter er luftrensende, hvilket vil sige, at de renser luften for giftstoffer og forbedrer dermed indeklimaet i hjemmet. Hvis du både vil pynte og rense hjemmet kan du blandt andet investere i en stuebirk, en aloe vera-plante eller en bregne.

3. Spiselige planter
Når foråret nærmer sig, og solen lige så stille begynder at melde sin ankomst, gror lysten til at dyrke sine egne krydderurter og grøntsager også. Det kan være alt fra chili-planter til at pifte aftensmaden op med til frisk mynte til en kold mojito. Krydderurterne kan både dyrkes i et drivhus, men også i vindueskarmen eller i en altankasse.

4. Monstera eller filodendron
Disse to slags planter er deciderede trendplanter. Lige siden de dukkede op i visse stylings og i diverse boligmagasiner er interessen for de smukke, bredbladede planter vokset væsentligt. De er næsten ikke til at komme udenom på de sociale medier, og det kan vi godt forstå.

Læs også: Trendguide: Sådan skal dit hjem se ud i 2016

Planterne er på mange måder de perfekte stueplanter, fordi de er forholdsvis nemme at holde, og så pynter de voluminøse og skulpturelle blade noget så fint.

Mest læste lookbooks

  1. SVANE KØKKENET 2018

    Svane Køkkenet er en af de største danske køkkenproducenter, der startede tilbage i 1992. Godt håndværk og en konsekvent tilgang til kvalitet er nøgleordene hos Svane Køkkenet. Det gælder både i valg af materialer og produktionen. Svane Køkkenets kreative indretningskonsulenter er altid på jagt efter de lækre individuelt tilpassede detaljer, der gør forskellen i lige præcis dit køkken.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.