Orientalske vibes hos kvinden bag luksusbutikken Kassandra

I en skøn penthouselejlighed, med udsigt over Øresund, har butiksindehaver Mette Pedersen indrettet sig med orientalske detaljer, international charme og rolige farver.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I en penthouselejlighed, med udsigt over Øresund, har Mette Pedersen, indehaver af Kassandra-butikkerne i København, samt Pang Dang Scandinavia, indrettet sig med orientalske detaljer, international charme og rolige farver. 

Der er højt til loftet i spisestuen, som Mette har indrettet med et stort rustikt vintagebord, sat sammen med de klassiske, trebenede myrestole af Arne Jacobsen.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På bordet har Mette samlet forskellige pyntegenstande fra rejser og loppemarkeder samt en enkel vase fra Illums Bolighus. Det hele samles på smukkeste vis med den store, sorte lysekrone.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I den ene ende af spisestuen har Mette indrettet et skønt hjørne med et miks af orientalske figurer, unikt tapet fra GP & J Baker og bløde puder med print.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Som en del af den store ombygning af hemsene, har Mette fået lavet en ny trappe, som fører op til første sal, hvor der er stue og walk-in-closet. Mette Pedersen har siden 1997 været indehaver af Kassandra-butikkerne og sidenhen også Pang Dang Scandinavia. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På førstesalen har Mette indrettet en lys stue og et stort walk-in-closet. Stuen er udelukkende indrettet med lyse møbler, som understreger det smukke lys, der vælter ind ad de store vinduer.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Indretningen i stuen er lys og indbydende med enkle puder i forskelligt print. Glasbordene er fra Ilva, og Lamperne over sofaen er fra Flos.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De store coffee table books inviterer til en stille og afslappende eftermiddagsstund med te og fordybelse. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På førstesalen har Mette fået indrettet et stort walk-in-closet, og det er ikke svært at se, at Mette arbejder i modebranchen, for hendes garderobe bugner med lækre sko og tasker fra eksempelvis Givenchy, Chloé, Céline og Saint Laurent.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Tøjet på spejlet er fra Stella McCartney, og læderjakken - som Mette har på, når hun og kæresten kører på motorcykel - er fra Kenzo.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Soveværelset er Mettes yndlingsrum, da det er her, hun lader op. Når hun ligger i Auping-sengen, som er i modellen New York, har hun udsigt over Øresund. Lampen Spiral er fra Verner Panton, og de sorte reoler er købt hos Anton Dam.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

På badeværelset står de allermest essentielle plejeprodukter, som Mette bruger hver morgen. Her er det en parfume fra Saint Laurent, hudplejeprodukter fra Stella McCartney samt duftpinde fra Rituals.  

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Også køkkenet har fået et unikt udseende med det orientalske tapet, som er i stuen. Et godt tip, for at binde rummene sammen. Gå efter en unikt tapet, som du kan bruge i flere rum.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Det lille mini-ellipsebord, lampen og de tilhørende myrestole er af Arne Jacobsen - og er et limited edition-sæt, som Mette købte for år tilbage. Når man sidder ved dette bord, har man også udsigt til Øresund.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Mette har her indrettet begge sine altaner med blomster, planter og en masse bløde puder - og har på den måde skabt den perfekte oase til et roligt øjeblik. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Efter en travl uge er der intet bedre end en kop kaffe i solen på en af de to altaner. Den ene har en skøn udsigt over Øresund og her kan Mette slappe af.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Penthouselejlighed ved Øresund
Sammensætningen af materialer, prints og former er ikke noget nyt for Mette Pedersen, der til daglig driver Kassandra-butikkerne i København, og som samtidig har agenturet Pang Dang Scandinavia.

Med en nybygget første sal og hele to altaner er boligen badet i lys, overskud og velvære. Det daglige arbejde består simpelthen i at skabe et smukt look. Om det foregår i de københavnske butikker, som ligger ved siden af hinanden på Grønnegade i Indre By, eller om det foregår i internationale showrooms rundt omkring i verden – så handler det hele om stil. 

Læs også: Hvordan bor man minimalistisk - og samtidig hyggeligt?

Med et elegant mix af orientalske buddhaer, feminine puder med print samt nordiske afstemte farver, så emmer hendes hjem af ro og fordybelse.

Hvor lang tid har du boet her? 
- Jeg flyttede ind i lejligheden for et par år siden og kom meget hurtigt på plads. Dog var der lige nogle enkelte ting, som skulle laves om. Blandt andet skulle tre hemse slås sammen, og et hul i en betonvæg skulle bores, så jeg fik ét åbent rum, som hænger sammen som en stor, ekstra etage.

Hvordan vil du selv beskrive din indretningsstil?
- International, feminin og masser af god karma. Jeg rejser rigtig meget i mit job og er ofte på besøg i showrooms i forskellige lande, hvor jeg skal tage stilling til forskellige brands. Derfor er jeg meget visuel og ved med det samme, hvad der passer sammen. Det er en arbejdsskade - kan man sige.

Hvad har du fået lavet om i lejligheden?
Det var meget upraktisk med tre hemse og hver deres lille hønsestige, som man skulle kravle op ad. Det kunne jeg ikke leve med, så jeg gik i gang med at kigge på, hvordan man eventuelt kunne slå dem sammen og lave en flot trappe op til førstesalen i stedet.

Det medførte dog, at jeg var nødt til at lave hul igennem en betonvæg, og det var noget af et projekt. Men jeg var stædig, fik tilladelserne og gik i gang.

Nu er det, som jeg gerne vil have det med én førstesal med stue og stort walk-in-closet, hvor lyset står ind af de store vinduer.

Hvordan finder du inspiration til din indretning?
Jeg er meget inspireret af andre kulturer og deres måder at gøre tingene på. På den måde kan jeg både blive inspireret af et primitivt samfund langt væk hjemmefra, men også sagtens lade mig rive med af en ekstrem stilren møbelbutik i Milano.

Læs også: Kristina Dam - Min lejlighed er altid i forandring

En af de mest fantastiske rejser, jeg har været på, var til Bali, hvor der er en helt speciel ro og en god karma. Det er også denne ro, som jeg forsøger at få ind i min indretning.

Hvilket er dit yndlingsrum/sted i lejligheden?
En rolig atmosfære er helt essentiel for mig i mit hjem, for at jeg skal kunne slappe af med det samme. Derfor er soveværelset også mit yndlingssted i lejligheden.

Jeg arbejder meget og har brug for at de timers søvn, jeg får hver nat, er af høj kvalitet. Jeg har derfor investeret i en lækker elevationsseng fra Auping, og når jeg ligger her, har jeg udsigt til Øresund. Det er ren velvære for mig, og noget jeg virkelig sætter pris på.

Hvad er dit ultimative drømmekøb til lejligheden?
Jeg har som sådan ikke et ultimativt drømmekøb. Når jeg vælger mine møbler og min kunst, er det altid med hjertet, og ikke, hvilken designer der står bag. Det er ligegyldigt for mig.

Dine bedste indretningstips?

1. Bland stilarter, men sørg for at afstemme farver og hold linjerne rene.

2. Indret med hjertet og ikke med hjernen. Gå efter de ting, som taler til dig. 

3. Gå ikke på kompromis med valg af materialer. Du fortryder, hvis du går efter den billige løsning i stedet for den langtidsholdbare. 

4. Tænk stort! Mange ting, som man ikke tror mulige, er faktisk mulige. 

Om Mette:
Mette Pedersen er indehaver af Kassandra-butikkerne i Grønnegade og Pang Dang Scandinavia agenturet. Læs mere om Kassandra her

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.