Årets farve: Sådan skal dine vægge se ud i 2017

Årets farve skifter udseende, alt efter om det er mørkt eller lyst. Og så deler den navn med en sten, der siges at have magiske kræfter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Årets farve skifter udseende, alt efter om det er mørkt eller lyst. Og så deler den navn med en sten, der siges at have magiske kræfter. Find ud af, hvilken farve der er tale om lige her.

Det er farven B56 Ametyst, som Dyrup har kåret som Årets Farve 2017.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Farven er næsten ligesom en kamelæon, da den sommetider virker lilla, mens den andre gange synes grå. Og så deler den navn med en sten, der siges at have magiske kræfter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Denne mørkebrune sag hedder 'R63 Peber' og er en del af Dyrups farvetema Arv, som hylder det klassiske og traditionelle.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

I samme tema finder man den mørkeblå farve 'B38 Midnat', som pryder væggene i det andet rum. Farven er virkelig med til at skabe ro.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Farvetemaet Ro byder på lyseblå nuancer og andre pasteller. Her er mindfulness og indre balance i fokus.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Der er også tendenser, der går i den modsatte retning. I temaet Styrke finder man flere kraftige farver såsom denne sennepsgule.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

De mørke og lyse farver smelter sammen i temaet Ny Natur. Her kan man med fordel kombinere lyse farver såsom mørkegrå og lyslilla.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Nye tendenser
Hvert år er der nye tendenser, som popper op i vores samfund. Samfundstendenser, som kommer til at afspejle sig i den måde, vi indretter os på.

I disse moderne tider kan tendenserne gå den ene og anden vej. På den ene side kan vi ikke undvære vores mobiltelefon, de sociale medier og internettet i det hele taget.

Læs også: Glem hvide vægge! Her er 15 bud på skønne vægfarver

Vi er i det hele taget dødsensangst for at gå glip af noget – også kaldet ’fear of missing out’ (foMO).

Vores mere og mere digitale liv giver os også lyst til at søge i en anden retning. Vi får pludselig et behov for at gå ’offline’ og gå en tur i skoven, uden at gåturen skal dokumenteres på Instagram. 

Og hvad har alt dette med farver og maling at gøre? Dyrup er gået i dybden med fremtidens tendenser og har fundet ud af, hvordan de bliver reflekteret i vores valg af vægfarver.

Årets farve
Tendenserne har Dyrup kogt ned til fire temaer: Arv, Ro, Ny Natur og Styrke. Og igennem alle disse temaer går farven B56 Ametyst igen, som Dyrup har kåret som Årets Farve 2017.

Farven er næsten ligesom en kamelæon, da den sommetider virker lilla, mens den andre gange synes grå.

Det siges, at ametyst-stenen giver mod og skærmer mod skadelige udefrakommende virkninger til den, der bærer på den. Derfor er Ametyst den helt rigtige farve til at give dig ro og god karma.

Andre trendfarver
En anden tendens går ud på, at vores hjem ser mørkere ud, end vi er vant til i Skandinavien. I temaet Arv, der hylder det traditionelle og klassiske, finder vi blandt andet mørkeblå og mørkebrune nuancer.

I temaet Ro finder vi mere bløde, lyser nuancer i lyseblå og andre pasteller, der i høj grad skaber balance og ro i hjemmet.

Men der er også tendenser, går i den anden retning. Sennepsgul og mørkerød finder vi i temaet Styrke, hvor der er mere knald på farverne.

Læs også: Familie maler hjemmet sort - og resultatet er fantastisk

De mørke og lyse farver smelter sammen i temaet Ny Natur, der finder sin inspiration i aftenhimmlen og universet i det hele taget. 

Her kan man med fordel kombinere lyse farver såsom mørkegrå og lyslilla.

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.