Arkitekttegnet svævekasse med indbygget wauw-effekt

Usman og Isma Syed sværger til nordisk minimalisme og dansk design. Størrelserne smelter elegant sammen i deres arkitekttegnede hus, hvor både trappen og terrassen svæver.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Usman og Isma Syed sværger til nordisk minimalisme og dansk design. Størrelserne smelter elegant sammen i deres arkitekttegnede hus, hvor både trappen og terrassen svæver.

Udfordringen ved at bygge i flere etager på en lille grund er, at huset hurtigt kommer til at virke klodset og massivt. Med Isma og Usmans hus er der skabt bevægelse og åbenhed mellem etagerne.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Parret ønskede at få en wauw-effekt i hjemmet. Og det har de i den grad opnået i den 270 kvadratmeter svævekasse i Glostrup. 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Teknologien i huset i Glostrup er uden diskussion helt i top. Hoveddøren kan låses med Ipads og Iphones, ligesom alt lys kan tændes, slukkes eller dæmpes med en mobil i hånden. Det samme kan overvågningskameraerne, solcellerne, og den store gaspejs.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Visse steder svæver huset endda både inde og ude. Det forklarer arkitekt Lars Bo Poulsen fra Nørkær Poulsen Arkitekter, der har tegnet huset.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Huset er hele 270 kvadratmeter, hvoraf 150 af dem er i stueplan, mens de resterende 110 er på første sal. Grunden er 300 kvadratmeter.

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Artiklen er lavet i samarbejde med Danske BoligArkitekter. Find inspiration til dit eget byggeprojekt blandt flere hundrede projekter, der alle er beskrevet og illustreret på danskeboligarkitekter.dk

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter

Kunsten at bygge flere etager
Udfordringen ved at bygge i flere etager på en lille grund er, at huset hurtigt kommer til at virke klodset og massivt. Med Isma og Usmans hus er der skabt bevægelse og åbenhed mellem etagerne.

Det eliminerer det massive og får i stedet huset til at fremstå dynamisk og let. Visse steder svæver huset endda både inde og ude. Det forklarer arkitekt Lars Bo Poulsen fra Nørkær + Poulsen Arkitekter, der har tegnet huset. 

Læs også: Se flere billeder fra huset her

Et af parrets krav til arkitekturen var, at man skulle få en wauw-fornemmelse, når man træder ind i deres hjem. Det mål har de så rigeligt opnået, for følelsen af at befinde sig et helt unikt sted fortsætter på den opdagelsesrejse, det er at bevæge sig rundt i deres 270 kvadratmeter svævekasse i Glostrup.

Faktisk er det arkitektoniske udtryk af så høj kvalitet, at boligen i september vandet den prestigefyldte arkitekturpris IdéPrisen, der er stiftet af Danske BoligArkitekter. 

Et teknologisk hus
Teknologien i huset i Glostrup er uden diskussion helt i top. Hoveddøren kan låses med Ipads og Iphones, ligesom alt lys kan tændes, slukkes eller dæmpes med en mobil i hånden. Det samme kan overvågningskameraerne, solcellerne, og den store gaspejs.

Læs også: Se flere af arkitekt Lars Bo Poulsens projekter her

- Nogle features virker måske overflødige for nogen, men som med alt andet her i huset, så går jeg all-in, når jeg går i krig med noget. Det kan godt være, at arkitekten og entreprenøren nogle gange har rullet lidt med øjnene, fordi vi har været så insisterende på, at alle detaljer skulle optimeres, men når det gælder vores eget hjem, er der ingen genveje., slutter Usman Syed med et smil på læben. 

Fakta om huset
Arkitekt: Lars Bo Poulsen fra Nørkær + Poulsen Arkitekter MAA 

Husets størrelse: 270 m2, hvoraf 150 m2 er i stueplan, mens de resterende 110 m2 er på første sal. Grunden er på 300 m2.

Processen: Arkitekten lavede skitseforslag ud fra familiens ønsker og behov. Det udvendige udtryk blev skabt af arkitekten, mens husets planløsning blev skabt i tæt samarbejde med familien. Med de endelige byggetegninger i hånden, fandt familien en entreprenør, og gik i gang med byggeriet. Entreprenøren gik desværre konkurs midt i forløbet, hvorefter Usman selv blev byggeleder og lavede aftaler med nye underleverandører.  

Materialevalg indvendigt: Egetræsplankegulve, lamelakustikvæg fra Moelven Studio. Lamellerne kan optage lyd og mindske efterklangstiden for den generelle støj i huset. 

Materialevalg udvendigt:  En let konstruktion med beklædning af olieret cedertræ og felter af antracitsort puds. 

Energivalg:  Der er solceller på taget, der reducerer varmeregningen med 1/3, og giver familien gratis el/varme i sommerhalvåret. Her er desuden genvækstanlæg, 3-lagstermovinduer, udhæng over store glaspartier ved vest for at undgå overophedning og vinduerne mod syd er specielle solglas, der mindsker lys- og varmeindfald.

Byggepris:  ca. 3.750.000 kr., heraf arkitekthonorar på 170.000 kr., der dækkede skitseforslag, godkendelse hos myndigheder og teknisk projektering til håndværkerne.

Fakta om Danske BoligArkitekter
Denne boligreportage er blevet til i samarbejde med Danske BoligArkitekter. Du kan finde inspiration til dit eget byggeprojekt blandt flere hundrede projekter, der alle er beskrevet og illustreret på danskeboligarkitekter.dk

Mest læste lookbooks

Follow us

image of ipad

Træt af tunge kataloger og dyre boligmagasiner

...Så modtag vores nyhedsbrev let og gratis. Bliv opdateret med nye trends, lookbooks, tips, shopping, boligreportager, designhuse etc.